Nystart: Kosttillskott

Jag har förut skrivit om:
 
 Nystart: Motion (länk)  Nystart: mental träning (länk) 
 
Du är det dags att bearbeta den sista delen i hälsopyramiden: kosttillskott! 
 
Kosttillskott är finliret. Det är liksom ingen idé att putta in massa dyra tillskott om du äter skräpmat och aldrig rör på dig. Då kommer du inte märka av stor skillnad. Har du en tight ekonomi så är maten prio 1, glöm kosttillskotten så länge. 
 
Man kan dela in kosttillskott i bas, mellan och individuellt. Basen är den som alla människor bör äta, mellan är om du tränar eller är beroende eller något annat som är specifikt för en grupp människor. Individuellt är helt upp till dig.
 
Dessa råd är vad jag har samlat på mig med kontakt med specialister och läkare. Jag är ju ingen läkare själv, bara en simpel ingenjör, så ta det du vill ha - och lämna resten.
 
Bastillskott
 
D-vitamin. Detta bör alla vi som bor i Norden äta under den mörka perioden av året. Kom ihåg att det är en fettlöslig vitamin så viktigt att inta den med något slags fett. Jag köper PurePharmas D-vitamin som är uppblandat med kallpressad olivolja. D-vitamin är solsken på burk och många får bot på höst/vinter depressioner med hjälp av D-vitamin.
 
 Resistent stärkelse (länk). Har skrivit om det i ett långt inlägg förut. Läs mer om det här (LÄNK).
 
C-vitamin. Stärker immunförsvaret och går inte att överdosera. Är en kraftig antioxidant. Jag köper från Succeeder.se
Finns i paprika och broccoli. Tyvärr har vi ju sett att maten vi har idag är väldigt näringsfattig så trots att vi äter varierat och mycket grönsaker kan vi behöva tillskott.
 
Omega-3. Vi får i oss mycket inflammatorisk mat som är hög på omega-6. Vi behöver balansera ut det med omega-3. Finns i fet fisk. Rekommenderar dock att ta det dagligen ändå. Jag köper från bestomega3.se då deras är kallpressad så all omega är bibehållen i sin naturliga struktur.
 
Magnesium. Två innan du går och lägger dig hjälper dig sova bättre och får bort kramper och lättar träningsvärk. Jag köper min hos succeeder.se (MagTech) som skall ha högst biotillgänglighet.
 
Kokosolja/MCT. Smörjer tarmen och ger snabb bränsle till hjärnan. Väldigt läkande för kroppen. Jag köper Brain Octane från Succeeder.se
 
Mellankosttillskott
 
B12. Många beroende har faktiskt en brist på B12 av någon anledning. Jag har det själv. Idag äter jag B12 dagligen som jag köper från succeeder.
 
L-glutamin. Smörjer och lagar trasiga tarmar på oss. Bra mot paniksug då det är en aminosyra som kan gå obehindrad mellan blod/hjärn-bariären. Rör ut 1-2 tsk i iskallt vatten och drick.
 
Collagen. Vi sockerberoende har ofta trasiga tarmar. Kollagenet lagar dessa då de är kroppens "klister". Jag köper mitt från succeeder.se
 
Folat (folsyra). Bra för oss kvinnor i fertil ålder. Vill man bli gravid skall detta underlätta. Jag köper mitt folat från succeeder.se
 
Curcumin. Inflammationsdämpande. Det är den aktiva formen av det som är bra i ingefära. Har du artros eller andra inflammationer i kroppen så bör du äta dessa. Att bara äta ingefära ger dock inte jättmycket. Det är ganska låg dos curcumin i det och svårt för kroppen att ta upp. Har du inflammationer bör du alltså äta extra! Bra biotillgänglighet hittar du hos succeder.se
 
Individuell
 
De övriga kan du avgöra själv om du behöver eller inte. De kan ätas av de allra flesta. Individanpassade kosttillskott bör du ta hjälp av antingen blodprov från werlabs och/eller en hårmineralanalys och/eller en biokemisk reparation. Ett ställe jag vet de gör det är hos Arteget.se. 
Via Werlabs fick jag reda på att jag behövde äta selen och B12. 
 
Något att tänka på
 
Något som är bra att tänka på är att inte köpa vilken skit som helst. Du vet inte vilken biotällgänglighet det har. Några märken som är mina favoriter är Thorne, Holistic, MorEPA, PurePharma, Bulletproof och Natural Stacks. De har grym kvalité! Vet att både jag, Martina Johansson och Mattias Ribbing hittar sina favoriter bland dessa märken.
 
Lycka till i kosttillskottsdjungeln!
 
PS! Jag är ingen biohacker. Är ni superintresserade av det skall ni hänga på martinajohansson.se!
 
KÖSS
7
Anonym

Fast menar du inte gurkmeja? ☺️

Svar: haha jo, sollie!
LCHFingenjoren

monica

Låter rysligt dyrt med dessa massor av kosttillskott. 😲

Svar: japp! Men maten är viktigast!
LCHFingenjoren

Josefine

Hade ingen aning om vad hälften av dessa gjorde för kroppen! Men bra att ha koll nu!

Svar: kul att du tycker det :)
LCHFingenjoren

Karin

Fast det går ju att överdosera C-vitamin?

Karin

Fast det går ju att överdosera C-vitamin?

Annelie

Taaaaaaack finaste My för detta inlägg❤❤❤ I löööve it😙 Så bra oxå att du skriver vilka märken som är bäst så man själv slipper undersöka med ljus och lykta efter kvalitetsgrejer👍🏽💪🏼

sheryln

Hej, jag är den mest lyckliga personen på jordens sida, efter 6 månaders sorg och sorg utan att vara med den jag älskar, försökte jag allt mitt bästa för att jag ska göra min älskare lycklig men det verkar aldrig Träna bra det var som att jag gör allt förgäves men allt tack går till Dr Ogundu för att komma att förändra alla mina bekymmer och sorg till glädje. Jag kände den stora mannen när jag läste några underbara vittnesbörd om Dr Ogundu hur han har hjälpt många människor på deras förhållande problem jag läste en tidning när jag såg stora vittnesbörd, liksom min besvär då bestämde jag mig för att inte slösa bort tiden eftersom jag har Missade min älskare så mycket jag bestämde mig för att kontakta honom och dela allt mitt problem med honom som han berättade för mig att inte oroa sig för att han försäkrar mig om att inom 48 timmar allt skulle bli sorterat ut jag trodde Dr Ogundu så mycket på grund av hur han har varit Hjälpa många människor, min pojkvän som lämnade mig för gott plötsligt svarade min text och skickade tillbaka mina samtal och bad mig att tacka honom, jag var så glad, är så tacksam mot Dr Ogundu för vad han har gjort för mig och jag lovar att vittna om hans godhet Hela mitt liv. Om du passerar samma problem eller något slags problem kontaktar du den här fantastiska mannen på sin e-postadress: drogunduspellcaster@gmail.com

1. Få din älskare eller man tillbaka
2 Lotteri stavning
3 Om du inte kan uppfylla din partner
4 viktminskning stavning
5 Skilsmässa stavning
6 marknadsföring på kontor
7 Få pengarna tillbaka
8 Graviditet stava för att bli gravid baby
9 kärleksspell
10 äktenskapsengagemang och så många fler
11 pengar stavning / lycka till stavning