Tips på sockerfri påsk

Håll i er gubbar! Nu är det sockrets högtid igen. Det är inte helt lätt att åka slalom bland godiset och buffébordet. Kan vara riktigt tufft. Nu finns det tre alternativa vägar att gå.
 
1. Du gör undandtag och äter godis
 
2. Du äter inget socker eller kolhydrater men väljer substitut
 
3. Du äter som vanligt, gör inga undantag
 
Det finns såklart fördelar och nackdelar med allt. Är du beroende rekommenderar jag starkt alternativ nummer 3, det är det jag försöker hålla under högtider. Jag lyckas inte alltid men det är den vägen jag försöker att gå.
 
Jag själv äter inte substitut, bakar på LCHF eller äter sötningsmedel. Hos mig väcker det bara sockertrollet och jag tycker det är tufft och tungt. Jag vill inte slå mig fram med vita knogar. Jag vet inte heller hur nyttigt det är att faktiskt proppa sig full med sötning och ersättning. Det känns inte som att det är optimalt för kroppen om jag ska vara ärlig. Då känns det nästan bättre att vill man ha ngt riktigt gott, så väljer man ett riktigt gott undantag - detta gäller inte beroende. Börjar vi äta så är det inte säkert att vi slutar äta. Det är inte säkert att vi är på banan på tisdag igen och kan fortsätta som vanligt.
 
Jag rekommenderar därför nolltolerans för alla beroende, vilket utlopp du än har.
 
För att hålla dig sockerfri rekommenderar jag att du äter mer fett till måltiderna. Att du kanske till och med ökar på maten under helgen för att inte falla i hungersfällan. Bilder, dofter och situationer är oerhört triggande för oss beroende. Undvik att dessutom lägga på hunger på det.
 
GLAD PÅSK!
 
 
 
14
Malinka

lustigt att du nämner att du inte äter substitut och att du inte bakar på LCHF. jag har funderat jättemycket på det där och kommit fram till att det nog är lika bra att låta bli. i alla fall i så hög utsträckning som möjligt, eftersom det precis som du säger, lätt blir att man halkar dit på det... det ena leder till det andra, till det tredje, och sen står man där med hakan och hela underkäken i geggamojan igen.

så - well said! =)

L

Dock kanske man inte ska ge samma rekommendationer till alla, för man kan va olika beroende, & vissa klarar av att äta lite

monica

Jag har flippat ut. Var i Italien för 14 dagar sen. Billig mat med bröd, pizza och vin. Det gick bra i vårt gäng. Ingen glass eller godis. Suget kom sen hemma. Nu köpte jag påskgodis inför en tipspromenad. 6 hg samt en påse från dottern. Det varade i ett dygn. Huvudvärk och baksmälla till tusen. Usch. Jag kan inte ha sånt hemma, vet det mycket väl.Förr kokade jag knäck till jul och fick be gubben gömma undan. Trist att vara född så här. Nu är jag så gammal, så den dag,jag inte har något att klaga över, då lever jag inte. Ha en fin och glad påsk med din familj!. Nu ska jag ta hunden med ut i snön. Vinterkläder fortsatt. ☺😆

Malin

L: Va? Hur ser skalan ut menar du? Kan man också vara lite alkoholist och lite heroinmissbrukare?

L

Malin jag menar som jag tex... Jag blir väldigt beroende ibland och måste då låta bli helt ETT TAG just för att komma ur det tillståndet. Men jag kan också äta lagom godis under långa perioder utan att bli för beroende. Jag har inte behövt sluta HELT & HÅLLET. jag har skrivit om det under tidigare inlägg. Kanske lite konstigt, men så är det för mig . Man är olika

Anonym

L: Då har du ett missbruk, men inte ett beroende. Man kan inte vara beroende "ibland". Du kanske skulle läsa på om skillnaden mellan missbruk och beroende. Här har du en text från drogupplysningen.se:

"Ett utvecklat beroende innebär att man inte längre kan styra över sitt användande och drogen påverkar hjärnan så mycket att den förändras påtagligt. Att bryta ett beroende är mycket svårare än att bryta ett missbruk. Det finns också en avgörande skillnad mellan missbruk och beroende. Användandet vid ett missbruk är inte kontinuerligt och individen, som har någorlunda kontroll över sitt bruk, kan göra uppehåll under vissa perioder."

L

Anonym: Fast jag upplever att jag är beroende just då, är inte bara att jag äter mycket utan mina känslor är helt annorlunda under dessa perioder. När jag är i det tillståndet så är godis hela min värld, det viktigaste i livet, himmelriket typ. Beter mig helt besatt. Äter hellre godis än mat. Och att bryta sig loss från det tillståndet att sluta känna så & att sluta med godis just då är jävligt svårt och jobbigt & tar mycket energi & ansträngning. & går inte på en dag. Men när jag väl har kommit ur så går jag inte längre & känner sådär att godis är himmelriket osv. Går inte & längtar efter det längre. Blir som en helt annan människa. Svårt att beskriva & jag är inte världens bästa på att uttrycka mig men borde finnas någon som känner igen mig och förstår vad jag pratar om?

Malin

L: om din känsla av tillfälligt beroende, och ingenting annat, är det som också motiverar dig till att ta problemet på stort nog allvar så att du gör någonting åt det så är det ju toppen för dig men jag tror att det skulle bli märkligt och luddigt om My skulle som du begär, ge olika råd och rekommendationer till i samma inlägg till människor beroende på hur "ofta" man anser sig beroende och i vilken utsträckning. Det skulle ge otroligt mixade signaler. "Är du lite beroende kan du äta lite socker då och då men endast när du inte känner dig beroende och upplever du plötsligt att du är beroende just den dagen så sluta men bara en stund"... om din situation nu är otroligt specifik och du känner dig själv så väl så behöver du ju inte heller rekommendationer.

Narendra

L: Om man aldrig riktigt vet om man kommer kunna sluta med drogandet om man börjar, så är man maktlös över drogen. Periodare är nog en bra parallell, det finns alkoholister som är vita i perioder OCH som ibland tar ett glas vin men inte mer, med viljestyrka "se! jag kan sluta!". De är fortfarande alkoholister.

De här perioderna när du äter okontrollerat, de måste ju börja någon gång? Vid något tillfälle tar din "oberoende" period slut, och helt plötsligt äter och äter du igen. Jag antar att det inte är med vilje. Du är beroende hela tiden, och enda sättet att garantera att drogandet du utsätter dig för just den här gången inte leder till en lång period av drogande - är att avstå helt. Hur vet du att chokladen imorgon inte kommer följas av nästa dag igen för att en "beroende"-period visst började?

Anonym

L: Det du beskriver är ett missbruk. Det kan givetvis också vara svårt att bryta sig ur, men det är inte samma sak som ett kemiskt beroende. Ett beroende är livslångt, och du kan aldrig ha en normal relation till din drog då. Jag har exakt samma problem som du (så jag förstår precis vad du pratar om), alltså ett missbruk, men jag kallar mig inte beroende eftersom jag både kan bryta mig ur det ibland och även ha en normal relation till socker i perioder, precis som du. Min hjärna är alltså inte beroende. Jag menar inte alls att bagatellisera det du kämpar mot, men det blir väldigt fel när folk hävdar att det finns olika grader av beroende, för det stämmer inte.

Maria

Kolla Sugar Addiction Explained By Dr Robert H Lustig www.youtube. com/watch?v=bDWN5FLgbdI (ta bort mellanslaget som jag satte in för att kunna publicera den här kommentaren).

Maria

Här intervjuas Lustig och nämner att socker är barnens alkohol. Dr. Lustig: Type 2 Diabetes Is "Processed Food Disease" https://www.youtube. com/watch?v=f1oRlVKwrio (ta bort mellanslaget i länken).

L

Malin : Ja det har du kanske rätt i , att "det skulle bli märkligt", faktiskt. Förlåt!

Narendra: Sanningen är att det som oftast gör att jag börjar äta mer och mer igen är en social grej. Jag vill kunna vara med & kunna tacka ja, upplever att jag ses som trevlig då & tycker även själv att vi får en trevlig & fin stund. Det är så det börjar. Det som gör att jag fastnar sen är för att det tillslut blev för mycket godis & för ofta. Det är som om att när det har gått över en viss gräns så fastnar jag. Då börjar jag äta en massa även när jag är själv. Håller jag mig under en viss gräns så fastnar jag inte. En chokladbit gör inte att jag fastnar

Och jag tycker det hjälper lite att tänka på detta när jag har fastnat att "du tycker att godis är så fantastiskt just nu bara för att just nu är du i en beroende-tillstånd, när du har kommit ur detta tillstånd kommer du inte tycka så längre". Det ger mig extra kraft att orka ta mig ur det igen.

THERESAHej, jag är Theresa Williams Efter att i förhållande till Anderson i flera år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville att han tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem med min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en spell caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på spell, hade jag inget annat val än att prova det, jag postas passet caster, och han berättade det var inga problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löftet att någon jag känner som har en relation problem, skulle jag vara till hjälp för sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpte mig med min egen problem. e-post: (drogunduspellcaster@gmail.com) kan du maila honom om du behöver hans hjälp i din relation eller annan.

1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindnings Stava.
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare Lover
8.) som du vill ska främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill att tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en varaktig lösning
genom (drogunduspellcaster@gmail.com)