Motgift

Igår berättade jag om att jag plötsligt hejsvejs gått upp 5,5 kilo utan avsteg. Detta är ju helt klart en konstig grej och något som inte jag orsakat - helt klart en hormonell obalans. Hur gör man då? Framförallt så kämpar jag för att sluta noja. Jag vill inte lägga tid och energi på det. Därför så väger jag maten nu. Då slipper jag fundera på om jag äter för lite/för mycket, utan kan släppa tankeverksamheten helt på maten. 
 
Nu när jag väger räknar jag inte kcal eller fördelning, jag äter "lagom". Det vill säga, en mängd som jag vet mättar. Och sen håller jag mig noga under 20g kolhydrater. Såhär såg min måndag ut exempelvis:
 
Frukost:
 
Fettkaffe innehållandes 35g smör.
 
Lunch:
 
2 skivor fläskytterfilé, 50g smör, 150 g rivna morötter
 
 
Middag:
 
2 pannbiffar, 70 g smör, 110g kokt blomkål, 90g morötter
 
 
 
Totalt dagsintag: 19,8g kolisar
 
För mig är att väga maten motgift till nojande och anklagande tankar. Det liksom funkar för att jag känner att jag tar ansvar och slipper lägga tankeenergi på mängd. Det är otroligt skönt.
 
KÖSS
10
Eva

brukade du inte ha en msk kokosfett i kaffet också?

Carro

Hur vet du vad som är lagom då? Det har jag skitsvårt för! :(

Maria

Jag måste också väga. Och hålla koll på kalorierna. Annans tänker jag bara på om jag åt för mycket eller för lite.

Malin

Hrrm, jag äter nog alldeles för mycket protein.
Jag hade lätt ätit dubbla mängden kött både på lunchen och middagen. Kanske det är där jag skall minska för att gå ner mina 5kg som inte vill lossna? :-)

Helena

Jag måste säga att du äter inte mycket protein..men du kan säkert din kropp. Men visst tränar du? Jag gör det..känns som kroppen kräver något mer protein i mitt fall.

Anonym

Hur kommer det sig att du kan äta fläskytterfilé som är fullproppad med druvsocker, tillsatser och salt utan att trilla i "sockerfällan"?

Linda

Anonym, antar att My inte köper mörad fläskytterfilé utan naturell :)

Anonym

Linda, benfri kotlettrad alltså? Fläskytterfilé är ju alltid mörad, det är därför det kallas så då det inte alls är filé egentligen, annars är det ju kotletter.

Linda

kanske är så, Men där jag bor kan man köpa "fläskytterfilé" som inte är mörad. Jag vet om att det är kotlettrad, men de skriver ändå fläskytterfilé, antar det är för det säljer bättre!

Linda

kanske är så, Men där jag bor kan man köpa "fläskytterfilé" som inte är mörad. Jag vet om att det är kotlettrad, men de skriver ändå fläskytterfilé, antar det är för det säljer bättre!