Jhenny tog tag i sitt beroende

Jag är så himla lyckligt lottad som får vara med er sockersyskon på er resa! Ofta får jag härliga mail om berättelser hur ni mår så himla mycket bättre genom att ta tag i ert beroende. Så nu har jag bestämt mig för att börja fråga om jag får publicera era berättelser. Detta är Jhenny Magns historia:
 
"I februari skrev jag till dig. Tänkte dela med mig lite. 21 mars stod vågen igen nästan på 80 kg. (77-78) alltså min startvikt för 2 år sedan.. jag kände att nu får de vara nog. Jag lusläste din blogg. Gick igenom när jag hamnade i fällor och inte. Insåg att 70kg (delmål1) var en sjukt stor triggers för återfall. Oftast vid 70 började jag ge upp och åter ner i kolhydratsfällan. Jag valde bort att gå in i personalrummet när de fanns fika m.m jag dricker fortfarande visa zero produkter. Men aldrig en dag när jag ser/känner min beroende persoblighet. I söndags 14 veckor senare srod vågen på 65.5 (de senaste 2 veckorna 13-14 så har vågen annars legat ganska stabilg på 66.5-65.5) 65 är delmål2. Under dessa 14 veckor har jag igen börjat träna. Har haft ett tränings schema och inte låtit beroende övertala mig till annat. Har de inneburit att jag kanske inte hinner göra tvätten dagen så har tvätten fått vänta. Min hälsa är viktigast.. din blogg har gjort så mycket gör mig. Jag damma av alla mina gamla böcker från när jag läste till socialpedagog. Gick igenom att stegen en missbrukare har. Sa till min sambo att han får inte köpa hem socker o sånt om jag har en dålig dag. Jag förklarade hur mina beroende tendenser ser ut. Samt att inte under några omständigheter låta mig övertala honom till att köpa något åt. Tack för att du synlig gjorde allt detta för mig så jag kunda använda mig egna utbildning till att rädda mig själv. Jag måste fortfarande äta daglig medecin mot migrän. Men jag behöver inte ta starka behovs tabletter (var o varannan dag) och jag har inte längre ont i lederna.

Jag bifogar med en bild här. Den vänsta är när jag vägde 80 för 2 år sedan. Men jag jämnför med den delvis för att jag var nära på att hamna där igen. Samt för min egen ätstörningspersonlighet och beroende personlighet inte ska säga att det är någon skillnad. (Jag ser inte skillnad i spegeln därför tar jag bild o mäter)

Så tack. För din blogg. För att den kan vara så sjukt jobbig o läsa när man ser sig själv. Men tack! Jag vet inte om jag faller igen. Som beroende är de lätt. Men känner att jag har verktygen att ta mig upp. Tack"
 
 
 
Jhenny, du är en grym förebild! GRATTIS och starkt jobbat! Det är en sann utmaning att ta hand om sitt beroende!
 
Vill du också inspirera dina sockersyskon att ta hand om sitt beroende? Maila in din historia till: lchfingenjoren@outlook.com så publicerar jag på bloggen. Du kan vara anonym om du vill :)
 
KÖSS
3
Karin

Intressant berättelse :) Bra jobbat Jhenny :)

TL

Bra jobbat Jhenny! Och modigt att publicera din resa - såsom du blivit inspirerad av My, kommer andra bli inspirerad av dig!

Anonym

Så vacker!