Alltid hemma

Jag är en riktig planerare. Jag tycker inte om att slänga mat. Därför handlar vi aldrig saker som jag inte ska använda på utsatt dag och tid i veckan som kommer. Däremot har vi alltid viss mat hemma för säkerhetsskull. Det är viktigt att ha ett basföråd som man enkelt kan laga. I min kyl och frys hittar du alltid:
 
- Köttfärs
- Fläskfilé
- Bacon
- Korv med hög kötthalt
 
- Wokgrönsaker
- Fryst blomkål
- Fryst broccoli
- Fryst spenat
 
- Smör
- Bregott
- Kokosgrädde
- Shiriatakinudlar
- Brain Octane från Succeeder
- Portionsförpackade pannbiffar (vid akut hunger)
- Kvarg (Martins mat när inte jag är hemma)
 
Vad har du mer för basföda i kyl och frys?
 
KÖSS
 
 
8
Carro

Ägg finns alltid hemma
Ost finns alltid hemma
I frysen finns alltid nötkött, fläskkött och kyckling. Allt är köpt frångårdar inom 1 mils radie hemifrån och alla djuren har levt härligt :) bor på landet så är bortskämd ^^

Emelie

Jag läser ofta din blogg och får alltid lite ont i magen när jag läser om din kontroll. Jag har tagit MYCKET hjälp av dina tips genom åren och jag har stor respekt för dig och den häftiga resa du har och har haft. Men jag kan inte låta bli att känna mig lite sorgsen över hur allt måste styras och kontrolleras, att du aldrig låter dig själv "bara vara". Jag menar inte att "bara vara" skulle betyda ÄT GODIS eller DRICK VIN. Men jag undrar om du någon gång slappnar av och "inte tänker"? Du beskriver dig som lugn och tillfreds med de regler du satt upp, men när jag läser om all kontrollerad styrning så får jag känslan av att det är precis tvärtom. Hur tänker du kring det? Förstår du hur jag funderar?

Kram!

monica

Mitt kylskåp gapar tomt. Ägg, ost,smör, mjölk till kaffet. Chorizokorv 74 % kötthalt. Resten finns i frysen med älgkött, fisk.

Mia

Vi har barn så vi lagar ofta dubbla och trippla satser och fryser resterna. När våra kompisar ger kidsen nödmat från donken så plockar vi fram en låda från frysen.

Nette

Halloj,
Här finns för det mesta kyckling, köttfärs, broccoli, haricot verts och färdiga nödmatlådor i frysen. I skafferiet har jag krossade tomater, kokosgrädde, hembakt fröknäcke och tonfisk. I kylen ost, smör, grädde, fet yoghurt, ägg och ja, typ det. Skriver för det mesta matsedel vilket underlättar sjukt mycket. De helger jag hinner gör jag storkok men ofta försvinner de i stalljobb och tävlingar. Då är det ett måste med matsedel och veckohandling för att veckan ska flyta. Vi är fem i familjen med olika smakfavoriter och behov, så stå och fundera på middag i affären på väg hem från jobbet fungerar ICKE! Länge leve matsedeln och basvarorna ;).

Anna

Hej! Har alltid kokosolja,smör,ägg,majonnäs,fisk o grönsaker hemma.

Tinefis

Alldeles för mkt!
Nejdå, men i frysen finns alltid ben för att kunna göra benbuljong. Gräsbeteskött och/eller vilt, eko kyckling och kattmat 😄
I kylen finns alltid ägg, fiskolja, oliver, morötter, och så även ost och grädde till sambon (själv äter jag inte mejerier).
I skafferiet finns alltid lök, vitlök, ingefära, olivolja, vit- och rödvinsvinäger, kokosolja, kokosmjölk, honung, mandelmjöl, kokosmjöl, pofiber och fiberhusk.

Vi gör en matsedel varje vecka och handlar utefter den, men det ovan finns alltid hemma och så fyller vi på allteftersom de grejerna tar slut 😊

iAnna

Innehållet i vår kyl/frys liknar väldigt mycket din + ägg och ost. :-)