Hetsätning vs. Överätning

Jag har många abstinenser. Min viktigste abstinens är livsmedel jag vet förlamar livet: socker, mjöl, sötningsmedel, mejerier och alkohol. Sen har jag massa andra abstinenser. Hetsätning. Överätning. Dagar från en person jag gärna vill vara med, men som jag vet är skadlig för mig. 
 
Ofta i beroendesammanhang är det en förvirring kring vad det är för skillnad mellan hetsätning och överätning. Jag definierar dem såhär:
 
- Hetsätning är när jag låser in mig och sitter och äter mat utanför mina matplaner (lunch, middag) och isolerar mig. Exempelvis när jag äter fläsksvålar med smör och morötter framför teven. Då hetsäter jag.
 
- Överätning är när jag tar en portion extra till lunch eller middag. Eller äter för mycket. Då överäter jag. 
 
Hetsätning är när jag äter så jag får ont i magen och mår skit. Överätning är skadligt, men ger mig inte magsmärta - "bara" känslan av att äta destruktivt.
 
Men det är olika för person till person. Kan du gå loss och äta 3 portioner och sedan äta från stekpannan skulle jag kalla det för hetsätning. Så det gäller att skapa rätt form av definition så man kan hålla sin abstinens. 
 
För mig kommer mina abstinenser i denna ordning:
 
1. Abstinens från socker, mjöl, alkohol, mejerier & sötningsmedel
2. Abstinens från hetsätning
3. Abstinens från överätning
 
Det är dessa saker som gör att inte jag kan leva som mitt allra bästa jag, som förlamar livet.
 
KÖSS
 
(PS! Du hittar blusen HÄR (LÄNK) )
 
 
 
9
Karin

Det är alltid lika intressant att läsa dina inlägg My :)
Att älska sig själv är också ett sätt att fira Alla-Hjärtans-Dag <3
Kram
Karin

Sussie

Hej My!
Jag har precis börjat min resa mot tillfrisknad och jag vill bara säga att alla dina tips och det du dela med dig hjälper oerhört mycket! Jag läser Sockerbomben 3.0 och gör övningarna som finns i boken och dina inlägg ger ytterligare en bild av det hela, får mig att tänka till en gång till. Tack för att du delar med dig! <3

Maria

Hej, här är en intervju med Teal som ger bra stöd för svårigheter med bulimi/hetsätning. https://youtu.be/2XOVn5kgV2Y

Urban

Ytterligare ett bra inlägg!

Anonym

Nu tar det minut för minut. Det är värt det- att få bli frisk!

Helena

Tusen tack, Maria, för länken till intervjun med Teal Swan! Så intressant, och den öppnade ögonen (ännu mer) för min egen ätstörning. Jag visste redan innan att mina problem startade i barndomen, och det hon säger förstärker verkligen det. Måste nog lyssna en gång till direkt!! :-)

Ing-Marie

Tack Maria för länken.

Maria

Varsågoda Helena och Ing-Marie! Kul att det klickade med Teal.

Yasmine

Precis så är det för mig också :(
Min ständiga kamp :(