Mål

Visste du att det finns något som alla som är framgångsrika gör? De sätter mål! Det låter banalt, enkelt - men det kan inte betonas hur viktigt det är!
 
Nu innan det nya året har jag jobbat hårt på mitt målfokus. Det jag har gjort är:
 
1. Listat 100 mål, stora som små. Allt från vilken lön jag vill ha till vilka personer jag vill träffa.
 
2. Låtit listan vila en dag. Sedan kategoriserat målen i ABC. A-mål är mål jag VERKLIGEN vill ha, som jag kan tänka mig prioritera undan TV-tid och gå upp tidigare för att uppnå. C-mål är mer trevliga saker men ingenting jag är beredd att slita apa för.
 
3. Prioriterat en topp 10 lista på mål. Sorterat dessa mellan korta mål (max 1 år), mellanmål (3 år), långa mål (3+ år)
 
4. Skrivit en A4 om varför jag vill ha just det målet. Japp, en A4 per mål. Det är nu vi skall hånga upp själen, motivera oss att göra arbetet.
 
5. Skrivit en HUR där jag har listat alla möjliga lösningar. 
 
VARFÖR gör vi detta? Jo, forskning visar på att genom att skriva upp ett mål så ökar vi sannolikheten med 20 gånger att målet skall uppnås. Har vi en person att bolla med så ökar sannolikheten med 80 gånger! Det gör det helt klart värt det!
 
Bara genom att skriva ner våra mål blir vår hjärna omprogrammerad till att föröska uppnå det målet. Det är helt enkelt värt det! Helt plötsligt ser du hur nya möjligheter öppnas och helt plötsligt har du fått det du vill ha - utan att veta exakt hur det gått till!
 
Perfekt övning inför 2018!
 
KÖSS
 
1
Toxikolog

Wow, hur lyckas du få ihop 100 mål? Förstår att det kan vara både lite som stort, men 100?! Imponerande! Jag skulle behöva utveckla den här biten hos mig själv så tack för detta tips! Kram!