Tro, hopp och styrka

När vi känner oss maktlösa över vårt matmissbruk så är det lätt att tappa tro, hopp och styrka om oss själva. Vi tror inte att vi kan, vi har inget hopp om att ta oss ur det destruktiva ätandet och styrkan tt ta sig ur det blir som bortblåst.
 
Vi lovar oss själva: på måndag börjar mitt nya liv. Sen svälter vi oss själva. Sen helt plötsligt sitter vi där med livsmedlet vi inte kan hantera. En ond spiral som äter tro, hopp och styrka. Det är enkelt att köra startsträckan, svårt att kallstarta motorn. 
 
Snart blir ångest vår vardag. För vissa av oss matmissbrukare kommer självmordstankarna. Vi känner oss dåliga - kan inte fullfölja våra åtaganden i vardagen. Sjukanmälningar på jobbet, inställda kompisträffar. Isolering, depression. Ångest, denna ständiga följeslagare.
 
Hur många gånger har vi inte ätit ur soporna? Hur många gånger har vi inte hetsätit tills vi kräks? Hur många gånger har vi inte plågats av så mycket ångest att vi inte kan hantera vår vardag?
 
För mig handlar tillfrisknandet om tro, hopp och styrka. Genom en sund och planerad kost som jag kan hålla mig till så sätter jag min tro till Gemenskapen, tolvstegsprogrammet, och en högre makt. Jag vet att jag inte klarar detta själv. Jag vet att jag får hjälp om jag ber om hjälp. Det ger mig tro på processen och mig själv. Hopp att det kommer att ljusna. Att jag bara måste igenom tunneln och sen ljusnar livet. Styrka att jag klarar detta, att jag klarat det så många gånger förut. En urkraft vaknar inom mig.
 
Socker- och mjölmat suger livet ur oss beroende. Det handikappar och ruttnar sönder livsglädjen inifrån. Med hjälp av abstinent mat och Gemenskapen kan vi leva i tillfrisknad och hopp om livet.
 
KÖSS
 
 
4
Karin

Du har så rätt :) Snygg topp förresten :)

Expat

Jag tror att det kommer att bli bra, det kommer att ta ett tag, men det e ok!

Kicki

Tack för att du finns My. Jag mår så skit vissa dagar som idag tex, och då hjälper det att läsa dina inlägg. Har prcis haft en svacka med över/under ätning, sockerfrosseri och alkohol och har sån ångest. Men jag reser mig alltid igen och tar mig vidare. Tack och kram igen :)

Emma

Grät en skvätt av igenkänning när jag läste detta inlägg. Väger 130 kg nu. 😢