Argt svar på tal

PS! Nedan släpper jag lös min arga tonåring. Ibland får man göra det också (-;
 
Detta inlägg är ett svar på tal om äckelveckan
 
Alltså VA? Ibland blir jag fan mörkrädd av kommentarer på bloggen. Jag undrar på riktigt vad för folk jag attraherar i vissa inlägg. 
 
- My, du fokuserar BARA på beroendet.
HALLÅ? Vad vet du vad jag fokuserar på?? Jag skriver ett inlägg om dagen på en blogg som handlar om LCHF och sockerberoende. WTF? Ska jag börja skriva om världspolitiken då istället? Mitt liv handlar om sååå mycket mer än LCHF och sockerberoende, men denna blogg är ju nishad på det och då väljer jag ju självklart att dela mina tankar kring de ämnena här. Annars tappar den ju relevans.
 
- My du beter dig ätstört.
Tack för hobbyanalysen. Jag har väll ALDRIG påstått att jag har en normal relation till maten? Men jag är beroende och en beroendeproblematik smittar av sig i ALLA områden i livet och tar olika uttryck och olika utlopp Läs på om beroendeproblematik innan du uttalar dig om diagnoser. Dessutom. DESSUTOM. Har jag fått behandling för ätstöring i 5 års tid. VAD HÄNDE? Jo. Det ska jag fan tala om. Jag gick upp UPP i vikt! Tillslut vägde jag 170 pannor. Enda som NÅGONSIN bitit på mig är behandling för sockerberoende. Nu är jag normalviktig. Så ta din "ätstörning" och gå någon annanstans. 
 
- My, sluta uteslut saker.
Tack för tipset. Men jag tar bara råd från legitimerade beroendespecialister. När jag inne i ett skov (ja, beroendesjukdomen går i skov- det hade du vetat om du visste vad det innebär att vara sjuk i beroendesjukdomen) så blir man ännu mer noga. När jag är inne i en bra period kan jag äta en större mängd livsmedel - så som morötter, bönor osv. När jag är riktigt sjuk så måste jag vara supernoga och utesluta allt som triggar. DETTA ÄR MIN DROG. JAG FUCKING ÄTER IHJÄL MIG OM JAG INTE ÄR NOGA! Fatta, snälla. Jag kommer aldrig bli frisk från detta. ALDRIG. Jag kommer bara vara friskare eller sjukare. En alkoholist kan sluta dricka. JAG MÅSTE ALLTID FÖRHÅLLA MIG TILL MIN DROG. FATTA HUR JÄVLA JOBBIGT DET ÄR. Fatta, snälla! 
 
Jag blir så jävla arg. Kränkt. Läs på och stötta istället för att komma med massa skit. Du behöver inte läsa bloggen. Det är fan ingen som tvingar dig till det.
 
 
49
Alisa

Tkr du tar onödigt mkt illa upp. Ingen försöker såga dig. Bara förklara att det finns en väg ut ur ditt matmissbruk som innebär mer än bara korta "bättre" perioder. Du kan bli hundra procent frisk, andra har blivit det. Du behöver inte vara slav under dina egna beteenden.

Alisa

Tkr du tar onödigt mkt illa upp. Ingen försöker såga dig. Bara förklara att det finns en väg ut ur ditt matmissbruk som innebär mer än bara korta "bättre" perioder. Du kan bli hundra procent frisk, andra har blivit det. Du behöver inte vara slav under dina egna beteenden.

Anonym

Jag postade en längre förklaring på hur man kan tackla ditt matmissbruk för liv i friskhet, hoppas det kom fram! (Inlägget on äckelveckan) :)

A.

Alisa: Du får skilja på ätstörningar skapade av tryck utifrån (samhälle, media) och den biokemiska hjärnsjukdomen sockerberoende/matmissbruk.

Lena i Umeå

Jag förundras ofta över de som ska ge hobbyexpertråd "von oben" maskerade i nån sorts falsk omsorgsdräkt. För mig andas dina inlägg stor insikt om din situation, och ingen kan väl ha undgått att du tar hjälp av både beroendeexperter och stöd av andra beroendesystrar.

Ett citat som jag gillar är följande (okänd källa):
När jag ber dig lyssna på mig och du börjar ge mig råd, så har du inte gjort det jag bad dig om.
När jag ber dig lyssna på mig och du börjar berätta för mig varför jag inte borde känna, så trampar du på mina känslor.
När jag ber dig lyssna och du känner att du måste göra något för att lösa mina problem, då har du svikit mig, hur konstigt det än kan verka.
Lyssna. Allt jag bad dig om var att du lyssnar, inte pratar eller gör - bara hör på mig.
Och jag klarar mig själv. Jag är inte hjälplös. Kanske modfälld och bristfällig, men inte hjälplös.
När du gör något för mig, som jag kan och behöver göra själv, så bidrar du till min ångest och svaghet.
Men när du accepterar att jag känner och vad jag känner, oavsett hur irrationellt det är, så kan jag sluta försöka övertyga dig och jag kan börja arbeta med att förstå vad som ligger bakom denna känsla.
Och när det är klart, är svaren uppenbara och jag behöver inte längre några råd.

Expat

Jag e kluven. Gillar att lasa Mys blogg, men det ar svart med dialog, svar, feedback etc. Kanske det inte handlar om en dialog via bloggen, for alla gor ju som de vill med sin blogg, och tolererar/svarar pa vad de vill givetvis.
Kanslor och uttryck av kanslor ar ocksa bra. Gillar att lasa om det.


De tva sista meningarna ovan haller jag med om, men ofta nar jag laser ar min forsta impuls att ge goda rad. Oavsett om My vill ha dem eller efterfragar dem.
Jag fragar mig sjalv ibland varfor jag reagerar sa, nar det inte ar nanting som egentligen behovs eller efterfragas.
Kan tro, att det handlar om det som My skriver ovan, citat;
'Lyssna, allt jag bad dig om var att du lyssnar, inte pratar eller gor, bara hor pa mig'. Eller..nar jag ber dig lyssna pa mig och du borjar ge mig rad har du inte gjort det jag bad dig om'.


Anonym sockerberoende

Tack för att du skapar klarhet i en värld som fördömer sockerberoende!

Jag har inte tagit modet till mig att "komma ut" som sockerberoende just eftersom jag är rädd för kritiken. Detta leder stundtals till att jag själv förnekar det. Även fast jag vet att mitt beroende kan få hela mitt liv att krasha med hjälp av fel livsmedel.

Depression, isolering, sömnproblem och att ej kunna klara av skolan är några av konsekvenserna när jag tar till mi drog. Om livet är värt att leva har jag funderat på massa gånger. Ibland har det känts bättre att äta ihjäl sig. Även fast jag vet om att jag är sjuk händer det att jag åker dit. Jag är så bra på att ljuga för omgivningen och mig själv. Att jag har kontroll över mitt liv är nog den största lögnen jag säger till mig själv när sambon lämnar hemmet och jag börjar hetsäta.

Btw, jag har gått i ätstörningsvård, kbt och äter antidepressiva. Att vara abstinent är det som hjälper mig att leva mitt liv, inget annat har hjälpt på riktigt.

/ 23 årig tjej som sitter fast i sockerberoendet, klarar en vecka eller två innan jag faller. Jag längtar efter stabilitet och ro i själen.

Annika

You go girl!! Du har all rätt att blåsa ut, det är din blogg! Och du har så rätt! Du är så bra, insiktsfull och ja - mänsklig!! 😄

Expat

Sorry menade Lena i inlagget ovan, blev lite fel.

Smulan

Jag tycker My är väldigt stark att ha gått ner så mycket i vikt Det är INTE bara att sluta , jag vet jag är i samma situation som My. Det är en lång och jobbig resa. Man blir ALDRIG frisk från detta, visst det finns dom som klarat det , men dom har nog också haft sina mot gångar och återfall. Dom som inte har varit eller i samma bana , vet mycket lite hur detta är.
Jag skulle vara jätteglad om jag kommit så långt som My, men tyvärr, faller jag efter nån vecka.
BRA KÄMPAT

Alexandra

"Tkr du tar onödigt mkt illa upp"... Alltså ursäkta? Vem fan är du att säga hur My får, eller inte får, reagera. Att du tror att du kan ge bättre råd än en legitimerad person är skrattretande, speciellt på det sätt du gör det. Var tyst och lyssna istället, att du läst en bok ger dig inte kompetens att komma med "råd" eller "analyser" om hur du tycker My gör fel. BASERAT PÅ EN BLOGG! Herregud, folk alltså.

PÖSS på dig My! Vi är många som inspireras av din kamp och uppskattar att du skriver självutlämnande på detta sätt. Förståelse för denna sortens missbruk är uppenbarligen sjukt dålig och du gör faktiskt samhället en tjänst när du bjuder in oss i delar av ditt liv på detta sätt.

Frida D

Trevligt med lite affektiva rövsparkar så här på fettisdagen <3
yää

Niffy

Det är sunt att sätta ord på de demoner som rider en. Ökar igenkännandet för andra och visar sätt att bemästra de gropar som vi stöter på på vår väg. Den som läser din blogg kan antingen inspireras eller avfärda ditt sätt att bemästra dina hinder, lika väl som du kan inspireras av andras strategier eller avfärda dem. Ytterst är det ju bara en själv som har den djupa kännedom om sina egna reaktioner för att kunna avgöra vad som fungerar och inte. Så bry dig inte om att slösa tid och energi på de som inte förstår hur det är att gå i just dina skor, utan använd detta till att utveckla dina egna strategier för att undvika de gropar du kan stöta på! Bra jobbat hittills och det kommer bara att bli bättre!

Anonym

Universums all kärlek till dig! Du är fantastisk! 💫

NIna

Det är så lätt att komma med råd, när man själv aldrig varit i dina skor. Du vet själv vad som är bäst för dig, speciellt med all din kunskap och all din insikt.
Du är en enorm inspirationskälla för andra med liknande problem.
Strunta i människor som vill ta ner din energi.
Styrkekram!

Anonym

Puss på dig! 👏🏽😘

Anonym

Äckliga trista mästrande människor! My, du är underbar i din nakna ärlighet, vi är många som känner igen oss i hela eller delar av ditt liv. Jag uppskattar mest av allt din sköna humor, som genomsyrar allt. Galghumor är fantastiskt kul, roligt på riktigt! Stor och lång kram! ❤❤

carina

F-n vad du är bra My!!!!

Lene

Takk for at du deler My uansett hvordan din hverdag ser ut <3 Takket være deg så kjenner jeg meg ikke som en alien.. Jeg er sukkeravhengig og forstår så godt hvordan du har det. Det er et rent helvete til tider. Mange ganger får jeg klamre meg fast og håpe på det beste eller bare kjempe meg tilbake når jeg faller.
Jeg håper vår sykdom vil bli mer akseptert i fremtiden, at det blir større forståelse og at det vil bli bedre behandlings tilbud.
Mange klemmer til deg, håper denne uken hjelper deg <3

Anonym

Word!!!
Bästa My, vill bara visa mitt 100% stöd <3

My_lchf

My! Du är så otroligt stark i det du gör! Fortsätt med det. Du väljer själv hur du vill göra och hur du vill äta. Jag är bara jäkligt glad att du skriver en blogg om det, så att jag som också har ett beroende kan känna pepp och att jag inte är ensam. Nu skiter vi i rövhattarna och alla elaka kommentarer! Massa kärlek och pepp till dig fina fina My! Kram från My!;)

Eva

Fy fan vad otrevlig du är!

Anonym

Alisa-är det du som avgöra vad som är onödigt? Skärp dig

Jessica

Eva? Ärligt? Vad håller du på med?

Nu var mitt inlägg menat att ge all kärlek och beröm till My för ALLT hon gör och allt hon skriver och delger oss. Har nog aldrig varit med om en människa som kämpar så otroligt duktigt men samtidigt har ork att även skriva till oss andra och på det sättet hjälpa många fler med samma problematik

Så därför är det otroligt ledsamt att se vad du Eva skrivit gällande Mys inlägg. Det verkar som att du tar detta personligen. Läs och förstå vad hon skriver. Medkänsla och empati är vad kvinnor till andra kvinnor behöver lära sig.

Avslutningsvis till dig MY, tack för allt du delger oss och lycka till med allt.

Kram: Jessica

T

Såååååå bra skrivet! KRAM!

ettlyckligareliv.blogg.se

Folk kommer alltid att komma med sina kommentarer. Låt inte detta påverka dig My! 💛🌸

ettlyckligareliv.blogg.se

Låt inte detta påverka dig My! 💛

Marice Eriksson

Heja My! Låt inte hobbydietister komma in och tro att dom vet hur du känner och mår. Ryt ifrån!! Gillar dom inte det så kan dom spendera sin tid på en annan blogg. Älskar det du skriver och får såååå många AHA-upplevelser om mitt beroende. Ta emot kärleken du får av oss och ta den med dig. Vi är många som gillar och som du hjälper.
Stor styrkekram!!

Pernilla

My känner sitt kropp och vet hur den funkar och hon har levt med den hela sitt liv ingen annan så då vet hon och känner hon vad som är bäst för henne. Hon skriver vad hon vill på sin blogg och förhoppnings viss så ger det inspiration och pepp till alla oss som är på samma resa. Är du beroende av något annat än just mat så kan du avstå från det men utan mat kan man inte leva. Och har man inget snällt att säga så kan man hålla k.... Tryck inte ner andra och tro att du vet bäst för hennes kropp är hennes och din kropp är din. Kram och tack My för att du lämnar ut dig och skriver som du gör alla styrka till dig och bra kämpat :)

Vardagskrönikören

Det är skönt att kanalisera lite ibland! Skaka ur dig ilskan, och sätt dig bakom ratten igen! :)
Mvh,
Vardagskrönikören

Anna Hagström

You go girl! ❤

Anna Hagström

You go girl! ❤

vivisfaxarn

Vilken ilska My! Tycker det är läge att du berättar vad du vill med din blogg. Jag skulle aldrig nu våga kommentera nåt du skriver.
Det mesta verkar vara fel. Vad får man kommentera?

monica

Bra rutet, My! Du är unik. Känner dig själv bäst! Som när man ser Biggest loser deltagare gå i mål, till synes överlyckliga. Då tror man att med uppnådd normalvikt, så är de "vanliga" och kan äta som "vanligt". Men de har inte varit och kommer inte att bli "vanliga" nånsin. Nu läser man om att tarmbakterier orsakar övervikt. Då kan man tycka ,att alla i en familj borde ha samma bakterier. De, som inte vill läsa din blogg slipper. Och inte komma med förnumstiga råd.

Porkangel

Sorry, men jag kan bara skratta för...jag känner igen mig i hur andra människor reagerar på hur jag äter och varför jag inte äter olika saker. Jisses, oerhört och fantastiskt rutet!

Anonym

Blir du triggas även på kost som är lchf?? Fattar inget..

en annan mat/sockerberoende tjej

Jag fattar precis vad du menar, My. Otroligt väl skrivet! Den som inte "fattar något" borde backa och läsa om typ hela bloggen. Med eftertanke. You go girl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-Anita

Felicia

Vilken resa du har gjort med vikten! Imponerande!

Jonaz snyggaste bloggare

Gratis snygg blogg

Malin

Ingenting i hur du väljer att hantera dina problem med maten kan jag sätta mig in i eller förstå - inte för att jag inte vill, men för att jag inte står och går i dina skor. Du gör det som du känner fungerar bäst för dig och bjuder ju på en inblick i det via bloggen. Modigt och starkt av dig tycker jag, MEN, jag mister så mycket respekt för dig när du kallar att äta mat som många i världen hade sett som ren lyx som "äckel"-mat. Vaddå äckelvecka? Varför och hur är det synd om dig som "tvingas" äta kvalitetskött och färska grönsaker? Det är det värsta i-landsproblem jag någonsin hört talas om tror jag. Du kan och får äta dig mätt varje dag. Var glad för det och tänk på maten som bränsle. Din kropp behöver inte sockret eller mjölet (eller smöret för den delen!) för att tuffa på varje dag. Du väljer själv vad du vill undvika, det är ett fritt land och du sköter ditt liv och din mat men tycker du att det är äckligt att köra i dig ugnsbakad eller kokt mat och grönsaker, ja då gör du inte det. Lätt som en jävla plätt.

Anonym

Bra svarat My!! Har man inget snällt och stöttande att skriva så kan man fan låta bli!! Du lämnar ut dig själv väldigt mycket på din blogg och du gör det för att hjälpa andra, vilket är väldigt stort av dig!!
Jag och många andra tycker du är bäst, så stå på dig!!
Kram

karin

jag undrar vad ni läser i vanliga fall om ni tycker detta är en välskriven text ?

Vivisfaxarn

Fortfarande inget svar på min fråga. Du är jättearg, alla gör fel.
Igen: vad vill du med din blogg? Vad får man skriva och kommentera?

Maria

Skickar pepp bland alla negativa kommentarer! En har inte krav att serva och svara på allt och alla i en blogg faktiskt <3

Lena i Umeå

Till VIVISFAXARN:
Du får väl skriva precis vad du vill, du kan reagera och skriva. Men då får du också vara beredd på att bloggaren reagerar och skriver.

Att ge mästrande personliga råd/kritik, där skulle gränsen gå för min egen del. Då skulle jag reagera starkt.

Sen är du säkert medveten om att My inte tycker att "alla gör fel" som du skriver.

Vivisfaxarn

Först svar till Karin: välskriven text? Vad läser ni annars om ni tycker det. Undrar samma!
Ang svar och kommentarer. My svarar ju aldrig! Inte ens på direkt fråga.
Vill fortfarande veta vad meningen med denna blogg är. Är det att My ska spy galla när det passar henne? Eller, när det passar, göra reklam för olika saker med länk? Eller, som jag hoppas, ha nån form av dialog med meningsutbyten under hyfsade former?

Anonym

Baaaam!!! EXAKT!
Jag var fet, 87kg 159cm kort och bestämde mig en dag för att ändra allt. Jag började slaviskt räkna kalorier o träna... lät det ta tid, 3år tog det innan jag hälsosamt nått mitt mål och till allas fasa (kändes d som) låg jag kvar när två år passerat. GISSA VARFÖR?!? För att jag är NOGA med vad jag äter! Kommentarer... "du som e så smaaal" "du behöver ju inte oroa dig" "du är mager" "är det hälsosamt att springa så mkt" etc etc...

VARFÖR är det ok att vara nedlåtande och påpeka när jag är hälsosam? Men när jag var fet sa ingen något fast det VERKLIGEN är farligt. :( Förstår inte

Anonym

Baaaam!!! EXAKT!
Jag var fet, 87kg 159cm kort och bestämde mig en dag för att ändra allt. Jag började slaviskt räkna kalorier o träna... lät det ta tid, 3år tog det innan jag hälsosamt nått mitt mål och till allas fasa (kändes d som) låg jag kvar när två år passerat. GISSA VARFÖR?!? För att jag är NOGA med vad jag äter! Kommentarer... "du som e så smaaal" "du behöver ju inte oroa dig" "du är mager" "är det hälsosamt att springa så mkt" etc etc...

VARFÖR är det ok att vara nedlåtande och påpeka när jag är hälsosam? Men när jag var fet sa ingen något fast det VERKLIGEN är farligt. :( Förstår inte

Eva K

Tack My! För den smarta och rappa tjej du är. Jag har lärt mig så mycket av dig och det du har skrivit om angående sockerberoende. Livet är inte alltid vackert men det är så viktigt att få läsa om din resa den har gett mig så mycket att reflektera över. Önskar din blogg hade funnits för 35 år sedan. Tycker om er unga tjejer som är välutbildade, kaxsiga och står upp för er sak. Ni som inte tycker att bloggen är bra varför läser ni den då. Jag skulle aldrig lägga tid på att kommentera på en blogg jag inte var intresserad av min tid är viktigare än så. Kör din grej My och fokusera på dig själv och oss som älskar dig. Kram