Sug i december

Jag har levt sockerfritt i 2 år och 7 månader. Detta blir min tredje sockerfria jul. Jag tycker inte det är lätt att leva sockerfritt under julen, jag tycker det är skitsvårt faktiskt. I en hel månad blir min hjärna marinerad av intryck av sockersöta bakelser och godis. Inte bara på en av hundra fikor på jobbet utan hela flödet täcks i folk som bakar och står i. Det finns något fint i att baka. Det jag gör är att rulla egna köttbullar - thats it!
 
Jag slår inte på mig själv längre - jag vet varför jag blir sugen på skräp. Därför väljer jag att visa medkänsla för min beroendehjärna och mitt sug. Jag vet att denna månaden är extra tuff för mitt beroende! Och det är helt okej, det får vara så!
 
Att gå in och uppfostra oss själva kan vara det taskigaste vi kan göra. Det är fasiken inte lätt att vara beroende i jultider, varken för sockerberoede eller alkoholister. Frikorten haglar! Det finns något fint i att baka och något festligt i att dricka. Så visa medkänsla och håll ut! Vi är ett helt gäng därute som också har det tufft med sug, även fst vi har varit sockerfria länge!
 
KÖSS
 
 
3
monica

Man chockas över att en fest ska firas med såna mängder socker.

monica

Man chockas över att en fest ska firas med såna mängder socker.

Sonya Malinka Persson

Jag har väldigt lätt att trilla dit just på säsongsknark. Typ julen med framför allt pepparkaksdeg, eller framåt februari till med alla semlor. Det här är första gången, hittills, sedan jag började äta LCHF, som jag inte har haft några problem alls. Jag ser allting ute i butikerna, men reflekterar inte särdeles över det, och tycker inte heller synd om mig själv för att jag "inte får". Jag har faktiskt aldrig varit med om det här, och det är jätteskönt. Jag trodde att jag skulle sakna det jättemycket (så har det varit tidigare), men jag har så mycket annat att tänka på, och det funkar såpass bra med den mat jag stoppar i mig, att sockerbegäret har halkat ned ett antal snäpp på listan över prioriteringar.

Och det är så sjukt jävla ascoolt, med tanke på vilket tungt sockermissbruk jag har i botten.