Tacksam inför min sjukdom

Det är så lustigt det där med sjukdomen beroende. När jag insjuknar i ett skov så tänker jag destruktiva tankar:
 
- Varför kan inte jag äta normalt?
- Varför får alla andra äta godis och inte jag?
- Varför kan alla mina kompisar gå ut och supa men inte jag?
 
Dessa tankar leder ju ingen vart. Bara in i offerrollen där vi blir handlingsförlamande och destruktiva. Det ger nada, ingenting.
 
När jag är frisk så tänker jag att jag är så tacksam för min sjukdom. Den ger mig så mycket bra! Den ger mig vänner, gemenskap och sammanhang. Inte nog med det - den tvingar mig att äta nyttig och hälsosam mat. Vore jag normalviktig och inte beroende, hade jag valt skräpmat alla dagar i veckan. Nu äter jag extremt mycket grönsaker och annat nyttigt varje dag - varje måltid.
 
Med gemenskapen menar jag 12-stegsprogram. Som beroende kan jag kliva in på ett OA, FAA eller AA-möte eller vilket annat möte som helst, och faktiskt lära känna människor som blir mina nya vänner. Och jag känner mig så lyckligt lottad. Alla vet hur svårt det är att skaffa nya vänner i vuxen ålder. Jag får förmånen att lära känna nya människor hela tiden.
 
Jag byter inte ut det mot alla netflix&chill kvällar i hela världen. Detta är så mycket mer värdefullt. Den värme, kärlek och gemenskap jag får lov att uppleva i livet är fantastisk. 
 
Det är så härligt att allt ont för något gott med sig. Att letar vi tillräckligt noga så hittar vi det där ljusa med det svåra. Prova!
 
KÖSS
 
 
6
Anonym

Men herregud vad har din kärlekshistoria med hennes inlägg att göra! Gud vad onödig kommentar Teresa

Svar: Har gått in och blockat IP-adressen otaliga gånger och försöker få bort den, men den kommer igenom filtret ändå :(
LCHFingenjoren

Sonja

Kommentaren von Theresa är reklam!

Svar: Japp!
LCHFingenjoren

Anonym

Känner igen mig i dina tankar. Kämpar på på mitt håll. Har försökt hitta något som ska dämpa mitt sug efter "något" och läste på magkliniken.se att man kan ta l-glutamin under tungan och behålla det där i en minut. Har testat det och det hjälper mig. Att blanda det i vatten har inte funkat. Så ett tips till dig och andra att ta till när suget slår till 😊

Svar: <3
LCHFingenjoren

Jessica Högberg


Svar: <3
LCHFingenjoren

Elisabeth G

Anonym, kl. 03.40

"Teresa" spammar och ska ignoreras. Hoppas My hittar ett sätt att spärra hennes inlägg. Det är antagligen ett virus eller reklam för idiotier bakom.

Svar: Exakt! Har gått in och blockat IP-adressen otaliga gånger och försöker få bort den, men den kommer igenom filtret ändå :(
LCHFingenjoren

Sara

Ett bra inlägg som påminner mig om varför jag behöver ta tag i mitt beroende. Har anmält mig till Kicki och Bitten v.35 som en startpunkt på mitt tillfrisknande. Just nu känns det väldigt långt bort.

Svar: yaaay!! All styrka till dig!
LCHFingenjoren