Starka känslor, stort sug

För oss beroende är det en sak som är säkert: STARKA KÄNSLOR ÄR FARLIGA!
 
Ja, det låter knäppt och crazy - men starka känslor är verkligen inget som är bra för vårt sug. Du kanske inte kopplar ihop med att du gick omkring med en stark oro igår med att du äter godis idag - men det finns samband. Vi kan inte unna oss den tveksamma lyxen att bli för arga, för rädda, egengiriga och själviska. När vi känner dessa känslor är det direkt viktigt att ta hand om dem. Är vi arga till exempel, är det viktigt att se vad det är i oss själva som är hotat. Är det vår självkänsla, stolthet eller kanske ambitioner? Och framförallt: vad är vår egen del i det? Är det att vi vill ha det på vårt sätt, att vi vägrar acceptera verkligheten för vad den är - och försöker förändra något vi inte kan förändra?
 
Känslor i sig är inte farliga, men när vi inte vet vad vi skall göra med dem så är risken stor att vi dövar dem med mat. Dumt - men helt logiskt. För mig är det läkande att titta på min känsla av ilska och konstatera att jag bär en del i den. Då gör jag av min känsla - jag behandlar min känsla med respekt och uppmärksammar att den finns där. Jag springer inte ifrån den, jag väljer att hantera den.
 
Det är inte bara negativa känslor som är "farliga", vi kan även äta på stark glädje och eufori. Jag vet inte hur många gånger jag har fallit dit bara för att jag har tänkt att ja men "nu är ju allt bra". Så är det inte, vi blir inte av med vår hjärnsjukdom bara för att vi är glada. 
 
Mitt tips är helt enkelt att kasta ett extra öga på när känslorna rusar i väg. Vår droghjärna älskar starka känslor!
 
KÖSS
 
 
2
Åsa

Kan bara hålla med. På vilket sätt har du lärt dig att hantera dina känslor med andra medel än mat så som du skriver i inlägget? Skulle verkligen behöva tips här, är verkligen en känsloätare ut i fingerspetsarna. Tack på förhand.

Linda

Tack! Detta var precis vad jag behövde nu.