Vägra vara hungrig

 
Jag har jojjobantat hela mitt liv. Provat alla dieter. Druckit pulver. Tränat som fan. Stått ut med yrsel. Svimmat på gymmet. Spytt efter måltider.
 
Varje gång jag kände hunger fick jag panik. Det var ju direkt livsfarligt för mig. Jag kunde inte lita på kroppens signaler. Åt jag på min hunger så gick jag obönhörligen upp i vikt. Därför fick jag anpassa mitt matintag efter onaturliga parametrar som tid och bestämd mängd. Skulle jag äta på kroppens signaler så skulle jag äta 24/7.
 
Livsmedelsverket rekommenderar upp till 60% kolhydrater i maten. Det plus kalorisnål diet. Vad händer med oss när vi äter så mycket kolisar? Det slår ut kroppens signaler helt och vi kan inte lita på när den berättar för oss att den behöver energi PÅ RIKTIGT. Istället står vi där, helt uppfuckade med den artificiella hungern. Tillslut orkar vi inte stå emot utan börjar hetsäta. Sen skyller samhället på att vår diciplin är dålig. Men ärligt talat, vem orkar gå omkring och vara hungrig och sugen i flera år? Jag hade ALDRIG pallat att vara hungrig sedan 2010 när min viktresa startade.
 
Därför har jag tagit ett beslut: jag ska aldrig mer vara hungrig. Jag gick omkring i 20 år och var hungrig, det är nog med det. 
 
På LCHF slipper vi hunger. Vi går ner i vikt ändå. När jag upptäckte det blev jag så jävla förbannad när jag upptäckte LCHF. Samhället hade lurat mig - jag kände mig grundlurad.
 
Man får säga vad man vill, men LCHF fungerar och det fungerar bra. Utan hunger och pest och pina. Visst, våra mentala känsloproblem ställer till det på alla "dieter", men de ställer till de minst på LCHF.
 
KÖSS
 
 
 
 
18
Anonym

Hej My!
Tack för din fina blogg! Den är så bra!
Jag undrar om det är vanligt att det tar tid att gå ner i vikt på lchf om man har bantat med olika metoder fram och tillbaka i flera år? Jag läser om alla som rasar i vikt, 2-5 kg på tre veckor osv.. Jsg har tappat 0,5 kg på tre veckor. Jag mår jättebra, magen är inte svullen och jag har inte varit sugen på att hetsäta, men blev ändå förvånad och besviken när jag inte hade tappar så mycket. Är det vanligt att det är trögstartat? Har du några tips?

Anonym

Jag tänkte fråga detsamma ☺äter strikt lchf 10g kolhydrater om dagen ca. Men här rasas det inte det minsta gram. Är helt mejerifri å inga nötter.😯segt

Anonym

Kan du snälla sluta säga "vi" som det du säger är vedertagna sanningar gällande ALLA? !! Finns mängder med människor som fixar att äta annat än Lchf. Dina generaliseringar är grymt jävla irriterande och inte minst missvisande. Formulera dig bättre

Anonym

Hej Anonym och anonym 😊. Jag tillhör dem som inte heller rasade i vikt. Jag är över fyrtio och har tre barn, vet inte om det spelade till. Jag fick däremot alla andra hälsofördelar som minskat sug, lugn och glad mage mm. Men jag testade korttidsfasta och då släppte det. Min högst privata teori var att jag överåt. Med den periodiska fastan rättade mättnadshormonerna till sig och jag lärde mig känna riktig hunger. Detta funkade för mig. Jag tappade 18 kilo efter det. Inget ras, men i stadig takt. Så pröva er fram och se hur kroppen reagerar. Jag äter både mejeri och nötter i liten mängd för det funkar för mig. Så håll ut. Det tog ett år innan min kropp vågade släppa efter, men som sagt, övriga hämsofördelar gjorde att jag höll fast vid lchf. Kram.

Monica

Hej!
Vill bara säga att, vilken otrolig resa du har gjort. Tittar in på din blogg ofta. Du är så modig som fattat alla beslut och håller dig till dom, oavsett alla runtomkring, de situationer du är i, du har verkligen jobbat för att komma dit du är idag och du är så vacker.
/ en som skulle kunnat vara din mamma

monica

Jag är född på -40 talet. Inga problem att gå ner i vikt, OBS, under förutsättning att jag håller mig till dieten. I ungdomen gick alla dieter bra. Då hade jag periodiskt sug. För några år sedan tog jag fram gamla viktväktarlistor, efter de 4 gånger jag varit med där. Det gick inte alls! Höll på att skaka isär av lågt blodsocker. Kroppen kan inte längre parera toppar och dalar. Jag undrar när Livsmedelsverket ska upptäcka, ta till sig att det finns kroniskt sug!!? Alltså går inte vilka dieter som helst an .

Anonym

Jag tycker att det börjar vara dags att sluta skylla hela din överviktsproblematik på "samhället". Visst, jag förstår att du vill hitta en syndabock, men samhället har inte uppmanat dig att möla ostbågar och chokladbollssmet på nätterna. Jag vet att det är beroendeproblematik bakom, men lägg ner det där med samhället. Du vet att det inte ännu finns vetenskaplig forskning gällande t.ex långtidseffekter av LCHF och vad denna kosthållning resulterar i på ett medicinskt plan, och därför kan man inte heller ändra på de nationella kostrekommendationerna så där bara, TROTS att det finns människor som mår bra på denna kost. Sånt tar tid, du med akademisk bakgrund borde väl inse detta.

monica

Coca cola söta fruktyoghurten är nyckelshålsmärkt.

Anonym

Hej My! Tack för din fina blogg! Den är så bra! Jag undrar om det är vanligt att det tar tid att gå ner i vikt på lchf om man har bantat med olika metoder fram och tillbaka i flera år? Jag läser om alla som rasar i vikt, 2-5 kg på tre veckor osv.. Jsg har tappat 0,5 kg på tre veckor. Jag mår jättebra, magen är inte svullen och jag har inte varit sugen på att hetsäta, men blev ändå förvånad och besviken när jag inte hade tappar så mycket. Är det vanligt att det är trögstartat? Har du några t

Expat

LCHF fungerar inte for alla. Ytterligare en har som tappade i vikt initialt, sedan gick upp allt igen. Vissa har det enkelt och vissa inte alls. Och for Dig fungerar det ju jattebra och det inspirerar fler att prova.
Men sen da? Det ar ju sa att det ar ytterst fa som klarar att behalla LCHF som livsstil, det finns sa manga frestelser, yttre tryck mm, att man maste i princip isolera sig. Vad gor man nar man far smabarn? Vad gor man nar karriaren tar fart? Yttre tryck, och sa hander det.
Det racker inte med bloggande och en folkrorelse, det maste till andra forandringar pa andra nivaer, och mer overgripande.

Kajsa

Alltså. Snälla sluta säga "vi". Vilka är vi? Du kan inte antyda att alla mår bättre på lchf eller att det är det som merparten mår bäst av att äta. De flesta äter kolhydrater. De flesta väger inte 170kg. Jag har droppat 25kg på tallriksmodellen sen 6 år. Mår fint, äterOm "vi" är sockerberoendefamiljen, absolut - DÅ kan jag köpa det.

ombudskvinna

Gillar verkligen din blogg, den ger mig inspiration och tips. och jag läser den ofta.
Efter att ha läst kommentarerna måste jag få fråga när vi började betyda alla ? Vi betyder väl jag och någon eller några till och det stämmer ju . Du och några till har gjort den resan. Om man inte gillar din blogg och dina slutsatser som är din upplevelse så är det väl bättre att sluta läsa än reta upp sig och komma med elaka kommentarer. Du gör alldeles rätt så stå på dig och låt ingen annan göra det.

Expat

I mitt fall ar det 'Hunger ar den stora fienden'!! Eller installningen, ' Aldrig vara hungrig'.
Den gjorde mig fet, den gjorde mig sjuk. Att hitta tillbaka till sund halsosam 'riktig' hunger, nu hander det som aldrig hande riktigt pa LCHF.

Ar det fel? Kanske. Men tanken att hunger och blodsockerfall ar av ondo, nej, vi har tappat helt kontakten med vad det innebar. En utmaning; Vet vi ens idag vad det innebar? Ar det inte sa att det vi egentligen pratar om ar sug, och ater sug?

Ylva

Monica, det är vi. Vi som givit LCHF en chans, och vet att alla som gör det mår bättre. Jag är själv diagnostiserad med Graves och Hashimoto, gluten och kronisk inflammation i magen. Jag mår så bra att jag inte behöver mediciner. Min läkare säger att jag är ett ovanligt fall. Mina depressioner är också helt bortblåsta. Tyvärr har jag inte gått ner så mycket i vikt än efter 2 år på kosten, men lite. Sköldkörtelhormonerna håller fortfarande på att ställa in sig, tar prover varannan månad. MEN, jag mår oförskämt bra, så stå på dig My. Du är grym!

Stina

Vi, är vi som äter LCHF och som fattar att sockermat gör oss sjuka. Ni andra som vill fortsätta med den kolhydratrika kosten gör gärna det, men då kanske denna blogg inte är något för er. Jag skulle aldrig läsa en blogg om pasta och mjölmat och sen kommentera massa om min filosofi. Kan det vara att ni andra är kolhydratfeta och har svårt att orka gilla att My har tappat massor av kilon på smör, grädde och majonnäs? Go My du rocka fett <3

Anna

jag har förstått att din man är med på din LCHF för det mesta och inte drar in onyttiga saker i ert hem, till o med avstår att äta saker ute för din skull. men vad gör man om man har en kille som är tvärtom, som vill äta pasta utan nånting, eller iaf pasta TILL all mat? samt helst smörgås flera ggr om dan?! jag vill inte servera pasta, bröd osv till min son hela tiden, han får nog av sånt på förskolan; jag vill att han ska äta nyttig och bra mat. hur skulle du ha gjort?

Anonym

Men hur gör man då om man är hungrig? Hungrig trots 150 g fett per dag, 80 g protein och aldrig mer än 10 g kg. Strikt lchf och inga ersättningsprodukter. Och hungrig OCH går upp i vikt Vad gör man då? Äter, för att man inte ska gå hungrig? Men då går jag ju upp i vikt Jag vill ju ner! Enda gången jag går ner är om jag byter ut fetter mot bra kolhydrater. Kan det vara så att lchf inte är för alla? Kanske ur ett sundhetsperspektiv men inte i ett viktminskningsperspektiv?

Claudia

alltså wow vilken inspiration du är! heja dig!!