Resultat och feedback

Jag går just nu Balansekonomis 8 veckor långa kurs om att få ett rikare liv. Det är en investering jag gör för mig själv. Där är en viktig grej vi pratar om resultat och feedback. Resultat är konstateranden man kan göra i sitt liv. Saker som är. Resultaten är bara feedback på hur vi har agerat. Det är ett nuläge och det är viktigt att konstatera vad som är nuläge för att kunna pinpointa gapet och faktiskt förstå vad vi har att jobba med. 
 
Det som är grejen med resultat är att vi har så himla svårt att våga se dem. Dels för att vi har försvarsmekanismer som skyddar oss för att se dem som de är, dels för att de är laddade för oss. Exempel på resultat kan vara:
 
- Väger 10 kg för mycket
- Tomt bankkonto
- Singel
 
Ofta går man i någon form av försvarsmekanism. Typ att man börjar prata om att det är så himla tungt nu, att frysen gick sönder osv osv. Istället ska vi bara se resultaten objektiva, nu är det som det är. De är dessutom bara feedback på vårt agerande. Jag väger 10 kilo för mycket för att när jag tycker livet är svårt äter jag. Mitt bankkonto är tomt för att jag har lagt mina pengar på shopping. Även om frysen gick sönder har ju faktiskt jag tömt bankkontot själv, eller hur?
 
Offerkofta och försvarsmekanismer är vårt största hinder att bli vår allra bästa version av oss själva. Att vi tycker det är läskigt att se resultaten är det ju inget annat än en ögonblicksbild av nuläget. Det är ju något vi kan ändra på, men vi kan inte ändra det om vi inte faktiskt ser det för vad det är.
 
Du hittar föreläsningarna här (LÄNK)
 
KÖSS
 
 
1
Vardagskrönikören

Alla ni som tittar på Farmen, tycker jag ska kika in min hemsida "Vardagskrönikören" där denna veckas gästkrönikör är Carl-Johan von Rosen, även veckans storbonde!
Mvh,
Vardagskrönikören