Reflektion

I lördags var jag på kick-off hos Balansekonomi . Vissa utav er hade googlat på det och hittat massa olustiga kommentarer om Balansekonomi . Folk som kände att de var fel att första föreläsningen var gratis och om man vill fortsätta så får man betala. Jag kan inte se något konstigt med det alls. Lika konstigt som att de delar ut prover på ICA. Att man får se vad man kan få innan man köper hela påsen. Jag tycker tvärt om att det är positivt!
 
Det var Jan Bolmeson som höll i dagen. Han är civilingenjör och otroligt inspirerande. Det var allt som allt en otroligt inspirerande dag med massa nya kunskap och nya verktyg. Jag kommer ta upp massa nytt jag lärt mig under veckan här som kommer. 
 
Det jag gillar är när man går på kurser hur mkt ny input man får i livet. Jag läser ju mycket böcker om mental träning, men det ger inte alls samma som att gå på kurs. Ibland är man lite okoncentrerad, eller så kanske man släpper boken efter halva. På en kurs gör man. Går från tankte till handling. 
 
Jag gillar Balansekonomi  koncept om rikedom. Att ett rikt liv står på 3 ben: pengar, tid och energi. Är det något område som dalar så upplever man inte livet som rikt. Och jag håller med. Just nu är det min energi som är låg, därför upplever jag inte mitt liv så fullt som det borde va med tanke på vilka andra resurser jag har.
 
Man pratar om 3 perspektiv:
Fysiskt = Mina fysiska tillgångar, ex. att jag faktiskt har en bra lön
Ekonomiskt = hurhållningen av mina tiillgångar, flödet
Inre = Min upplevda relation till mina tillgångar.
 
De 3 perspektiven påverkar i sin tur mina 3 ben till ett rikare liv. Jag tycker det är en viktig ståndpunkt, ett bra förhållningssätt. Så dagen var mycket givande. Det var liksom inte en dag där man bara diskuterade ekonomi. Tvärt om var det den minsta biten. Störst fokus lades på attityd och förhållningssätt och mentala verktyg. Det är ju där all förändring börjar: i huvudet.
 
KÖSS
 
 
9
Anonym

Jag tycker att det är superschyst att de ens håller en gratis föreläsning! De måste ju också kunna tjäna pengar. Deras syn på rikedom känns helt rätt. Det här med att hitta balans känns lite som livets mål :)

Lilly

Att första föreläsningen är kostnadsfri säger jag inget om. Men att fortsättningen tydligt liknar ett pyramidspel, ja det är desto mer att kritisera. Tummen ner, helt klart... Men du gör som du vill, My. Hoppas ingen annan som läser din blogg går på detta lurendrejeri iaf. :)

Expat

Ponzi-scheme?
Inge kul.

Sara

Att du dessutom länkar till företaget tre gånger i inlägget gör mig lite misstänksam. Känns konstigt och underligt.

Katarina

Är du sponsrad av Balansekonomi? Får du gå gratis på kick-offen för att du gör reklam här?

Anonym

Kommer anmäla dig till reklamombudsmannen, detta är så uppenbart smygreklam

Anonym

Kommer anmäla dig till reklamombudsmannen, detta är så uppenbart smygreklam

Anders

Arteget AB samma sak gällande sponsring och SMYGREKLAM...

Caroline Aurora Eriksson

Åh vad roligt för dig! Och vilka tråkiga kommentarer du får om det. Tänk vad häftigt livet blir när du omger med människor som peppar och stöttar dig och vilka härliga resultat du får till följd av dina aktioner som precis som du säger kommer från dina tankar som i sin tur kommer från ny input och inspiration. Deras kurser är ju absolut inte för alla, bara för de som är sugna på att bygga sig ett rikare liv och skapa förändring. Är man inte sugen på det så ska man ju självklart inte utbilda sig 😊. Vad har du tagit för aktioner och fått för resultat till följd av kickoffen?