Inte perfekt, men jag står upp ändå

Nu är det sommartider: juni, juli, augusti. Då är det dags att sammanfatta våren. Min vår kan sammanfattas med ett ord: svajig. Jag har verkligen behövt kämpa för att hålla mig på banan. Jag har inte varit nära ett återfall, men hetsätningen har tyvärr funnits i vardagen. Det har blivit att jag hetsätit konstiga saker: ett tag salta mandlar dippade i smör, ett annat tag var det minimorötter och kall prinskorv, ett tag frysta ärtor och sedan har vi mina kära fläsksvålar. Volymätningen har varit ett faktum. Jag har haft bra dagar, ibland flera i följd, men sen har jag fallit in i det destruktiva volymätandet igen. Det har gjort att jag inte tappat supermycket i vikt. I Slutet av februari vägde jag 78,5 - som lägst har jag vägt 75,4 förra veckan. Men det har pendlat däremellan, men jag är relativt viktstabil i alla fall.
 
Min senaste hetsätningssession var i söndags. På något vänster lurade min beroendehjärna mig med: "Men Mysan. Även du ska få söndagsmysa med din man som alla normaaaala människor gör!". Så jag övertalade min medberoende man att vi skulle hoppa middagen och köpa fläsksvålar istället. Fläsksvålar med smör är ju ääändå 0g kolisar! Rena dundermaten (not - kroppen kan inte tillgodogöra sig det proteinet och det omvandlas till glukos ist). Sen skulle vi hem en snabbis och fira svärmor på morsdag. De hade gjort wok och jag körde i mig 2 portioner. Lovade mig dyrt och heligt att jag skulle hoppa fläsksvålarna - meeen när jag kom hem skulle jag ta mig en liten skål, jag hade ju ändå köpt dom. VIPS var påsen slut!
 
Ja ni hör ju. Beroendehjärnan är fullt aktiv och jag matar den flera gånger i veckan. Det är ingenting jag skäms för, men det är något jag inte mår bra av. Så är det att vara beroende, det är fan inte enkelt. Ibland har vi grymma perioder, ibland är vi riktigt sjuka. Jag har träffat beroendepersoner som har varit cleana i två år och så hoppsansa är de ner i träsket igen - i månader. Och jag ÄR en beroendeperson och jag HAR tuffa perioder. Detta halvår har varit svintufft och det är helt okej. Det kommer vara tufft ett tag till, men mitt i allt elände kommer bra dagar också. 
 
KÖSS
 
 
 
10

LCHF-helg

Den här helgen var ljuvlig – jag spenderade den med två härliga brudar: AnnasLCHF och Tjockkocken – Anna & Jessica!

De kom vid 20-tiden på fredag kom de och hade kört typ 7h. Så vi satt på balkongen och drack vatten och tjötade. Min man tröttnade ganska snabbt på vårt LCHF-prat så han drog hem till en kompis och kollade Netflix.

Sen tog vi en härlig promenad längst sjön och stannade till på en lekpark och åkte linbana, gungade gungor och klättrade. Det va så sjukt – när jag var liten kunde jag knappt gunga för de skar in i höfterna och linbana var inte ens att tänka på. Snacka om bågna! Men Anna tog fram barnet igen och vi susade fram och gungade jättehögt. Det var en fantastisk känsla i hela kroppen. Att få ha en barndom i vuxen ålder!

På lördagen gick vi upp tidigt. Till frukost märkte man verkligen att det går att variera LCHF i all oändlighet. Jag drack fettkaffe, Jessica åt Romanrullar (Romansallad, smör, ost, skinka och färskost med Vitlök & örter) och Anna drack bara vatten. Sen bar det av till Ullared! Vi var där kl 9 och stannade till 17.30-ish. Det var galet mycket folk – lönehelg – så vi tog täta pauser med kaffe och lugn. Alla tappade humöret i perioder för det händer fan ngt med folk så fort de kommer till Ullared. Svensken tappar det helt. Folk knuffades, körde över våra fötter med vagnar, körde in sina armbågar i sidan – och bad inte om ursäkt en enda gång. Tillslut skrattade vi bara, hela grejen var så absurd. Ullared är verkligen galet – vi såg 2 möhippor och 1 svensexa. Ullared är mer än bara ett köpcenter – det har blivit ett event!

 

På kvällen när vi kom hem lagade vi middag som jag och maken hade preppat det mesta innan. Var bara att stoppa in i ugnen. En lime och gräslöksmarinerad fläskfilé med fräsch sallad och ugnsrostade grönsaker. Till det fanns en smörsås med gräslök och vitlök och en kall sås – Spicemasters Oniondipp utblandat i Créme Frâiche. Riktigt gött!

 

På söndagen käkade vi frulle och lunch ihop innan Anna och Jessica var tvungna och dra – blev en mejerifri Korvstroganoff med blomkålsris och sallad. Tjejerna var nyfikna på hur mejerifritt smakade – jag använder ju kokosgrädde istället – men tyckte det var en riktig hit! KUL!

 

Haft en ljuvlig helg med massa utbytta erfarenheter och tips. Tänk att vi tre träffades på Instagram – sjukt kul att ha fått vänner för livet därifrån!

KÖSS

2

Medverkan i GT

Igår var jag med i GT:
 
 
Sen tog de ju i lite från tårna, det är ju 6 kg kvar till -100 ;) 
 
 
 
KÖSS
2