Matplan eller relationsplan?

Från årskiftet tills för en månad sedan mådde jag otroligt dåligt psykiskt. Det kanske märktes periodvis via bloggen. Anledningarna är att hösten och började ge biverkningar med allt som hände då. Separation, bortgång av flera anhöriga och så vidare. Jag tycker det va knäppt, hade svårt att acceptera att jag mådde så dåligt. Varför kom det nu, nu när allt var över? Jag hade ju ingen anledning. Allt var ju bra igen. Diskuterade runt och fick faktiskt en helt rimlig hypotes. Mitt undermedvetna skyddade mig, den gav mig bara det jag orkade med psykiskt. När allt var över, jag var i trygghet och allt var bra - då var det dags att bearbeta. Detta gav mig en lång rad symptom. 
 
- Jag sov skitdåligt
- Jag grät varje dag i månader
- Jag utvecklade fobier
- Jag var deppig och tänkte nattsvarta tankar
- Jag isolerade mig
- Jag tappade självkänslan och självförtroendet
- Magen brakade
- Immunförsvaret var helkass
- Jag hade generell ångest hela tiden
- Jag var trött jämt
 
Att jag inte gick in i väggen under dessa månader är ett under. Eller nej, det beror på att jag tar ansvar över min hälsa. Vi går in i väggen när allt blir en stress, och så var det för mig. Med ny organisation och ny roll på jobbet blev arbetslivet en enorm press och stress. Fritiden och privatlivet funkade inte heller. Det var bäddat för en utbrändhet. Skillnaden nu mot förra gången jag gick in i väggen (20 år gammal, pluggade och jobbade samtidigt, sockerdriven) var två saker: min ketogena livsstil och att jag kunde prata öppet med kollegor och chef om att jag var sliten och fick därmed hjälp och förståelse.
 
När en sockerberoende mår dåligt, vd gör hen då? Hen drogar, givetvis. Att jag inte gick på mitt primärutlopp socker & alkohol är ett jävla under. Men jag överåt nästan varje måltid och kunde hetsäta mandlar och fläsksvålar. Och det har givetvis gett konsekvenser i form av viktuppgång. Hur mycket vet jag inte, jag väger mig inte. Men ATT det har skett känner jag på kläder.
 
Då trivdes jag inte i min vikt, såklart. Jag trivs bäst i min kropp när jag äter lagom och hittar balansen. Vad gör man som sockerberoende när man vill gå ner i vikt? För det hela handlar ju om att vi äter fel.
 
Jag startade denna blogg 2013 innan jag visste att jag var sockerberoende och var hjärnsjukdomen innebar. 2013 var denna blogg, liksom många andras, en ren viktnedgångsblogg. Och liksom alla LCHFprofiler när de går upp i vikt så startar de gärna projekt. De lägger upp löften om fasta och striktLCHF och "Nu jävlar kör vi!".
 
Jag kan inte det längre, det är verkningslöst på mig. Du och jag vet hur man äter bra, eller hur? Det handlar om att ta bort lusten, behovet att överäta. Vi vet idag att beroende högst sannolikt handlar om anknytningen. Att vi anknyter till drogen istället för omgivningen. Människor är opålitliga, föremål är förutsägbara och pålitliga. Anknyter vi till ett föremål (mat, alkohol) så vet vi vilken effekt det ger på oss. En människa däremot - kan vara upptagen, trött och på dåligt humör, en anknytning till en människa är aldrig förutsägbar. Har vi en otrygg anknytning i ryggsäcken så sätter vi inte tillit till andra människor.
 
Så när jag behöver tappa trivselkilon startar inte jag projekt. Jag lovar ingen strikt kost. Jag fastar inte. Jag jobbar på orsaken till mitt behov att hetsäta.
 
- Vilka relationen funkar sämre i mitt liv idag? Vad kan jag göra åt det?
- Vilka personer kan jag höra av mig till och anknyta till? 
- Vad beror min skamkänslor på? Hur kan jag reda ut dem?
- Hur kan jag leva i gottgörelse för att åtgärda problem jag orsakat i mina relationer?
- Ärlighet i alla lägen
- Ingen isolering, tvinga mig ut bland folk
 
När jag börjar ta ansvar i mina relationer och inser vad som är mitt ansvar och vad som är ditt ansvar, minskar behovet att hetsäta. När jag lever i ärlighet och tillit minskar också behovet.
 
Och när behovet minskar, minskar hetsätningen och jag går sakta men säkert tillbaka till min trivselvikt. Imorgon kommer jag även skriva om hur jag vände min psykiska ohälsa genom kraftfulla verktyg.
 
KÖSS
 
 
 
9
Heidi

Tack My för att du delar med dig av dina insikter! Det är som att jag ser mina egna känslor förklarade innan jag ens vetat om att jag har dem! Din blogg har hjälpt mig enormt mycket med mitt eget sockerberoende och det är jag såå tacksam för <3

Anonym

❤️🌟❤️

Åsa

Du är så klok. Tack för dina tankar

Mkt spännande analys. Tror du är nåt stort på spåren. Ver Du om det finns forskning på anknytning till droger istället för relationer? Vill veta mer! det

Mkt spännande analys. Tror du är nåt stort på spåren. Ver Du om det finns forskning på anknytning till droger istället för relationer? Vill veta mer! det

Anonym

Det är som bomull för själen att läsa dina kloka ord Tack❣️💞😍

Lina

Ett riktigt beroende handlar inte om någon anknytning. Ditt hitta-på-beroende kan dock säkert bero på både det ena och det andra. Om du mår psykiskt dåligt så hetsäter du. Alltså måste du göra något åt ditt dåliga psykiska mående.

Anonym

Lina: Varför läser du Mys blogg? Varje gång du kommenterar så är du elak, och inte bara mot My, utan mot alla som har ett beroende, oavsett vilken drog det gäller. Sitt inte där och anklaga My för att hitta på! Du vet lika väl som alla andra att hjärnan kan ta andra vägar för att få utlopp för sitt beroende. Mys drog är socker. När hon inte får socker försöker hennes hjärna ta andra vägar för att tillfredsställa beroendet, till exempel med överätning. Och ja, självklart sker detta oftast när man mår dåligt, precis som vid vilket beroende som helst! Jag har jobbat inom psykiatrin, där majoriteten hade ett drogberoende utöver sin psykiska sjukdom. Dessa människor drogade mer när de mådde extra dåligt. Ganska självklart, eller hur?

Jag har också ett beroende. När jag slutade med min drog började jag shoppa istället. Hjärnan blir absolut inte lika tillfredsställd av detta som av min primärdrog, men den har inget annat val än att "nöja" sig med detta eftersom jag vägrar falla tillbaka i det missbruk jag hade tidigare. Jag har även slutat shoppa i perioder, och då har jag kommit på mig själv med att dricka stora mängder energidryck. Majoriteten av alla beroendepersoner som slutar droga ersätter primärdrogen med någonting annat för att beroendehjärnan vill ha sitt.

Angående anknytning så är det väl bara att se sig runt i samhället. Hur många som drogar (oavsett vilken drog det gäller) har en trasig barndom? Missbrukande föräldrar? Mobbning? Brist på kärlek? Många! Är du så obildad att du inte vet detta så behöver du inte heller kommentera.

Felicia

Lina: Vadå "riktigt beroende"? Jo, det handlar om anknytning. Och andra saker såklart! Det varierar lite från person till person. Du måste tänka på att det finns en typ av orsaker till den psykiska delen av beroendet, och en annan typ av orsaker till det fysiska beroendet. En person kan vara både psykiskt och fysiskt beroende, eller bara det ena eller bara det andra. "Om du mår psykiskt dåligt så hetsäter du." Ja. Brist på anknytning leder till psykisk ohälsa. Och när man mår psykiskt dåligt så går man till sitt beroende för det ger trygghet. Det är faktiskt inte så svårt att förstå, iallafall inte om man själv har erfarenhet av beroende.

THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom drogunduspellcaster@gmail.com