Människotyper

Då och då skriver jag ett inlägg som inte alls handlar om mat. Som handlar om mig som person, för att du som läsare ska lära känna mig bättre.
 
Jag skulle vilja kalla mig själv för levande. Bubblig, nära till skratt. Nära till stora känslor. Jag förtrycker inte mina känslor heller. Dömder dem och stoppar in dem i garderoben. Jag känner med känslorna, blir mina känslor. Det är ju det som är min styrka samtidigt som min stora utmaning. Jag har svårt att distansiera mig från mina känslor, jag är så otroligt intensiv.
 
Trots det så dras jag till motsatsen. Både vad gäller livspartner och vänner. Mina närmaste vänner Mikaela och Jannie är så otroligt lika. De är lugna, jordade och logiska. De lyssnar, dömer inte och finns där. Precis samma egenskaper som jag finner attraktivt hos en livspartner. Lugn. Trygghet. Stabilitet. Jag behöver en lugn hamn att docka i. Någon som jag höjer, som ger mig jord att stå i. 
 
Jag tror verkligen på den kombon. Att det är bra när två motsatser möts. Både som vänner och som partners. På något sätt så uppskattar man verkligen varandras egenskaper då. Jag får en kick av att få ut en känsla av en jordad person som i vanliga fall är helt logiskt styrd. Vad gäller Mikaela och Jannie tog det månader för mig att få se det hos dem. Lite avvaktande, betänkande. Man måste liksom vinna deras förtroende. Och det bästa med en sån vän är att då de väl släppt in en så varar det för livet.
 
Jag har lätt att tycka om alla människor, men jag har nog lättast för de logiska mer tillbakadragna. De är sådana guldkorn! Vi tjötiga sociala är ju dem som syns, men lägger man tid på att prata med en mer avvaktande människa som inte syns och hörs så mycket så kan man verkligen hitta en rejäl diamant. De är så lätta att missa bara eftersom vi mer extroverta tar mer uppmärksamhet. 
 
Det jag finner lustigt är att man alltid beundrar det man inte är. Jag beundrar verkligen människor som har mer kontroll på sitt känsloliv och som väljer att tänka efter lite längre innan de pratar. Det går inte med mig. Jag har fösökt, men jag blir så djupt olycklig av att försöka vara något jag inte är. Jag blir verkligen så djupt sorgsen när jag försöker vara mer tillbakadragen och inte säga allt som dyker upp i huvudet. Därför har jag bestämt mig för att det får vara som det är. Jag är jag, och jag får lov att vara sånhär. Precis samma gäller mer introverta människor. De kan beundra oss som tar plats, önska att de också gjorde så. Men grejen är ju den att det är ingen idé att hålla på och försöka ändra på sig själv - vi alla behövs precis så som vi är. Man behöver oss bubbliga känslomänniskor och så behöver man de där funderarna. 
 
Därför tycker jag att vi ska göra oss alla en tjänst idag. Sluta hata på oss själva och sluta ändra på oss själva. Istället borde vi börja bejaka det som gör oss unika. Att våga vara stolt för att du är du. 
 
KÖSS
 
 
14

Jobba med mig?

Dags att prova nytt jobb? 
 
Min avdelning på Alten Sverige expanderar nu och vi söker 2 nya utbildningssäljare - en i Stockholm och en i Göteborg. Du kommer att jobba nära mig och bli coachad av mig till att bli ditt allra bästa jag.
 
Rollen innebär att du ansvarar för ny och merförsäljning av tekniska kurser genom kundmöten B2B. Jag ser gärna att du är:
 
- Social & positiv
- Strukturerad
- Lyhörd på behov
- Noggrann
- Har en förmåga att bygga långsiktiga relationer
 
Du har ett teknikintresse som kombineras med ett människointresse. Du har lätt att sätta dig in i kunders problem och erbjuda innovativa lösningar.
 
Detta är ingen vanlig sälja-kränga roll, den kombineras med ledarskap och strategiskt arbete. Det är ett fritt arbete där frihet under ansvar gäller.
 
Att jobba på Alten är det roligaste jobb jag någonsin haft. Vi är ett härligt gäng som hittar på massa roliga saker på fritiden och engagerar oss i vårt arbete. Du kan alltid ta hjälp av dina kollegors kompetens när det krisar och har alltid ett bollplank att bolla idéer med. 
 
Låter det som ett intressant jobb? SÖK JOBBET HÄR (LÄNK):
 
PS! Huuur kul att jobba på en avdelning där alla äter lowcarb? Snacka om att slippa frestelser i vardagen. Och en sak till. Vi fikar på kaffe och vatten här. Väldigt sällan du behöver kämpa mot sockertrollet här.
 
KÖSS
 
 
2

Självbild

"My, det händer så mycket kring dig. Du är verkligen en doer." Min kollegas utlåtande om mig. 
 
Alltså det är så sjukt. Jag kan inte alls känna igen mig i den bilden. Enligt mig själv är jag ganska lökig. Jag tycker att jag kan göra mycket mer, både hemma och på jobbet. Speciellt på jobbet, där känner jag mig alltid lite lökig. Jag får alltid lite dåligt samvete om jag pratar några minuter med en kollega, eller tar en hel timmas lunch. Och saker jag planerat för händer inte så snabbt som jag önskar. Ändå får jag det utlåtandet, att jag är en doer - och jag ser mig själv mer som någon som tjötar.
 
När jag tittar på mina resultat på jobbet stämmer ju inte det överens med min självbild. Jag presterar bra. Ändå känns det som man alltid kan göra bättre. Galet. Prestationsprinsessan i mig tar gärna över.
 
Vi människor går gärna omkring med en självbild som inte alltid är förankrad i verkligheten. Vi ser oss sämre än vad som faktiskt är fallet. Vi söker efter tecken som bekräftar vår teori. Därför gillar jag att jobba resultatorienterat. Jag kan svart på vitt se hur det ligger till. Och så är jag en sån jävla tävlingsmänniska. Inte vad det gäller fysisk prestation. Jag går inte alls igång på sport eller i gymmet. Jag går igång på andra saker så som att prestera bäst på jobbet, att bli omtyckt av en annan eller få bäst siffror.
 
Det som är viktigt när det gäller självbilden är att vi hela tiden tränar den muskeln. Vi ska vara duktiga på att pinpointa vad vi gör bra istället för att söka efter tecken att vi faktiskt suger. Det är så lätt att ligga och älta misstag och verkligen noja över saker vi sagt och gjort. Istället så bör vi avsluta dagen med att tänka på vad vi gjort bra under dagen. Det är viktigt med en någolunda verklighetsförankrad självkänsla som hjälper oss i utmaningar istället för att stjälpa oss. Att acceptera att någon tycker att man är en doer, tycka att det kan stämma. Det ger livsglädje!
 
KÖSS
 
 
 
4