Konferens

Idag ska jag på konferens i två dagar. Alla chefer på Alten ska åka och inspireras och förstärka teamet. Det ska bli jättekul såklart. Men alla resor ställer ju såklart krav på att man är noggrant planerad. Jag har förvarnat om mina ellergier och specialkost, men nöjer mig inte där. Jag har såklart med mig mat. I min packning ligger både ölkorv och fläsksvålar för säkerhetsskull. Jag tänker inte riskera någonting. På morgonen brukar jag dricka fettkaffe, men det blir lite krångligt när man är bortrest. Istället väljer jag att äta påläggen. Skinka, smör och grönsaker. Perfekt!
 
Som sockerberoende kan man inte bara kasta sig ut å hoppas på det bästa. Vi måste vara riktigt noga med att vi inte faller ner och faller dit. Vi måste ta det allra yttersta ansvaret för vår abstinens, vi kan inte bara hoppas på att allt blir bra. Förbereder vi oss går det bra och vi mår bra. Det är helt klart värt krånglet innan!
 
KÖSS
 
 
9
Sandras LCHF-blogg

Hoppas att det går bra! Lycka till!

Jag bad om nåt annat än macka när jag skulle på ett frukostmöte. Jag hade tydligt skrivit att jag inte kunde äta bröd eller frukt utan bara t.ex. skinka, ost och grönsaker.

På bordet stod det sedan en fruktsallad...

monica

Var finns fläsksvålar!? Aldrig sett i affär men tror det fanns som biografsnacks förra veckan. Undrar hur många liter popcorn som går åt under en biokväll. Själv har jag alltid svultit de två timmar en film tar. Har svårt för popcorn os, men det är bra ventilation. Svårt med mat på resor och möten. Ost borde inte vara svårt att få fram.

Tinadin

Jag lägger kokosfett i kaffet och hoppar över smöret när jag är på resa...lätt att förvara...

Narendra

Fläsksvålar har mtk speciellt protein I sig, det är ju bara hud. Det här proteinet tas upp annorlunda av kroppen än t. ex. kött. Martina HFF nämnde det här, och att fläsksvålar behandlas mer som kolhydrater av kroppen.
Är man intresserad av sitt blodsocker och så kan det ju vara värt att kolla. Om det funkar, däremot, så funkar det ju :)

Frida D

På LCHF så är jag mätt så länge, så jag kan fasta i hur många timmar som helst, känns det som. 1-2 dagar är inga problem, om jag (sällsynt, men har skett) är på ett ställe där maten är totalkass. Det känns toppen. Är allt helt åt skogen så går jag in på en mataffär och köper salami och ost, det duger som en nödlösning. Men alla kan ju inte fasta, eller äta ost heller, tyvärr. "Meeeeeen du MÅSTE äta NÅGOT!!!" Haha. Nej. Icke-LCHF:are kanske MÅSTE ÄTA "något" som enligt mig inte är mat. Stackarna... LOL
kramkram

Anonym

Monica! Har aldrig sett fläsksvålar på bion men baconchips brukar finnas, eller "hot snacks" som dom kallar det. Alltså varma chips! Fläsksvålar har jag på mitt Willys hemma (står bland chipsen :/) vet oxå att dom som har Netto köper det där :)

Elle

Monica - Fläsksvålar finns inte på biografen. De har däremot chipsliknande saker med Baconsmak. ;)
I våra butiker, Ica och Coop finns fläsksvålarna vid chipsen.

Jag kan fasemej inte äta fläsksvålar. Blir så äcklad av doften men ännu mer tanken av vad det är. Köpte på Ullared med olika kryddor, men tycker de luktar blöt hund.

Varför vet jag inte då jag gillar kött i vanliga fall, fast det är väl just för att det är svålen /huden sm jag blir så äcklad. :(

My - Jag åker ofta på mässor och konferenser och det är aldrig problem med maten och man kan ta med sig kokosfett osv och blanda till sitt egna fettkaffe om man vill. De är alltid mycket förstående. :)


monica

Willy och Netto finns inte i vår lilla stad. Som jag sällan besöker , vår lanthandel har allt. Men får kolla vid chipsen på Ica och Coop.

Anonym

Öb har också fläsksvålar