Semestermat

Hur har det hittills gått för mig och maten under semestern då? Jodå tack, det har gått relativt bra under förutsättningarna. Vissa saker önskar jag såklart bort - men många saker är jag stolt över.
 
Jag har spenderat min semester under resande fot mycket vilket innebär att jag inte haft superkontroll på maten. Det vill säga att jag inte haft stenkoll på tider och dylikt. Det ger såklart en matmissbrukare orostankar och lite oro i magen. Jag har varit abstinent från allt det vanliga: socker och kolhydrater (förutom från grönt), mejerier förutom smör, alkohol, sötningsmedel. Men det finns livsmedel som jag ätit som jag inte äter i vanliga fall:
 
- Frön
- Frysta ärtor 
- Majskolv vid grillning
- Större mängd mat
 
Det är inget jag rekommenderar någon och det är ingenting jag är stolt över, jag bara konstaterar att det blev såhär nu. Fröna slank ner en gång vid sötsug och tappad kontroll och jag hittade en påse. De frysta ärtorna har slunkit ner när jag höll på att dö av värmeslag och alla andra åt glass. Majskolvarna har slunkit ner för att jag blev lurad av mina egna tankar om att de är "bara grönsaker" och större mängd mat äter jag för att jag är konstant triggad av noll kontroll och alkoholkulturen. Det är orsakerna, inga ursäkter.
 
Ärligt talat. Helvete vad sugen jag varit på vin hittills. Det har varit det jobbigaste. Jag skiter fullständigt i glassen och i sockret, men jag har verkligen cravat att ta ett par glas på bryggan med de andra. Jag borde vara klokare, men suget har jag dövat genom överätning och cigg. Det låter hemskt, men jag röker aaaaldrig annars. Under semestern har jag varit som en skorsten. Fan det är inte lätt med semester och detta är nytt för mig. Jag har ju egentligen aldrig haft en semester sedan jag var 11 år och började jobba på sommrarna. 
 
Jag behöver ingen uppfostran eller någon som påpekar att jag gör fel, jag är duktig på att själv utvärdera mina svagheter. Jag har hittat nya triggers i alla fall.
 
- Jag vet inte hur dagarna ser ut. På morgonen står ett gäng härliga kompisar utanför och bara "nu drar vi ut med båten och badar". Då safe-äter jag när maten serveras = överätning.
 
- Jag blir triggad av semestervinet på bryggan/den lokala krogen = jag "unnar" mig kolhydratrikare grönsaker. Så jävla onödigt. Plus att jag röker som en skorsten. Blä. 
 
- Jag dör av värmen asså = jag svalkar mig med frysta grönsaker.
 
Men jag är jäkligt stolt trots allt det där. För jag är socker och alkoholfri och det är det absolut allra viktigaste. Jag är stolt över att jag säger NEJ och faktiskt klarar av att inte äta eller dricka skräp när de andra gör det. De andra får jag ta hand om sedan. Just nu får det bara vara så. Man är bara människa liksom.
 
Hur har din semester gått?
 
KÖSS
 
 
13
Rebecca

Tycker verkligen du har full rätt att vara stolt över dig själv! Det märks att du kämpar. Tillåt dig själv att känna glädje över de småsegrar du gör. Hoppas du får en fin dag! Kram

Carro

Hittills har den gått riktigt bra :)

Li

Tänkte under mina 4 semesterdagar att jag äter det jag vill men regeln var för mig att jag skulle njuta av det jag åt. Alltså saker som jag älskar och längtat efter. I början kändes det bra men jag märkte att allteftersom dagarna gick blev det svårare att inte låta både det ena och andra slinka ner. Men nu är jag tillbaka på no sugerbanan. Min mage rasade totalt av socker och bullar och jag kände riktigt hur fettcellerna fick fart och bubblade loss. Nej, inte så jag vill må. Ska nog tänka mer ditt sätt i framtiden....

margaretha

Jag bestämde att 4 veckor när nära och kära har semester ska jag äta lite liberalare och ta några glas vin har gått bra hittills på måndag är semestern slut och jag har handlat hem och förberett bra mat och kör periodisk fasta. Slarvet har gett 2 kg upp men det är det värt.
Tycker du är fantastiskt duktig.

Lina

Du har alltså större ångest över gröna ärtor och majs än att du röker? Finns det någon gräns på dumheterna? Måste det vara så urspårat? De där kurserna på Arteget verkar ju inte hjälpa för fem öre.

Lina

Och du röker för att du inte är van att ha semester?? Det var nog den mest dumma ursäkt jag någonsin hört. Nej, du är verkligen inte "fantastiskt duktig".

Saijva

Jag tycker det låter som om du är en vanlig dödlig som oss alla :) du kämpar på o vågar berätta att man kan göra avsteg o lite misstag ibland. Du är ju en vuxen människa och behöver inga pekpinnar om hur du gör på din egen semester! Tack för att du fortsätter inspirera och visa att man ska först o främst älska sig själv oavsett, no matter what- det tycker jag är viktigast! Ha en fortsatt härlig semester!

M:et

Jag föreslår att vi ignorerar trollen/giftblåsorna - det blir så vackra mönster när de spricker av ilska för att de inte får den uppmärksamhet de suktar efter. ;)

You go, My! Var strikt om det känns bra men inte sträng/straffande -- du gör ditt bästa.

A

Du är en inspiration och förebild. Grymt jobbat!

Karin

Du är människa MY :D Så förargligt :D

Tina

Rökning? Where did that come from, liksom? :D

Haft min första vecka av 4 snart och började med några godisar till en biofilm, i övrigt har det gått bra då jag haft magkatarrliknande känningar, (illamående), så när jag väl kunnat och velat äta har jag varit extremt sugen på mat. Tackat nej till fikabröd och andra triggers hela veckan och det har dels varot tack vare noll aptit men också för att jag hunnit träna ordentligt så gott som varje dag= belöningscentrat troligen nöjt :)
Kanske något för dig att ta till? En liten morgonlöpning med lite armhävningar och squats kan hålla lyckokänslan uppe och ångesten stången?
Lycka till! Det tar tid att lära sig ha semester, det håller jag med om!

Malin

Trist med rökningen (kanske kan du ersätta det med någonting annat? En flaska vatten eller en löptur?) men låter som att du haft riktig koll på maten. Majs och ärtor är ju inte de värsta snedsteg man kan få till under semestern.

Malin

Trist med rökningen (kanske kan du ersätta det med någonting annat? En flaska vatten eller en löptur?) men låter som att du haft riktig koll på maten. Majs och ärtor är ju inte de värsta snedsteg man kan få till under semestern.