Komplex

Jag har gått ner 85 kg, halverat min kroppsvikt. Det sätter såklart spår på kroppen. Jag har inte jättemycket hud över magen, men mina överarmar är riktigt hängiga.
 
 
Som du ser hänger de och dinglar en del. Vad förväntar man sig av sin kropp? Inte ser den ut som en fitnessmodell när man tappat 85kg, dessutom helt på egen hand. Men det hindrade inte mig från att titta dömande på mig själv. Förut hade jag extrem komplex för mina överarmar och bar alltid kofta. Jag tyckte det var väldigt förnedrande att vara 20 och ha gäddhäng. 
 
Jag är bara 26 år, men har en kropp som om jag fött 3 barn. Ingenting negativt med att ha fött många barn, men kroppen förändras, liksom min har gjort vid min kraftiga viktnedgång. Jag har en del förnedrade minnen som det har åsamkat mig. Som när en snubbe för länge sedan sa när han såg mig näck "jag attraheras inte av detta, det var inte vad jag förväntade mig". Sånna minnen gör såklart mig inte på bra humör att tänka på. 
 
Däremot kommer det aldrig att kuva mig. Jag väljer att gå i tighta kläder, korta armar och korta klänningar. Jag får ju på mig kläderna. Grejen är att det är inte hur man har det, det är hur man tar det. Din och min inställning till våra kroppar. 
 
Min inställning till mig själv är att jag ser helheten. Jag går inte och nojar över en kroppsdel eller hur sladdrig jag är naken. Jag ser hela My. Jag har sladdriga överarmar, sure, men jag är förbannat rolig, jag skrattar ihop med andra människor. När man träffar andra människor så tänker man inte på detaljerna hos dem, man får ett helhetsintryck och sedan agerar man utefter det, eller hur? Klart människor noterar mina överarmar, men det blir en mindre detalj när de inser att de mår bra i mitt sällskap. Även fast jag har det lite sladdrigt så visar folk intresse. Inte fasiken bryr de sig om mina sladdriga överarmar, de får intrycket att jag är självsäker och positiv. Det är sånt som attraherar, både vänner och partners.
 
Det är när du börjar slå på dig själv och dina detaljer som livet blir jobbigt. Man drar sig undan, gömmer sig och blir mindre öppen. Det är inte positivt alls, det avspeglas på helhetsintrycket. Accepterar du dig själv accepterar du också andra. Det går att öva upp. Tacka din kropp för att den bär dig varje dag. Uppmärksamma allt bra du gör. Fokusera inte på detaljer - välj att se hela dig själv!
 
KÖSS
86
Julia

Dessutom är du en förebild och ett föredöme för oss som kämpar med självkänsla, självmedkänsla och hur man ska handskas med allt livet slänger på oss! Jag har verkligen blivit hjälpt av att läsa om din resa och blir så glad över att veta att det finns kloka, vettiga människor här i världen som du. Du har helt rätt, du är vacker precis som du är och du förtjänar all framgång och kärlek du har i ditt liv.

Jenny

Åh vad jag behöver lära mig av det här! Av dig! Har massa komplex över min kropp och är aldrig riktigt nöjd. Jo jag var nästan nöjd när jag var nere på 60kg men det var såklart inte helt perfekt! Helt sjukt! Så tragiskt att gå igenom ett liv och bara slå på sig själv. Jag känner att jag inte kan se bra ut som det är nu utan jag måste gå ner minst 15kg innan jag kan se skaplig ut. Tragiskt men sant. Ska försöka mig på att tänka positivt som dig! Tack för det du förmedlar!!

Linda Griffin

Du är så klok My!
Jag har fött två barn och det hänger och fladdrar lite här och var, men jag tycker min mage är det vackraste som finns för där finns spår efter vad den burit, mina två älskade barn. Kroppen är fantastisk <3

bylittlenea.blogg.se

Inspirerande text! Tack för att du delar med dig. Bra pepp till alla som känner sig osäkra på något hos sig själva (vem gör inte det ibland) :)

Anonym

Hej! Kan du skriva om ett inlägg om ätardagar? Är det okej att ha en ätardagar en gång i måndagen där man princip får äta vad man vill? Snälla skriv detta i ett inlägg...

Anonym

Hej! Kan du skriva om ett inlägg om ätardagar? Är det okej att ha en ätardagar en gång i måndagen där man princip får äta vad man vill? Snälla skriv detta i ett inlägg...

Sommakoa

Precis! Anna Hallén brukar proklamera att man inte ska säga till sig själv vad man aldrig skulle säga till någon annan. :D

monica

Jag tycker mode är väldigt ojämställt. Jag vill se herrar på Nobelfester iklädda urringade klänningar trippande fram på skyhöga klackar. Damer kan ha heltäckande pingvinklädsel, om de vill.

Frida D

Jag tycker också att du är jävligt rolig My. Första gången du fick mig att skratta var när du skrev om lyckohäng och lyckobilringar.
Lycko-volanger, liksom. Som glittrar som sveper när man dansar fram.

SannaMari Bölenius

Jättebra skrivet!!

A M

Cred till dig, du är verkligen stark. Det är ju faktiskt inte utsidan som spelar roll, insidan är alltid det viktigaste. Massor med kramar till dig! <3

Anonym

Du är perfekt, hela du från insidan och ut💜 💪👍

Anonym

Alltså, jag är så sjukt imponerad av dig! Jag fick nyligen en dotter (har tvillingpojkar sedan tidigare) och jag har redan börjat oroa mig för att hon ska utsättas för alla dessa skönhetsideal och pressen på hur man "ska" se ut! Jag är själv väldigt stark och självsäker utåt sett, men på insidan så sviktar det och jag jämför mig med andra. Det gör mig så förbannad och jag försöker jobba på det 😊 Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kan ge mina barn en stark tro på sig själva och jag tror att vägen dit är massor av kärlek, pepp och att de får "kunna själv" 😊 Tack för grym inspiration My ❤️//Sofia

Anonym

Jag skulle vilja ha dig som min vän ❤️

Lovisa

Besök gärna min blogg med!

Rode

Bra inlägg som de flesta människor skulle må bra av att läsa.
Det var länge sen jag senast kommenterade men jag läser allt och det är så härligt att följa dig och dina framgångar som motgångar som du skriver insiktsfullt om. Du är grym och inspirerande. Massa kramar

Hanna

Intressant, alltid bra med fler åsikter.

Viktor

Underbart att läsa!

Chefen

Bloggen är intressant!

Elle

Bra inlägg!

Personligen tar jag inte på mig allt "bara" för att det passar. Jag tycker jag har för mycket celluliter tyvärr och huden över knäna hänger och benen ser gamla ut.
Men klänningar och tajt har jag, men bara det jag tycker jag passar bra i. :)

Tycker du har fina armar faktiskt. Ja, skinnet hänger, men det är ju inte fult bara för det.
Bra att du gillar hela dig!<3

Anonym

Heja dig! Du är en starkt lysande stjärna!

Anonym

Heja dig! Du är en starkt lysande stjärna!

Anonym

Heja dig! Du är en starkt lysande stjärna!

ceclit@yahoo

Hej dig! Du är en starkt lysande stjärna! En otrolig källa till tröst och ökad kunskap för mig som också är sockerberoende.

ceclit@yahoo

Hej dig! Du är en starkt lysande stjärna! En otrolig källa till tröst och ökad kunskap för mig som också är sockerberoende.

Anonym

Hahahaha ber om ursäkt, första gången jag skriver så råkade göra lite fel.

Carro

Jag har massa bristningar efter hormoner och två täta graviditeter men går i bikini på stranden och på badhuset. Vill folk inte titta så kan de låta bli.
Min kropp är mitt tempel och jag, tillsammans med min inre gudinna gör vårt bästa för att det ska synas på utsidan hur enormt snygga vi är ;)
Sen att jag har en fantastisk man som alltid ger mig komplimanger och som genuint älskar mig och tycker att min kropp är det vackraste och sexigaste som finns gör att man får en självkänsla och ett självförtroende som märks :)

Heja dej My! Jag hoppas fortfarande på att du ska ha fler "fika" träffar i Göteborg och att jag ska lyckas ta mig dit ^^

Nina Frogner

Men, shit! Vilken kämpe, så många kilo. Grattis 😊
Jag hår gått ner 75 o jag har lite svårt för att lår o överarmar inte har hängt med... Men, det gör inget! Jag har fått tre friska underbara barn med den här kroppen. Jag kan röra mig utan att bli andfådd. Jag kan knyta skorna utan att bli röd i huvudet. Det du 😉 Ska bli kul att fortsätta läsa här. Vill byta över från traditionella tallriksmodellen till lchf. Efter min gbp ska jag äta enl tallriksmodellen men jag tror det är bättre med lchf då jag vill utesluta mjöl, socker o stärkelse framför allt.
På återseende!

Lchf livet för Gottelisa

Riktigt bra skrivet 👍

Emilia

Läste inlägg längre ner, och blev att fundera över varför du inte klarar av alkohol? :) är det för att viktminskningen avtar eller för att du äter dålig mat när du dricker? :) väldigt tacksam för svar! :)

helna

Tack ! det behövde även jag höra ... just idag oxå ! :)

felicia dahlström

Oj vilken kommentar. Att du inte var attraktiv för att du inte såg ut som en barbiedocka -.-
Folk är så inskränkta och vågar inte se utanför samhällets ideal om vad som är vackert

Titti

Fantastiskt, vilken prestation.
Stå på dig och var dig själv, du är vacker som en dag.
Det är insidan som lyser ut <3
Kram Titti

Jasmine

Vad modigt av dig att dela med dig av din refektion. Tack för det. Kom ihåg att du är vacker! Ta vara på dig.
Kram

bex

Du är så otroligt inspirerande :)

sofiasmode

Så himla inspirerande inlägg och kloka ord! Du ska vara stolt över dig själv för du är så otroligt vacker inifrån ut <3

Mimmi

Du är verkligen en förebild! <3

Ida Jansson

Du är vacker. Alla ser vi olika ut och har olika upplevelser i vårt bagage. Alla ska få se ut som dom vill utan att värderas därefter. Det behövs mer kroppspositivism och du är en förebild. Du ska va stolt och nöjd ❤

Sara

Fast att säga att du är 26 och ser ut att ha fött 3 barn är ju inte det trevligaste, jag födde mitt tredje i somras (27 år gamla) och jag har dubblat min vikt varje gång samt halverat den varje gång - och bara för det hänger inte allt, nästa något, på min kropp.

Tess

Otroligt bra skrivet, förutom det Sara tar upp här ovan. En del kroppar förändras efter graviditet och en del inte... men allt är ok. Det går inte riktigt att jämföra för då låter det som att det är något negativt med att en del har kroppar som förändras efter graviditeter.

Kroppspepp till alla! Håller helt med om att vi inte ska fokusera på detaljer. Att konstant tänka på sin kropp och vad som inte ser ut "som förväntat" gör att man mår mycket dåligt. Jag mår bättre och bättre ju längre bort jag kommer från den där tiden i sena tonåren då jag konstant tänkte på mina komplex.

bokföringskonsult stockholm

Söt tjej före och efter! :) Superfin!

GeorgVanHalen

Tycker detta stämmer mycket väl. Jag minns när jag var liten. Då hade jag en vårta på precis mitten av ena pekfingret. Jag ansträngde mig extremt för att dölja den.. Efter många år kom jag på mig själv att jag inte ens märkt att den var borta. Jag antar att självförtroendet växte och fokuset försvann när man började tänka på annat. Helheten.. Började med använda parfym, köpa kläder själv och överlag hantera att "bli vuxen". Vårtan betydde helt enkelt lika mycket som den gjorde gjort hela tiden!

Sen är det ju så att folks ord inte gör mer ont än vad DU låter dessa göra. Om någon kallar dig "ful" när du är 5 år och du fortfarande tänker på den händelsen när du är 55 år är det inte den otrevliga personen för 50 år sedan som fokuserat på fel tankar! (ja, åtminstone inte under 50 års tid..).

Isabell Bellefix Gustafsson

Så bra skrivet av dig. Det ligger så mycket sanning i det här. Alla kan vi inte ändra synen på oss på en gång, men ju fler som du som skriver såhär desto lättare är det att blicka på sig själv i spegeln. Alla har vi ju något vi har komplex över även om andra inte ser det. Jag har bra och dåliga dagar. Vissa dagar känner jag bara "likeylikey" när jag ser mig själv i spegeln, medans andra dagar är "mjääh". Men det är ju en början. Istället för att sprida hat mot sig själv så fort man ser sitt egna nylle!

Som sagt, tack för ett bra inlägg! Kram

Lindal

Jätte bra inlägg!

Ellinor Brockman

Så starkt skrivet och du har så rätt! Hejja hejja, du är vacker precis som du är!

Polly Svensson

Br inlägg. Heja heja dig. Kram

meh.blo.gg

Bra inställning! Trebarnskropp behöver dock inte innebära häng. Jag har fött sex barn och har väldigt lite häng.

Fru Blomma

Vad klok du är. Den där snubben du skrev om borde ha en riktig snyting. Sådär säger man helt enkelt inte. Du är väldigt fin och du har gjort ett fantastiskt jobb. Hur bar du dig åt för att övervinna gamla ovanor?

Mariam Punjani

Jag tycker att du är så otroligt cool och en förebild för väldigt många! Det är mäktigt av dig att våga skriva detta och du ska vara stolt över dig själv! Kämpa på! Så sjukt inspirerande! Hittade nyss din blogg och ska helt klart följa den! :) Kram!

♥ Evahle.se - en blogg om psykisk hälsa ♥

Bra skrivet! Vi måste se vad vackra vi faktiskt är och inte bara haka upp oss på de där småsakerna som vi inte är nöjda med.

Dock håller jag med Sara som skrev här ovanför, det var lite fel formulerat enligt mig att skriva att du är 26 år men ser ut som att du har fött tre stycken barn. Vissa kroppar förändras efter graviditeter, andra inte och ingenting av det är fel. Vi är alla vackra som vi är oavsett om vi är tjocka, smala, långa, korta, mitt i mellan, ljusa, mörka och så vidare. Annars jättebra skrivet som sagt! :)

OK

Gubbe med likartade sockerproblem

Läser din blogg och krönikor LCHF magasinet

gillar att du skriver bra och ärligt

håll ut du behövs !

OK

Svart-Stina

Hu, vilken hemsk grej att säga (tänker på citatet av den där killen)!
Nej, som du säger brukar man väl se helheten. Har någon nåt emot en enbart p.g.a. ens armar säger det nog en del om den personen...

inger

Underbara du! Vad jag älskar dig, du är en otroligt vacker
tjej, jag är 63 år, har fel på ämnesomsättningen. Torr som
fnöske, rynkig, men är lyckligt gift, har 4 fantastiska barn, 5 underbara barnbarn. Så du ser. Stå på dig och visa vem du är. En pärla. Tror att många läser din blogg och känner sig lyckliga.
Kram Kram

Ann-Catrin Mattsson

Du är helt jäkla grym! Blev väldigt glad när jag läste ditt inlägg. Du är en riktig förebild och det är väldigt aktuellt idag när världen ser ut som den gör, vi behöver fler personer vågar stå för sunda ideal. Kram

Jessica Högberg

Underbara du!

Lotta Nilsson

Jag jobbar med tjejer som dagligen mår dåligt över något rörande deras kroppar eller utseende i stort. Tyvärr så har jag ,precis som du beskriver det med dina överarmar, haft och känt det själv hela livet. Jag har aldrig varit utan trekvarts ärm på tröjor, klänningar mm. I den miljön jag växte upp i så var det redan på 70-talet mycket viktigt hur man såg ut. Sedan om man var lycklig tror jag ingen frågade.... i dag är det värre än någonsin. När jag fick cancer så gick jag ner 50 kg på ett år och då vart det nog värre med gäddhänget.
Men tack för att du delade med dig av detta. Det var första gången jag läst att just detta var ett problem för någon annan än mig själv. Detta hade jag velat läst när jag var yngre . Nu är jag äldre och klokare samt har ett jobb där jag jobbar hårt mot kroppsfixeringen som är i dag...
Tack och en stor Kram

Emma / fotograf i Hudiksvall × iheartyoudarling.blogg.se

Åh heja dig! Önskar jag hade så mkt pepp till att gå ner i vikt också! Skit i vad folk säger, du ÄR gorgeous!
Kramar

När Annie fotograferar i Kalifornien

UNDERBART skrivet <3

Annika

Kloka tankar! För om man nu inte gillar sig själv, vem kan då göra det?

Robex Lundgren

snygga bilder

Erika Palmqvist

Wow, vad du är duktig! Hejja dig :)

OLIVIA | 17,7 årig tjej i medievärlden

Grymma du. Du är/var fin precis som du är!!

ProfilExpress

Bra jobbat, kämpa på! :)
www.profilexpress.se

Emelie

Grymt jobbat! Vem bryr sig om lite extra hud när man jobbat så hårt som du?!

S i m o n e [photography]

Så jäkla bra skrivet! Du är en bra förebild 👊

Hanna Karlsson

Så himla bra skrivet!

Kina

Mycket bra skrivet av dig, tänkvärt :)

Silja

Sjukt bra inlägg!❤️ Aldrig tänkt så, att se helheten hos sig själv, har ju bara sett helheten hos andra. Men nu kan jag börja se det på mig själv också och låta fördelarna överväga nackdelarna :) Tack för dina ord!🙏🏽

Sandra'

oj vad mycket du gått ner :) heja!

Elin Tjulin

Vilket inspoinlägg! Lider av kroppskomplex själv så kan relatera. Vissa människor är verkligen taskiga som kan vräka ur sig vad som helst :/ Men bär din stil av kläder med stolthet cuz you are crazy beautiful <3 <3 :)

Renate Solhaug

Fantastiskt inlägg, du inspirerar! Jag tror at en tankegang skulle va bra för alla, oavsett storlek och historie så hittar så många alltid nått att inte vara nöjd med och det påverkar vardagen så himla mycket, också för min egen del. Jag må ta lärdom ifrån dig, du vackra flicka!

Ida

Jag tycker att du är otrolig!
Underbart att läsa din blogg!

bingolottolilian

Vacker som en dag

Anonym

Hej

Biggeros

Sant som det är sagt!! Älskar U inte dig själv har du svårt att älska någon annan. Du är ett föredöme för dem som vill gå ner i vikt på egen hand. Bra kämpat, kram

FrökenTV, bloggen om tv och film

Super bra skrivet<3!

Jenny

Tack så mycket! Jag har aldrig haft så mycket komplex för mig kropp men jag är ändå mycket osäker i mig själv och drar mig helst undan och säger helst ingenting och ändå är jag 20 år! Har du några tips om hur man tränar upp sig? :)
Kram Jenny

Emelie

Du är jättefin!

Sandra Westerling

Så himla bra!!! Och älskar glitterklänningen! <3

Petra

Så klokt o bra skrivet.
Fina du.

Linnéa

Vad i (ursäkta!) HELVETE är det för gubbe om kommer med en sån kommentar?! Vaddå förväntade sig?? Tänder inte? Nehe.. OCH?! Det är väl hans problem... åh...
Du är en förebild iaf, kämpa på! Jaag hejjar på dig :)

halsohets.blogg.se

Önskar att fler kunde tänka precis som du, du är en sann förebild och stark som attan!

--------> Nettan <-------

Wow!! Riktigt bra jobbat!!! :D :D Grattis.
Har lite av samma problem fast det gäller min mage :/ Har mycket lös hud där.

---> http://nouw.com/Nettan

Kika gärna in o kolla min senaste shopping

emiilaaz.blogg.se

You go, girl👏🏽

Sara

Den där snubben förtjänar en smäll på käften. Jag har inget löst som hänger, men väldigt mycket bristningar och det tar på psyket. Önskar att jag kunde tänka som du. Keep it up.

Sharon

Grymt bra kämpat och skrivet!

Kram