Personligt: kläder

Ett av mina brinnande intressen är kläder. Inte vilka kläder som helst, utan kvinnliga kläder. Jag tror det är på grund av min mamma.
 
När jag var liten så var min mamma mitt allt. Och hon var så fantastiskt vacker. Jag tyckte ju såklart min mamma var vackrast av alla mammor i hela världen. Hon hade kritblont hår, ända ner till rumpan. Knallröda läppar. Prickiga kjolar och blommiga klänningar. Hon var kvinnlighet personifierad. 
 
När jag var yngre kunde jag sällan hitta klänningar. Jag kommer ihåg när det började bli sommar och man gick i skolan. Tjejerna började klä sig mer avklätt och klänningarna åker fram. Det gick ju inte för mig. Jag fick ha på mig det som fanns i min storlek. Jag kommer ihåg en vårdag i 3:an på gymnasiet då jag såg en extra fin klänning på en tjej. Och jag lovade mig själv: My. Blir du någonsin smal så ska du ha klänning varje dag.
 
Nu drar jag storlek 38/40. Jag kan ha på mig vad fasiken jag vill. Och vad cravar jag? Klänningar. Rosa kjolar. Blommor. Prickar. Det är det jag trivs bäst i. Blommor i håret och rosa klänningar. Jag känner mig så himla fin.
 
Att klä mig i kavaj och byxor är det värsta jag vet, även på jobbet. Helst av allt hade jag gått i rosa klänning hela dagen. Nu blir det ju inte så, man ha rju en dresscode på jobbet. Men känslan av att jag kan om jag vill gör att jag lägge rmycket pengar varje månad på klänningar. Det är ju så himla fint.
 
Jag har till och med en helt egen garderon bara för klänningar. Varje gång jag öppnar den känner jag mig så rik. Det är en fantastisk känsla att bläddra bland yviga kjolar och blommiga mönster. Att välja och vraka över vilken klänning jag ska välja idag.
 
Jag skyller på mamma.
 
KÖSS
 
 
9
Karin

<3 Så härligt och kärleksfullt det låter, med din känsla för din mamma och att äntligen kan ha alla drömklänningar <3

Anonym

Klart du kan ha vad som helst på jobbet när det gäller klänningar och kjolar. Dresscode betyder inte gubbtant= kvinna i kostym. Så kör fullt ut i din kvinnliga härliga stil!

iascorner_lchf

Jag har inte samma minne som du, men absolut samma mål! För tre år sen gick jag ner 26 kg och då började jag använda klänningar! Det är ju så fint! Och så skönt!! Jag har faktiskt precis nyss köpt två "målklänningar", det är dem som är mitt fokus inte vågen! Självklart kommer jag väga mindre än jag gör just i dag och naturligtvis är det mitt mål att det ska bli så, men jag har ingen bestämd siffra som ska stå på vågen utan mer storlek i kläder pch typ av kläder.
Jag är så glad för din skull, att du nu ÄNTLIGEN kan gå in i en butik och välja vad du vill för kläder 😊 jag hoppas jag joinar dig i en inte allt för avlägsen framtid!

Kram på're! ❤️

monica

Och garderoben full av älskade skor..☺😊😀😂😊

FrökenTV, bloggen om tv och film

aw vilket fint inlägg! :D

Maria

he he, jag känner igen mig i dig :-)

Som fd. sjuksköterske arbetande, boende uppe i nordnorge med dåligt väder, hade jag bara på mig praktiska, vädertåliga kläder i flera år. Jag var också tjockis, så fina klänningar hade jag inte på mig. Tidigare hade jag heller inte fina klänningar på mig, eller tog hand om mig särskilt mycket.
Nu har jag kommit till en period i mitt liv, som du att jag älskar klänningar och att göra mig fin. Jag har väl över 150 klänningar, och det lägger jag också pengar på varje månad. Jag blir också så glad av de :-)
Jag ska försöka börja finna fina 50 tals klänningar på second hand. Det är så vackert att vara kvinnlig!
<3
KRAM!

Malin

Vi har tack och lov ingen dresscode på jobbet (jag kom undan det mesta av det när jag jobbade i England också, vilket är ett rent mirakel) så jag får ha på mig vad jag vill och för mig är det jeans som motiverar och belönar. Som tonåring hatade jag att handla jeans och kunde aldrig ha dem modeller eller märken som var som mest inne för dem fanns ofta inte i min storlek. Klänningar har jag alltid haft, så det känns inte lika spännande idag nu när jag har 36/38 och precis som du säger kan ha på mig vad jag vill.

Friheten att kunna välja är verkligen toppen.

Anonym

Super bra blogg och intressanta inlägg :-) . En fråga till dig, efter 5 dagar strickt lchf har mitt sockertroll tagit över och jag fuskade. Skuldkänslorna tar över. Hur hanterar du motsvarande situation?

Erika

Supersöt klänning du har på bilden!