Anledning #1: använd menskopp

Detta inlägg är ett sambarbete med OrganiCup
 
Jag har tagit upp det förut, nu är det dags igen! Det är fan dags att sluta använda bindor och tamponger. På tiden. Nog. Finito. Jag har aldrig haft så mycket problem med min kompis där nere som när jag använde det skräpet. Det var fan obalanser hit och dit och jag prenumererade på svampmedel från Apoteket. Det kliades, va torrt och luktade gammalt kylskåp. ALLA kvinnor borde använda menskopp. Man bör i alla fall prova. Bästa presenten till din kompis, hon kommer bli glad som fan.
 
Det är inte konstigt att din kompis blir grinig på dig när du använder tamponger. Tamponger och bindor innehåller ofta blekmedel, lim och annat bös som inte hör hemma där nere. Sen så skall man vara noga med vilken menskopp man väljer också så man inte stoppar upp massa konstigheter. Eftersom när jag skriver detta så brukar många fråga vilken jag använder och här kommer svaret: OrganiCup (du hittar den HÄR LÄNK). Den är av mediciniskt silikon som är ett naturligt antibaktriellt material. Det är så jäkla gött med menskopp. Enda som är lite krångel är att få till tekniken i början så den sitter ordentligt, det tar ett par dagar men sen jäklar lär man sig. Man behöver bry sig om att man har mens 2 gånger på dagen - när man vaknar och när man går och lägger sig. Då tömmer man koppen, sköljer ur och in med den igen! SÅ! Aldrig mer en handväska med tamponger som ramlar ut lite här och var. 
 
Jag har haft min i typ 2 år. Min kompis har inte behövt svampmedel på två år. Hon är svinglad. En menskopp kan man ha i typ 7 år! Hur bra som helst! Så kokar man den bara mellan gångerna i 10 minuter.
 
Och jag vill inte se massa kommentarer att det är äckligt att hantera sin egen blödning. Vafan. Det är kroppen och helt naturligt. Att vi kvinnor i Sverige 2017 tycker vår egna mens är äcklig är en tragedi för kvinnors kamp. Det finns ingenting som är äckligt eller skamfullt med kroppen. Lär dig älska din hormoncykel!
 
KÖSS
 
 
12
Anonym

Den ser så liten ut, rymmer den verkligen så mycket som man blöder ut att det räcker med att tömma två gånger per dag?
Om man blöder kraftigt alltså.

Anna

Det där med svamp, har du testat om du kanske har candida? Candida kan kontrollera hjärnan så att du "vill ha" socker, t ex, eftersom candida älskar socker. Om du får bukt med ev candida blir det garanterat lättare att inte vilja äta socker. Det går fort att få diagnos och behandling på bioresonansterapi t ex.

Marice Eriksson

Anna: När man äter strikt LCHF som My gör finns det inte en möjlighet att candidan överlever. Hon kan ha haft förut men inte en chans att hon har det nu.

Vivi

Helt suveränt med kopp! Önskar att någon upplyst mig om den innan - lär ut det i skolan för sjutton!
Ang storleken och blöda mycket så finns det olika storlekar på koppar. Köp en större om du blöder mycket men du kan behöva tömma den tre gånger ändå. Men den håller inne mycket mer vätska än största tampongen oavsett vilken storlek du tar!

Angelica

Menskopp är det bästa som har hänt! Använt menskopp i över 10 år.

Anonym

Godmorgon My har tänkt ett tag nu att köpa menskopp har du någon rabatt om man köper denna?? Mvh Elin

Ellie

Fast hallå, ha lite i åtanke att vi alla är olika både fysiskt och psykologiskt. Jag har en enorm fobi för gynekologiska undersökningar, och klarar faktiskt inte av att gräva där nere på mig själv. Det var först när jag var 20, ja 20 år gammal, som jag lyckades få tampong att fungera för mig! Har aldrig någonsin haft UVI, svamp, utslag eller något där nere. Så istället för att krångla med en menskopp så kör jag på det som funkar FÖR MIG: bindor och tampong.

Gör gärna reklam för menskopp men lägg ner att racka ner på de som inte vill eller kan använda den, snälla du.

Sara

Om man blöder kraftigt är det bara att byta lite oftare! Jag kan ha kraftiga menssmärtor och då är det lite obehagligt, men det hade det varit med tampong också.. kör menskopp så mycket som möjligt! Annars blir det binda om jag har för ont. Så gött att behöva köpa mensskydd hela tiden 😄

Lina

Du vet att du måste märka ut när du gör reklam?

Svar: Det var inte reklam men kan skriva det för säkerhetsskull så ingen tror de
My Westerdahl

Malin

Det säkraste är nog att reklammärka det här inlägget.

För miljöns skull är ju menskopp helt fantastiskt och borde absolut introduceras till flickor redan i skolan precis som andra mensskydd. Däremot måste jag säga att jag aldrig någonsin haft problem med tamponger heller.

Erika

Heja menskopp! Så himla bra mensskydd. Den enda nackdelen är att jag inte upptäckte koppen tidigare. Den jag använder kommer från www.menskopp.se de tillverkar i Sverige och har storleksgaranti vilket jag tyckte var superbra! Som du skriver kan det ta ett tag innan man lär sig tekniken, det gjorde det för mig, men så fort man har koll på det så går det hur snabbt som helst. Plus att man inte behöver tänka på det mer än 2ggr/dag, vilket bara där gör vardagen mycket enklare. Rekommenderar till alla, och tycker att det är så bra att du tar upp och skriver om det. :)

Emma Hällbacka

My, snälla märk inte ut inläggen som reklam om du inte får betalt för att skriva dem! Det urlakar branschen och annonser i bloggar som vi jobbar så hårt för att stärka och credda! Självklart ska du reklammärka om du får betalt, men annars snälla, låt bli. <3