Hur man överlever en livskris utan att droga

...det kommer min bok heta. Eller något i den stilen. Det är mitt mål i det hela. Att ta mig ur denna krisen stark och sockerfri. 
 
Hittills har jag inte drogat. Hittills så har jag hållt mig ifrån socker, alkohol, mejerier, sötningsmedel. Men det är ingen enkel match vill jag lova! Här är mina bästa tips för att gå igenom en livskris utan att bli destruktiv.
 
1. Försök inte fly känslorna
Alltså går du igenom en livskris är det inte smart att börja täcka över. Det är inte smart att träffa 100 nya partners på en vecka, tröstäta eller shoppa upp hela lönen. Förök acceptera känslorna som de är, så som de ser ut. Att täcka över gör att de kommer tillbaka i dubbel kraft. Acceptera att de inte går att fly från känslorna, bara att skjuta upp dem.
 
2. Fatta beslut
Gör det eller gör det inte. Det är det rådet jag vill ge mig själv för tillfället. Velande perioder äter bara på själen. Ibland vet man inte vad man vill, då är det bättre att göra något än ingenting alls faktiskt.
 
3. Ta hjälp
Prata med folk som gått före och be om att få bolla dina tankar. De har själva gått igenom exakt samma saker som du har och vet exakt hur de känner. De kan förbereda dig på nästa våg av känslor och nästa fas i krisen.
 
4. Kom över destruktiviteten
Vi har perioder där vi är destruktiva. Jag överäter en del nu exempelvis. Väljer jag att slå på mig själv för det kommer jag bara fastna i överätningen än värre. Vikten och allt det där måste kliva åt sidan en stund. Jag väljer att fokusera på att hålla mig abstinent. 
 
5. En minut i taget
När allt gångar så lever du i nuet. Har du ångest - lever du i dåtiden. Har du oro - lever du i framtiden. I nuet kan inget skada dig. Var där istället. 
 
KÖSS
 
 
1
Hanna Karlsson

Mycket bra råd!