Är beroende brist på relationer?

 
 
 
Denna videon är så intressant tycker jag. Kan det vara så att man blir beroende för att man knyter an till drogen istället för andra människor?
 
Jag köper helt den teorin. Vi är många missbrukare som kommer från trasiga familjeförhållanden. Vi blev avvisade som barn, inte sedda och våra behov kom långt ner på prio-listan hos våra föräldrar. En förälder vill inte skada sina barn, de vet bara inte hur man är en bra mamma eller pappa. När vi inte blir sedda, tröstade eller kan knyta an till våra föräldrar så knyter vi an till något annat. Kanske var relationen en berg- och dalbana. Ena stunden var du älskad över skyarna av dina föräldrar, nästa stund prioriterade de bort dig för något annat. Du kanske jämt kände dig ensam och övergiven. Eller så blev du mentalt och/eller fysiskt misshandlad. Då är det givet att du knyter an till något annat än människor, det ligger i männikans natur att knyta an.
 
Fick vi inte knyta an som barn på ett sunt sätt, kan vi inte förvänta oss av det vuxna barnet att denne skall ha sunda relationer. Även de vuxna relationerna kommer vara svåra om vi inte hade en god anknytning som barn. Vi kommer ta med oss drogen in i vuxenlivet, då vi vet att drogen "går att lita på". Där hittar vi tröst, värme och trygghet.
 
När jag hamnar i ett skov är en av de absolut största varningssignalerna att jag isolerar mig. Jag puttar bort alla och sakta men säkert blir mer distansierad i mina relationer. Det är ett tydligt tecken att jag knyter an till något helt annat - drogen. 
 
Det är därför 12-stegsmöten fungerar. Gemenskapen. Helt plötsligt har du en stor uppsjö av människor att knyta an till. Då försvinner behovet av drogen på ett helt annat sätt, du knyter an till andra människor.
 
För att jobba med beroendet skall du titta på dina relationer. Vilka ger dig energi? Kan du utveckla dessa mera? Kan du knyta an till dessa på ett starkare sätt, på ett större plan? Ju bättre relationer du har, desto enklare har du att förbi abstinent.
 
KÖSS
 
 
10
Petra

Otroligt intressant video!!

Agneta

Precis! Nu fattar jag varför jag inte kan sluta röka, varför jag blir galen efter mackor och socker när jag försöker vara strikt med kolhydraterna, mina värsta beroenden. Har inte gjort kopplingen förr!

anita

Jamen detta är ju faktiskt otroligt troligt och övertygande! Och tillika ledsamt. Jag känner igen mig i detta och skulle kunna klappa i händerna av glädje och skutta runt om jag bara fick en beskrivning på HUR jag skall åtgärda detta!!!??? HUR ska jag kunna få meningsfulla relationer när jag är så uppfuckad matmässigt med allt vad det fört med sig?? Steg ett är väl antagligen att bli abstinent..Men när det inte hittills lyckats. Eller skulle ett 12-stegsprogram vara steg ett? Sådana saker finns inte i min hemort som är belägen långt från övrig civilisation. Jag antar att boken som nämns i slutet av videon vore väl värd att investera i....Mycket intressant det här. *känner sig förhoppningsfull* Tack för detta tips.

Karolina

Usch! Känns verkligen helt rätt. Men jag blir mest ledsen. Inte så lätt att skaffa en massa relationer om man inte är så social och trevlig.

carolin johansson

Jag själv har "haft" anorexia och även många års användande av alkohol och droger. Jag har startat en blogg där jag kommer skriva en del om detta! Jag är idag drogfri och nykter sedan 6 år tillbaka, men jag är INTE frisk, viktigt Att poängtera vid ett beroende. Kommer aldrig bli, men jag har med hjälp av en intensiv behandlingsform och 12 steg hittat verktyg att hantera detta! Sen har jag en annan synpunkt (till viss del) på det här med missbruk,beroende än texten ovan. Då relationer i sig inte bygger upp din självkänsla. självklart är fina och ärliga relationer med människor viktigt, men det är ingen lösning på dina beteenden och ditt beroende!

Anonym

Vad gjorde dina föräldrar egentligen mot dig ?

monica

Jag tror det är 75 % arv och 25 % miljö. Folk klarar inte av sina liv, sina barn. Liksom deras föräldrar heller inte gjorde.

Petra Krefors

Väldigt intressant! Satte igång hjärnan att tänka i nya perspektiv.

Elinor

Herregud vilken bra blogg. Jag har haft/(har i emellanåt) en skev relation med både mat och socker, jag har ofta funderat på hur jag ska hantera saker och ting. Sedan jag vaknade imorse har jag suttit och klickat runt på din blogg och JÄVLAR kvinna. Du är så otroligt stark, så jäkla bra så jag får rysningar. Jag har torkat många tårar under denna morgon. Din blogg är VERKLIGEN perfekt för mig, jag kan inte med ord förklara hur jag känner, men jag känner mig "stolt" över dig, trots att jag inte känner dig. Du har öppnat upp mina ögon och jag är otroligt och evigt tacksam över att jag hittade din blogg.
You keep going and keep fighting girl! Så jäkla stark! Jag beundrar dig, VERKLIGEN!

THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att i förhållande till Anderson i flera år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville att han tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem med min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en spell caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på spell, hade jag inget annat val än att prova det, jag postas passet caster, och han berättade det var inga problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löftet att någon jag känner som har en relation problem, skulle jag vara till hjälp för sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpte mig med min egen problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan du maila honom om du behöver hans hjälp i din relation eller annan.

1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindnings Stava.
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare Lover
8.) som du vill ska främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill att tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en varaktig lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com