36 dagar på resistent stärkelse

Idag har jag ätit Resistent stärkelse (RS) i 36 dagar. För att fördjupa dig vad det är och hur jag äter det så tipsar jag dig att läsa denna artikel (länk) där allting står. Följ även länken i den artikel för att få en djup förståelse vad RS är och vad det gör.
 
Vikten
Nu har det varit semester - och även om inte jag gör några avsteg i form av socker och alkohol så blir det ändå annorlunda mot mitt inrutade liv med rutiner. Jag har ätit oregelbundet och mer mat än vanligt. Dessutom ibland fått välja snabbmat i form av chark och fläsksvålar ute på resande fot. Så ja, maten har inte varit kanon, även om den inte varit katastrof.
Sedan jag började med RS har jag ändå tappat 1,9 kg - vilket är riktigt bra med tankte på semester tider. Det äår jag absolut nöjd över. Nu stoppar jag undan vågen ett tag till.
 
Magen
Magen har fortsatt att fungera bra och regelbundet, vilket jag älskar. Dock blev jag väldigt bubblig ett tag, så jag minskade dosen från 3 msk/dag till 2 msk potatismjöl och då la det sig. Skönt! Jag har överlag mindre problem med magen.
 
Humöret
Det är som från natt till dag. Jag är glad och lycklig igen! Dock tror jag inte att jag kan ge all ära åt RS. Jag har ju jobbat mentalt väldigt hårt med mental träning, vila och mindfulness vilket är en riktigt fin investering. 
 
Hungern
Sedan jag började med RS har mina panikhungerattacker släppt. Jag jobbar stenhårt nu med mitt blodsocker och humör och äter ju både RS och små små mellanmål, vilket jag tycker ger markant skillnad. Jag blir aldrig håll-käften-ge-mig-mat-hungrig på samma sätt. Så himla skönt är det!
 
Så summa summarum! Jag håller fast vid min RS ett tag till! Trivs jättebra och tycker att alla absolut borde prova. Har du provat? Vad fick du för effekt?
 
KÖSS
 
 
8
Kicki

Jag har ju valt att äta RS i formen bönor istället för potatismjöl.
Men även jag har bara upplevt positiva effekter.
Sen har jag förutom bönorna och surkålen även ändrat hur jag äter vardagar (helger blir lite annorlunda)
Istället för att skita i att äta hela dagen och sen vara vrålhungrig på kvällen så äter jag tre mindre mål varav två innehåller någon form av bönor och surkål.
Vardagar äter jag lunch elva, mellanmål 15 och sen middag när jag kommer hem. Blir 1-2 koppar kaffe på förmiddagen. Helger frukost runt 10, kaffe med grädde på eftermiddagen och sen middag på kvällen. Bönor och surkål till bägge måltiderna

Vikten: Har gått ner 2,5 kg på 6 veckor trots att jag inte ätit superstrikt LCHF på semestern. Måttmässigt har jag gått ner en hel byxstorlek, tror det är för att min mage inte är lika uppblåst längre.

Magen: Mer regelbunden och inte lika hård i magen som tidigare (haft stora problem med hemorrojder och det är bort nu)

Mående: Var sjukt stressad innan semestern och hade en riktigt "påväginiväggen" känsla. Dementa och sjuka föräldrar, stressigt jobb och stressig fritid. Fortfarande en aning stressad men det känns som jag bättre kan hantera det.

Maten: Längre mättnad, nästan inget sötsug öht. Klarar vara hungrig ett tag utan behöva kasta mig i maten. Klara mig på mindre mängd mat per måltid

Kommer helt klart fortsätta med detta.

Svar: wow! Kram!
LCHFingenjoren

Anonym

Jag har testat ca 2 veckor. Jag dricker en gel del kaffe så att få in att ta detta mellan kaffe, frukost, kaffe, lunch, kaffe och kvällsmaten är ibland svårt att få till. Detta eftersom det inte ska blandas med något varmt. Ibland blir det 2 ggr och ibland 3 ggr/dag. 1 msk/tillfälle. Magen fungerar mycket bättre. Nu är magen igång 5ggr/v istället för som innan 1-2 ggr. Känns även som kroppen har ändrats, har inte vägt mig. Jag kör på mer och ser hur det blir. Tack snälla du för att du skrev om det 🖤. Petra

Svar: kul att du också får positiva effekter! Kram!
LCHFingenjoren

Johanna

Hej!
Kanske en dum fråga... men jag äter inte lchf. Visst äter jag inte supermycket kolhydrater. Aldrig pasta, inget socker osv. Helt ok kost helt enkelt. MEN! Är intresserad av det här med stärkelsen. Så min fråga är om det är för att man äter lchf som det är bra att få i sig det eller kan det vara bra att äta det om man som jag äter "nyttigt men ändå lite kolhydrater" ? Ha en fin helg! :)

Svar: Hej finis! Ingen aning faktiskt, jag vågar inte svara på det! Kram!
LCHFingenjoren

Linda

Härligt att du känner att din mage blir bättre. Måste vara guld värt. Är inte magen glad är inte människan glad :)

Jag är sockerberoende, diabetiker som har hittat kosten som funkar för mig som är strikt från kh. Mina blodsockervärden är helt normala och jag är numera kostbehandlad diabetiker. Men när man länge biohackat sig själv för att reversera diabetesen så vill man lite till om det ges möjlighet så jag testade det här med bönor för att sänka blodsockret ytterligare och kanske min mage skulle bli bättre. Mina värden blev väldigt svajjiga och magen pajjade helt. Gav det fyra veckor men sen kapade jag bönorna. Som tur var påverkade det inte min abstinens. jag kom i alla fall fram till att varför ska jag fixa något som redan är helt. Nu är magen riktigt kass igen. Ska kanske fundera en vända till men då med potatismjöl. Kanske det inte påverkar mitt blodsocker. Tål att funderas på.

Tack för din recension. Tål att tänkas ett varv till på det här med RS.

Svar: Bra av dig att läsa på och tänka igenom innan du kastar dig in i projekt! Klokt!
LCHFingenjoren

Linda

Hej My! Jag har följt dig i ett par år nu och känner mig hyfsat insatt i dina problem med mat. Mestadels för att jag har väldigt liknande problem själv. Jag har testat allt, uteslutit socker, mjöl, mejerier och allt vad det heter. Ätit strikt keto, high carb, low carb, och yada yada yada. Var precis som du, helt övertygad om sockerberoende och att det var MATEN som gjorde mig galen. Men hur jag än åt, fortsatte mina hetsätningsattacker. Det verkar som att du har samma problem. Självklart går det upp och ner, ibland klarar man månader men sedan kommer de igen. Jag hade helt tappat hoppet om att slippa alla konstanta tankar på mat, planerande för det tog upp hela mitt liv. Så mycket dyrbar tid som gick till spillo. Tills jag läste boken "brain over binge", och allt plötsligt blev så självklart. Den räddade mitt liv. Nu utesluter jag ingenting, jag begränsar inte mig själv från vissa livsmedel och det är en sån lättnad. Jag äter som en "normis" och det är i mina ögon helt jävla sjukt, jag trodde aldrig att det skulle vara möjligt då jag har överätit och hetsätigt i HELA mitt liv, sedan barnsben. Tänkte att du kanske vill läsa den också!
Kram

Svar: Tusen tack för din input och tips! Kram!
LCHFingenjoren

Carro

Testade först bönor och gick upp i vikt. Bytte till potatismjöl och ingen effekt alls tyvärr

Svar: Aj då! Tänk vad biokemin är olika!
LCHFingenjoren

Emma

Jättekul att läsa en utvärdering! Jag ska nog testa och se om det stabiliserar mitt blodsocker! Fortsätt det fina arbetet med din blogg, du inspirerar! <3

Emma

Jättekul att läsa en utvärdering! Jag ska nog testa och se om det stabiliserar mitt blodsocker! Fortsätt det fina arbetet med din blogg, du inspirerar! <3