Julklappstips #3

En jättekul idé för den som har allt: en prenumeration hos Snowbox!
 
Snowbox är som Netflix, fast för designsmycken. 1 gång i månaden får man hem 3 designsmycken, använda dem fritt i 30 dagar och sedan skickar man tillbaka dem i ett förfrankerat kuvert och får hem 3 nya. Man kan också välja att köpa ut smycken om det är något man blir extra fäst vid!
 
Jag tycker detta är en perfekt sockerfri julklapp, eller present till sig själv. Det är kul och en miljövänlig idé. Att man faktiskt inte behöver äga allt, man kan låna saker när man behöver dem. Det är bra för din outfit och bra för vårt jordklot. 
 
Denna månad innehöll det smycken från bland annat Pilgrim och jag har använt dem flera gånger. Så fina!
 
 
Du får 15% rabatt på presentkort om du anger SNOWBOXJUL i din beställning!
 
KÖSS
 
PS! Detta är ett sponsrat inlägg - men som du vet sedan innan är jag stenhård med mina sponsorer och skulle aldrig skriva ett ord som jag inte menar.
3

Förändring

Good is the enemy of great
 
Det är ett vackert citat. Ett citat som ramlat in i mitt liv på flera ställen det senaste. Först genom boken Good to Great som jag fick som gåva av min chef. Sedan genom Balansekonomi kickoff i lördags.
 
Jag tror att 95% av oss nöjer oss med bra. Att vi lever ett bra liv. Förhållandet funkar. Jobbet är OK. Fritiden är helt acceptabel. Det är la så livet ska vara? Bra.
 
Men tänk om det finns mer. Något som är bättre än bra. Som är bäst. Tänk om vi kunde få ut ännu mer av livet? Maximera det ännu mer. Faktiskt bli riktigt lyckliga, på riktigt. 
 
Då är största boven att livet funkar bra. Det är mycket enklare att påbörja en förändring när man nått botten. Att det är riktigt jävla uselt, att man måste tröttna rejält och tänka att ALDRIG MER! Men innan dess, när det bara rullar på och funkar - då är vi inte villiga att göra en förändring. Speciellt om det inte finns garantier på att det kommer att bli bäst. 
 
Tänk dig själv att du lever i en relation. Din partner är helt okej. Det funkar. Hen slår dig inte. Hen sätter mat på bordet och sköter det praktiska bra. Men ni kan inte prata. Du känner dig ensam i tvåsamheten. Och när du tittar på din partner så känner du någonstans att ni växt i sär. Att du aldrig kommer vara lycklig, men det är ändå bra. Okej. Och tanken på separation är både läskig och skrämmande. Kommer du att få leva själv resten av ditt liv? Tänk om du ångrar dig? Ska man inte vara tacksam för det man har?
 
All förändring börjar med att man blir förvirrad, förbannad eller inspirerad. Något som vänder upp och ner på ens syn på saker. Att det faktiskt är något som gör att man får känslopåslag, att man känner att man hittar en drivkraft att gå vidare och orka göra en förändring.
 
Och för att pinpointa: tacksamhet och att vilja ha ut maximalt i livet, är inte fiender. Man kan vara tacksam för det man har och ändå vilja ha mer. Redan idag är vi som är födda i Sverige promillen som har det bättre än övriga på jordklotet. Det ligger ingen skam i att vilja bli lycklig. Att gå från bra till bäst.
 
Att förändrig kräver energi och mod. Förändrig är skitläskigt. Att byta jobb, partner, bostad är en lång process som är känslomässigt upprivande. Och man får vara skiträdd under tiden. Det finns ingen som gör drastiska  förändringar som inte är rädda på vägen. Det hör liksom till. 
 
Hur övervinner vi rädslan som kommer med förändringen? Vi hämtar energi från framtiden. Ur visionen om ett bättre liv. Det är ungefär som fredagseftermiddagar. Vi är skitpeppade och glada, även fast helgen inte ens börjat. Samma sak med en förändring. Om du kan visualisera ett bättre liv, tänk på det när rädslan kommer.
 
Some day will never come - framtiden måste ske nu.
 
KÖSS
 
 
11

Reflektion

I lördags var jag på kick-off hos Balansekonomi . Vissa utav er hade googlat på det och hittat massa olustiga kommentarer om Balansekonomi . Folk som kände att de var fel att första föreläsningen var gratis och om man vill fortsätta så får man betala. Jag kan inte se något konstigt med det alls. Lika konstigt som att de delar ut prover på ICA. Att man får se vad man kan få innan man köper hela påsen. Jag tycker tvärt om att det är positivt!
 
Det var Jan Bolmeson som höll i dagen. Han är civilingenjör och otroligt inspirerande. Det var allt som allt en otroligt inspirerande dag med massa nya kunskap och nya verktyg. Jag kommer ta upp massa nytt jag lärt mig under veckan här som kommer. 
 
Det jag gillar är när man går på kurser hur mkt ny input man får i livet. Jag läser ju mycket böcker om mental träning, men det ger inte alls samma som att gå på kurs. Ibland är man lite okoncentrerad, eller så kanske man släpper boken efter halva. På en kurs gör man. Går från tankte till handling. 
 
Jag gillar Balansekonomi  koncept om rikedom. Att ett rikt liv står på 3 ben: pengar, tid och energi. Är det något område som dalar så upplever man inte livet som rikt. Och jag håller med. Just nu är det min energi som är låg, därför upplever jag inte mitt liv så fullt som det borde va med tanke på vilka andra resurser jag har.
 
Man pratar om 3 perspektiv:
Fysiskt = Mina fysiska tillgångar, ex. att jag faktiskt har en bra lön
Ekonomiskt = hurhållningen av mina tiillgångar, flödet
Inre = Min upplevda relation till mina tillgångar.
 
De 3 perspektiven påverkar i sin tur mina 3 ben till ett rikare liv. Jag tycker det är en viktig ståndpunkt, ett bra förhållningssätt. Så dagen var mycket givande. Det var liksom inte en dag där man bara diskuterade ekonomi. Tvärt om var det den minsta biten. Störst fokus lades på attityd och förhållningssätt och mentala verktyg. Det är ju där all förändring börjar: i huvudet.
 
KÖSS
 
 
9