Bästa livet utan droger

2017 är året då jag blev helt drogfri! Det är coolt tycker jag. Jag dricker inte ens koffein! Att gå från att ha missbrukat socker, nikotin, koffein, alkohol.... till att vara helt drogfri har varit en process som sakta men säkert har fått komma till mig under 7 års tid. I början handlade det bara om att leva sockerfritt, detta transformerades snart till att leva ett liv enligt mina värderingar, vilket innebär total frihet från beroendeframkallande ämnen. Men det har varit en process - ingenting som har skett under en fikarast!
 
Det jobbiga med att sluta
Hjärnan kommer inte ihåg hur livet var innan vi slutade med beroendeframkallande ämnen. Den vet bara att abstinenssymptomen kommer vara pain - därför skrämmer den skiten ur dig att faktiskt sluta! Men kom ihåg - det är jobbigast efter 3 dagar och efter ca 14 så mår du relativt bra. 14 dagar av ditt liv är ingenting, eller hur?
 
Det som är bra med att sluta
Det finns så mycket som är bra med att sluta. Allt från att spara pengar till att faktiskt känna att vi lever efter våra värderingar - det sätter guldkant på tillvaron. Visst, jag sneglar avundsjukt på dem som faktiskt kan hantera socker utan att äta ihjäl sig, men framförallt så känner jag att jag idag lever efter mina värderingar - och det är värt 100 gånger mer än allt i värden. Det finns få saker som gör att vi mår så bra i oss själva som att leva genuint, hand i hand med det vi tror är rätt. Givetvis sparar vi på hälsan och välmåedet, men själva lyckokänslan ligger i det vi finner som glädjeämnen, inte som hot!
 
Inför 2018 vill jag fortsätta på samma spår - att fortsätta att leva drogfritt - det ser jag fram emot!
 
KÖSS
 
 
1
toxikolog

Du är så oerhört grym och inspirerande! <3 <3 <3