Personligt: kläder

Ett av mina brinnande intressen är kläder. Inte vilka kläder som helst, utan kvinnliga kläder. Jag tror det är på grund av min mamma.
 
När jag var liten så var min mamma mitt allt. Och hon var så fantastiskt vacker. Jag tyckte ju såklart min mamma var vackrast av alla mammor i hela världen. Hon hade kritblont hår, ända ner till rumpan. Knallröda läppar. Prickiga kjolar och blommiga klänningar. Hon var kvinnlighet personifierad. 
 
När jag var yngre kunde jag sällan hitta klänningar. Jag kommer ihåg när det började bli sommar och man gick i skolan. Tjejerna började klä sig mer avklätt och klänningarna åker fram. Det gick ju inte för mig. Jag fick ha på mig det som fanns i min storlek. Jag kommer ihåg en vårdag i 3:an på gymnasiet då jag såg en extra fin klänning på en tjej. Och jag lovade mig själv: My. Blir du någonsin smal så ska du ha klänning varje dag.
 
Nu drar jag storlek 38/40. Jag kan ha på mig vad fasiken jag vill. Och vad cravar jag? Klänningar. Rosa kjolar. Blommor. Prickar. Det är det jag trivs bäst i. Blommor i håret och rosa klänningar. Jag känner mig så himla fin.
 
Att klä mig i kavaj och byxor är det värsta jag vet, även på jobbet. Helst av allt hade jag gått i rosa klänning hela dagen. Nu blir det ju inte så, man ha rju en dresscode på jobbet. Men känslan av att jag kan om jag vill gör att jag lägge rmycket pengar varje månad på klänningar. Det är ju så himla fint.
 
Jag har till och med en helt egen garderon bara för klänningar. Varje gång jag öppnar den känner jag mig så rik. Det är en fantastisk känsla att bläddra bland yviga kjolar och blommiga mönster. Att välja och vraka över vilken klänning jag ska välja idag.
 
Jag skyller på mamma.
 
KÖSS
 
 
9

MCT

Alltså MCT-olja är helt fantastiskt. För er som inte vet vad MCT är så är det en olja som man utvinner från det göttigaste från kokosoljan. Jag börjar varje dag med en stor fettkaffe som innehåller 10-15g mct och 20g svenskt smör. Sen mixar jag. Har jag tränat innan kompletterar jag med en pannbiff.
 
I typ 6 veckor innan sommaren var jag utan. Jag trodde den var slut och kom inte för mig att köpa nytt. Det var den inte utan jag hade en flaska långt in i skafferiet. 
 
Man liksom vänjer sig vid effekten och tänker inte så mycket på det, men när jag började ta den igen efter veckor av uppehåll så kände jag enorm skillnad! Framförallt på energinivå och i magen. Med MCT på morgonen funkar min mage som en klocka, utan så går jag inte mer än en gång i veckan. Och man blir verkligen knivskarp i huvudet, så skönt!
 
När jag varit i stockholm så hade jag inte varit på damrummet på 3 dagar, så det första jag gjorde när jag kom hem var att ta en smutt och direkt kom magen igång. Samma dagen efter. MCT hjälper också till att öka på förbränningen och är ett fett som inte lagras i kroppen utan går direkt som energi till mitokondrien.
 
Ska du börja använda MCT så tänk på detta: magen brakar ihop om man börjar med för stor dos. Jag tog 2 msk första gången och var tvungen att spendera förmiddagen på toa och mådde frukansvärt illa. Börja med 1 tsk och sedan ökar du upp. Efter 3 månader så ligger du på 3 msk/dag. Var försiktig.
 
Om du undrar så använder jag MCT-oljan Brain Octane från Succeeder Sverige som du hittar här (LÄNK)
 
KÖSS
 
 
 
3

Semestermat

Hur har det hittills gått för mig och maten under semestern då? Jodå tack, det har gått relativt bra under förutsättningarna. Vissa saker önskar jag såklart bort - men många saker är jag stolt över.
 
Jag har spenderat min semester under resande fot mycket vilket innebär att jag inte haft superkontroll på maten. Det vill säga att jag inte haft stenkoll på tider och dylikt. Det ger såklart en matmissbrukare orostankar och lite oro i magen. Jag har varit abstinent från allt det vanliga: socker och kolhydrater (förutom från grönt), mejerier förutom smör, alkohol, sötningsmedel. Men det finns livsmedel som jag ätit som jag inte äter i vanliga fall:
 
- Frön
- Frysta ärtor 
- Majskolv vid grillning
- Större mängd mat
 
Det är inget jag rekommenderar någon och det är ingenting jag är stolt över, jag bara konstaterar att det blev såhär nu. Fröna slank ner en gång vid sötsug och tappad kontroll och jag hittade en påse. De frysta ärtorna har slunkit ner när jag höll på att dö av värmeslag och alla andra åt glass. Majskolvarna har slunkit ner för att jag blev lurad av mina egna tankar om att de är "bara grönsaker" och större mängd mat äter jag för att jag är konstant triggad av noll kontroll och alkoholkulturen. Det är orsakerna, inga ursäkter.
 
Ärligt talat. Helvete vad sugen jag varit på vin hittills. Det har varit det jobbigaste. Jag skiter fullständigt i glassen och i sockret, men jag har verkligen cravat att ta ett par glas på bryggan med de andra. Jag borde vara klokare, men suget har jag dövat genom överätning och cigg. Det låter hemskt, men jag röker aaaaldrig annars. Under semestern har jag varit som en skorsten. Fan det är inte lätt med semester och detta är nytt för mig. Jag har ju egentligen aldrig haft en semester sedan jag var 11 år och började jobba på sommrarna. 
 
Jag behöver ingen uppfostran eller någon som påpekar att jag gör fel, jag är duktig på att själv utvärdera mina svagheter. Jag har hittat nya triggers i alla fall.
 
- Jag vet inte hur dagarna ser ut. På morgonen står ett gäng härliga kompisar utanför och bara "nu drar vi ut med båten och badar". Då safe-äter jag när maten serveras = överätning.
 
- Jag blir triggad av semestervinet på bryggan/den lokala krogen = jag "unnar" mig kolhydratrikare grönsaker. Så jävla onödigt. Plus att jag röker som en skorsten. Blä. 
 
- Jag dör av värmen asså = jag svalkar mig med frysta grönsaker.
 
Men jag är jäkligt stolt trots allt det där. För jag är socker och alkoholfri och det är det absolut allra viktigaste. Jag är stolt över att jag säger NEJ och faktiskt klarar av att inte äta eller dricka skräp när de andra gör det. De andra får jag ta hand om sedan. Just nu får det bara vara så. Man är bara människa liksom.
 
Hur har din semester gått?
 
KÖSS
 
 
13