Avgiftas - igen

Vi beroende har ett huvudutlopp, och sedan massa sidoutlopp. Hur vet man vad som är ens huvudutlopp? Man kan ställa sig frågan: My, du får välja att gå ut med dina kompisar en kväll och dricka hur mycket alkohol du vill eller så får du välja en myshelg framför teven och äta obegränsat med snask. Då väljer jag hemmakvällen - alla dagar i veckan - och där hittar jag mitt primära utlopp, det som jag mest cravar: socker.
 
Men så har man massa skumma utlopp. Som växer sig starkare när man stänger dörren för ens huvudutlopp. Och kan bli lika destruktiva som ens primära utlopp. När jag äter socker är inte shoppingen något större problem. När jag är sockerfri kan jag lätt lägga 39% av lönen på shopping.
 
Nu håller jag på att avgiftas från två saker: shopping & hetsätning av abstinent mat. Jag trodde det skulle vara en piece of cake. Jag har ju slutat hetsäta förr. Men denna gången är det annorlunda. Jag har sinnessjuka abstinensbesvär! Anledningen är att jag har kapitulerat och insett att jag är en tvångsmässig överätare. Saker vanligt folk inte tror man kan överäta - jag jag överäta. På riktigt. Äta smör med sked, hetsäta broccoli. Osv osv. När man är där känner man sig faktiskt sinnessjuk. Och nu är jag är kapituleringsprocessen. Beroendehjärnan lurar mig vissa stunder att ja visst kan äta för mycket. Men jag, den friska delen av mig VET att jag inte kan det. Och nu har jag samma approach till hetsätningen som till socker. Det är inte bara en kort period. Mitt mål är att hålla mig fri från hetsätningen. Så nu svälter min beroendehjärna. Och när beroendehjärnan svälter, får vi abstinensbesvär. Jag för dagbok varje dag. Det är intreessant att se hur jag reagerar, att faktiskt se sina abstinenssymptom.
 
- Jag har dålig motorik
- Ont i huvudet
- Kliande känsla i hela kroppen
- Svårt att fokusera, tappar tråden
- Sover oroligt och för lite
- Ångest
- Grå känsla, inget är kul
- lättirriterad
- Trött hela tiden
- Energilöshet
 
Sjukt ändå. Men väldigt intressant vilka besvär beroendehjärnan ger en. För min mat är inte kemikts beroendeframkallande, det är ett processberoende. Jag är beroende av ritualen. 
 
Så ja. Det är bra och lärorikt för mig att göra denna resan. Jag försöker se det så. Och jag har en mängd friskfaktorer jag kan fylla på med:
 
- Bodde i helgen hos en sockersyster som hjälpte mig förbi de första dagarna
- Jag har er, bloggen, där jag får ventilera och skriva av mig
- Alla på jobbet vet att jag är avgiftningsprocessen
- Gemenskapen (FAA, OA)
- Matplan
- Träning
 
Så ja. Nu jäklar. Nu blir detta bra ska vi se. Det kommer vara tufft. Jag är inställd på att jag kan falla dit igen. Detta är sjukt svårt. Men. Jag ser detta som ett expriment. Det är fan bra att färska upp minnet hur avgiftningsprocessen ser ut. När jag har tillräckligt med abstinent tid i ryggen är mitt mål att börja hjälpa andra sockerberoende, då är det viktigt att faktiskt veta exakt hur det går till och känns!
 
KÖSS
 
2
Sussie

Tog bort mejerier utom ost och smör för dryga veckan sen. Först var det SÅ TRÅKIGT med mat, nu känns det bra igen. Idag upptäckte jag att jag drogar på köpt majonnäs - inte konstigt när det är socker i den. Hade ingen tanke på det tidigare eftersom beroendet fick andra utlopp, dessutom har jag alltid tyckt att det är tungt att äta majonnäs. Inte nu inte, vill ha det till allt! Insåg beroendet i slutet av måltiden och valde att inte äta mer majonnäs, sköljde ur burken och bestämde att jag gör egen majonnäs från och med imorgon.

Lycka till med avgiftningen! <3

Nathalie

Det är ett jäkla helskotta de där med överätning. Jag kan också lätt överäta av precis vad som helst. På bufféer blir jag som ett rovdjur som inte sett mat sen 100 år före Kristus och bara äter och äter och äter. När jag är hemma och lagar mat går det dock bra och då äter jag "lagom", men just det där sociala ätandet har jag svårigheter med. Dock tycker jag att det är okej eftersom jag inte äter ute särskilt ofta och för att jag kan "sköta mig" hemma. Lycka till! Kram <3