Inte perfekt, men jag står upp ändå

Nu är det sommartider: juni, juli, augusti. Då är det dags att sammanfatta våren. Min vår kan sammanfattas med ett ord: svajig. Jag har verkligen behövt kämpa för att hålla mig på banan. Jag har inte varit nära ett återfall, men hetsätningen har tyvärr funnits i vardagen. Det har blivit att jag hetsätit konstiga saker: ett tag salta mandlar dippade i smör, ett annat tag var det minimorötter och kall prinskorv, ett tag frysta ärtor och sedan har vi mina kära fläsksvålar. Volymätningen har varit ett faktum. Jag har haft bra dagar, ibland flera i följd, men sen har jag fallit in i det destruktiva volymätandet igen. Det har gjort att jag inte tappat supermycket i vikt. I Slutet av februari vägde jag 78,5 - som lägst har jag vägt 75,4 förra veckan. Men det har pendlat däremellan, men jag är relativt viktstabil i alla fall.
 
Min senaste hetsätningssession var i söndags. På något vänster lurade min beroendehjärna mig med: "Men Mysan. Även du ska få söndagsmysa med din man som alla normaaaala människor gör!". Så jag övertalade min medberoende man att vi skulle hoppa middagen och köpa fläsksvålar istället. Fläsksvålar med smör är ju ääändå 0g kolisar! Rena dundermaten (not - kroppen kan inte tillgodogöra sig det proteinet och det omvandlas till glukos ist). Sen skulle vi hem en snabbis och fira svärmor på morsdag. De hade gjort wok och jag körde i mig 2 portioner. Lovade mig dyrt och heligt att jag skulle hoppa fläsksvålarna - meeen när jag kom hem skulle jag ta mig en liten skål, jag hade ju ändå köpt dom. VIPS var påsen slut!
 
Ja ni hör ju. Beroendehjärnan är fullt aktiv och jag matar den flera gånger i veckan. Det är ingenting jag skäms för, men det är något jag inte mår bra av. Så är det att vara beroende, det är fan inte enkelt. Ibland har vi grymma perioder, ibland är vi riktigt sjuka. Jag har träffat beroendepersoner som har varit cleana i två år och så hoppsansa är de ner i träsket igen - i månader. Och jag ÄR en beroendeperson och jag HAR tuffa perioder. Detta halvår har varit svintufft och det är helt okej. Det kommer vara tufft ett tag till, men mitt i allt elände kommer bra dagar också. 
 
KÖSS
 
 
 
10