Argt svar på tal

PS! Nedan släpper jag lös min arga tonåring. Ibland får man göra det också (-;
 
Detta inlägg är ett svar på tal om äckelveckan
 
Alltså VA? Ibland blir jag fan mörkrädd av kommentarer på bloggen. Jag undrar på riktigt vad för folk jag attraherar i vissa inlägg. 
 
- My, du fokuserar BARA på beroendet.
HALLÅ? Vad vet du vad jag fokuserar på?? Jag skriver ett inlägg om dagen på en blogg som handlar om LCHF och sockerberoende. WTF? Ska jag börja skriva om världspolitiken då istället? Mitt liv handlar om sååå mycket mer än LCHF och sockerberoende, men denna blogg är ju nishad på det och då väljer jag ju självklart att dela mina tankar kring de ämnena här. Annars tappar den ju relevans.
 
- My du beter dig ätstört.
Tack för hobbyanalysen. Jag har väll ALDRIG påstått att jag har en normal relation till maten? Men jag är beroende och en beroendeproblematik smittar av sig i ALLA områden i livet och tar olika uttryck och olika utlopp Läs på om beroendeproblematik innan du uttalar dig om diagnoser. Dessutom. DESSUTOM. Har jag fått behandling för ätstöring i 5 års tid. VAD HÄNDE? Jo. Det ska jag fan tala om. Jag gick upp UPP i vikt! Tillslut vägde jag 170 pannor. Enda som NÅGONSIN bitit på mig är behandling för sockerberoende. Nu är jag normalviktig. Så ta din "ätstörning" och gå någon annanstans. 
 
- My, sluta uteslut saker.
Tack för tipset. Men jag tar bara råd från legitimerade beroendespecialister. När jag inne i ett skov (ja, beroendesjukdomen går i skov- det hade du vetat om du visste vad det innebär att vara sjuk i beroendesjukdomen) så blir man ännu mer noga. När jag är inne i en bra period kan jag äta en större mängd livsmedel - så som morötter, bönor osv. När jag är riktigt sjuk så måste jag vara supernoga och utesluta allt som triggar. DETTA ÄR MIN DROG. JAG FUCKING ÄTER IHJÄL MIG OM JAG INTE ÄR NOGA! Fatta, snälla. Jag kommer aldrig bli frisk från detta. ALDRIG. Jag kommer bara vara friskare eller sjukare. En alkoholist kan sluta dricka. JAG MÅSTE ALLTID FÖRHÅLLA MIG TILL MIN DROG. FATTA HUR JÄVLA JOBBIGT DET ÄR. Fatta, snälla! 
 
Jag blir så jävla arg. Kränkt. Läs på och stötta istället för att komma med massa skit. Du behöver inte läsa bloggen. Det är fan ingen som tvingar dig till det.
 
 
49

Tro, hopp och styrka

När vi känner oss maktlösa över vårt matmissbruk så är det lätt att tappa tro, hopp och styrka om oss själva. Vi tror inte att vi kan, vi har inget hopp om att ta oss ur det destruktiva ätandet och styrkan tt ta sig ur det blir som bortblåst.
 
Vi lovar oss själva: på måndag börjar mitt nya liv. Sen svälter vi oss själva. Sen helt plötsligt sitter vi där med livsmedlet vi inte kan hantera. En ond spiral som äter tro, hopp och styrka. Det är enkelt att köra startsträckan, svårt att kallstarta motorn. 
 
Snart blir ångest vår vardag. För vissa av oss matmissbrukare kommer självmordstankarna. Vi känner oss dåliga - kan inte fullfölja våra åtaganden i vardagen. Sjukanmälningar på jobbet, inställda kompisträffar. Isolering, depression. Ångest, denna ständiga följeslagare.
 
Hur många gånger har vi inte ätit ur soporna? Hur många gånger har vi inte hetsätit tills vi kräks? Hur många gånger har vi inte plågats av så mycket ångest att vi inte kan hantera vår vardag?
 
För mig handlar tillfrisknandet om tro, hopp och styrka. Genom en sund och planerad kost som jag kan hålla mig till så sätter jag min tro till Gemenskapen, tolvstegsprogrammet, och en högre makt. Jag vet att jag inte klarar detta själv. Jag vet att jag får hjälp om jag ber om hjälp. Det ger mig tro på processen och mig själv. Hopp att det kommer att ljusna. Att jag bara måste igenom tunneln och sen ljusnar livet. Styrka att jag klarar detta, att jag klarat det så många gånger förut. En urkraft vaknar inom mig.
 
Socker- och mjölmat suger livet ur oss beroende. Det handikappar och ruttnar sönder livsglädjen inifrån. Med hjälp av abstinent mat och Gemenskapen kan vi leva i tillfrisknad och hopp om livet.
 
KÖSS
 
 
4

Äckelveckan

Detta är ett gemensamt inlägg från mig och min sockersyster.

Vi båda två är beroende, har beroendepersonligheter deluxe! Mitt främsta utlopp är socker, likaså min sockersyster med tillägg av mjölmat. Vi är väldigt lika, båda två har dopamin som dominerande signalsubstans. Detta gör att det är full fart på oss, vi är intensiva, snabba, och har näst intill ingen broms (går nästan inte att ha tråkigt med oss!).

Vår gissning är att det även bidrar till att vårt sjukdomsförlopp går så snabbt. Vi blir sjuka i ett nytt utlopp snabbt och det eskalerar på bara några dagar. När vi väl tar tag i det går det som tur var också lika snabbt. Agera är nyckelordet för oss! Så det är inte bara en baksida på grejen. Både jag och sockersystern har haft svårt med vår beroendehjärna på sista tiden. Vår hetsätning har eskalerat snabbt och vi har känt oss maktlösa över beteendet. När vi blir maktlösa så försvinner sinnesron och ersätts av matfixering och ångest.

Vi vill inte leva så. Vi vill inte vara förslavade. Så vi följer rådet en sockerberoendespecialist gav oss: att ett kort tag leva annorlunda. Vi triggar antagligen på kombon fett+salt och hårdstekt mat som blir karamelliserad. Det säger DING i våra beroendehjärnor. Så i en veckas tid kommer vi äta mat som inte påverkar våra belöningscentra.

Vi kallar denna vecka äckelveckan.

Under denna veckan kommer vi äta kokt mat och mat som tillagas i ugn. Allt för att undvika karamelliserad mat. Vi kommer bara äta kokta eller kalla grönsaker. Gröna och vita. Vi kommer laga två kötträtter och varva: köttfärslimpa och fläskkarré. Till det blir det kokt blomkål och broccoli, babyspenat och Brain Octane från Succeder. Smör, vare sig det är saltat eller osaltat går också bort. Även triggande kryddblandningar som taco/fajita.

Detta gör vi verkligen inte för att gå ner i vikt. Vi gör detta för vår sinnesro, att bli fria från matfixering. Vi går ju liksom ner lika mycket på stekt köttfärs och vaxbönor, som på köttfärslimpa och ångkokt broccoli.

Det är så här det är att vara beroende. När beroendehjärnan bli aktiv måste man agera. Hitta lösningar för att få sinnesro.

Följ #äckelveckan på instagram: @lchfingenjoren.se & @frontallobskollaps

Äckelveckan – Here we go!
 
Svar på tal på alla kommentarer hittar du här
 
KÖSS
 
 
 
21