Överleva vs. leva

En dag med drogen vs en dag utan drogen. Milsvid skillnad. En dag med drogen innebär en dag du inte lever, du överlever. 
 
När du tar din drog försvinner allt annat. Du planerar hela dagen hur du ska få din drog, sen spenderar du en stund att ta din drog och sen så återhämtar du dig från sviterna. 
 
Det är inte att leva, det är att förbruka en dag.
 
Det värsta är att vi glömmer detta. Att när vi tar drogen så har röda hund övertygat oss att vi kommer leva lite extra, bli lite extra lyckliga. Det är ju inte så. Vi blir avtrubbade och avskärmade, går in i bubblan. Sen har vi ännu en dag på CVt som vi inte levde på, vi bedövade bort den dagen.
 
Men att leva handlar inte heller bara om att ta bort drogen. Vi måste ta bort drogen för att leva, men det räcker inte. Vi måste ändra vårt liv så det är värt att leva och inte bara bedövas bort. Det måste vara fullt av guldkorn och glädjeämnen för att vi skall orka. Det är lätt att sluta droga, det som är svårt är att inte börja igen. För att inte börja droga igen måste vi känna att vi lever, att det är värt att motstå det. Det får inte vara för mycket jobbigt i livet, då kommer vi förr eller senare ta till drogen igen. Titta på vad som är jobbigt i livet, pinpointa vad som gör dig stressad och orolig. Vad är det i ditt liv du bara måste överleva? För vi har alla sånna saker. Kanske är det en relation du är beroende av, exempelvis en chef - som du inte riktigt tål men måste ha. Minimera saker i livet där du bara måste överleva istället för att leva. Alla relationer, situationer, ämnen och så vidare - som väcker obehag hos dig, som du bara måste igenom, som du bara måste överleva - bör och skall minimeras. Blir de för många sådana moment så kommer de leda dig tillbaka till drogen.
 
KÖSS
 
 
 
 
5
Anna-Karin

Bra inlägg! Så sant!

Anonym

Så sant! Så enkelt och självklart och ändå så svårt att orka komma ihåg ibland. Tack för en fin tankeställare! Nu ut i skogen med vovven :)

Anonym

Så sant! Så enkelt och självklart och ändå så svårt att orka komma ihåg ibland. Tack för en fin tankeställare! Nu ut i skogen med vovven :)

Eve

Bra påminnelse!

Anonym

Så så sant... tack!