Fälla: helg

Jag tror många med mig känner igen sig i att helgen kan vara en enda stor fälla. Det är så lätt att äta något extra eller vilja ha något att tugga på framför fredagsunderhållningen.
 
Du är inte ensam om det! Här är det dock viktigt att inse våra begränsningar. Att vi inte klarar av att äta sött och kolhydratsrikt. När andra kan nöja sig med en bit får vi aldrig nog. 1 tugga är för mycket, 1000 är aldrig nog.
 
Liksom en alkoholist fungerar det inte om vi skall äta. De kan inte dricka lagom, vi sockerberoende kan inte äta lagom med godis eller mjölmat. Det tar liksom aldrig stopp. Ju snabbare vi inser att det svara hålet inte går att fylla, desto bättre för vår hälsas skull. 
 
Jag brukar brygga mig en kopp te och vara nöjd med det. I början så undvek jag soffan helt, jag kunde inte hantera det. Nu är det inga större problem, det gäller att vara tillräckligt förberedd.
 
Det är nu det är viktigt att ha ett stödnät med andra matmissbrukare och sockerberoende. Eller sätt på podden Sockersystrar vettja! Allt som kan hjälpa dig att undvika självömkan och offerkoftan. Du är inte ensam! 
 
KÖSS
 
 
2
Anonym

Tack så mycket för det här inlägget- det hjäpte mig otroligt mycket ikväll <3

Hanna

Bra påminnelse! Tack så mycket. :-)