Energi

I år har jag valt att investera i mig själv, att maximera livet. Det har jag gjort genom att gå på Balansekonomis 8 veckors långa kurs för att skapa mig ett rikare liv. Där behandlar man inte bara ekonomi, man agerar på alla fronter. Ett rikt liv är verkligen långt ifrån bara pengar, det handlar också om resurserna tid och energi. Denna vecka handlade om energi och är så inspirerande. 
 
Ofta skyller vi på att vi inte har tillräckligt med tid. Men hur kommer det sig att vissa har tid och andra inte? Det handlar ju egentligen om resursen energi. Alla har vi 24 h/dygn, det är det enda som är rättvist i världen. När vi inte har tid, handlar det egentligen om att vi inte har ork.
 
På Balansekonomi behandlar man resursen energi så som man behandlar resursen pengar. Vi ser vad som ger in på kontot och vad som äter på kontot. Denna vecka handlar om att maximera inputen energi och minimera energibovarna. 
 
Jag gillar hur man jobbar i Balansekonomi, varje vecka har man hemuppgifter som man får stöd av sin coach att fixa, samt sin egna balansgrupp där man får bolla fram och tillbaka. Man delar och man tar hjälp av varandra. 
 
Oftast vet vi ju vad vi gör för fel. Men vi har inte modet och energin att göra det. Det finner man i gruppen och det är mycket viktigt. 
 
Jag kan verkligen rekommendera alla att iaf gå på en föreläsning. På riktigt har det gett mig väldigt mycket i livet. Helt nya synsätt och väldigt konkreta sätt att jobba på. Och jag har en känsla att jag kommer vinna ännu mer ju längre kursen går.
 
Du hittar föreläsningarna här (LÄNK)
 
KÖSS
 
4

Lunchlådor vecka 5

Detta är ett samarbete med mat.se.
 
Som sockerberoende är det ibland farligt att gå in i affärer för vi kommer ut med massa skit och skräp. Det är mycket smartare att handla online, då slipper vi bli triggade och faktiskt kan handla bara det vi behöver. Jag använder mat.se och tänker dela tips på middag/lunch ett par veckor framöver. Du kan enkelt äta samma som mig genom att klicka på länken och handla hela min inköpslista. Mängderna hittar du i inköpslistan via länken. 
 
Ange LCHFKNIV vid köp så får du som nykund hem en kock-kniv vid beställning!
 
 
Du behöver:
 
köttfärs
champinjoner
finhackade gula lökar
paprikor i olika färger
burk krossade tomater
SMÖR!!
 
Gör såhär:
 
Hacka svamp å grönsaker i ganska stora bitar. Stek varje grönsak för sig i mängder av smör. Det är så du får upp fetthalten. Då får grönsakerna chans att suga upp mer fett. Stek köttfärssen. När den är genomstekt så häller du på tacokryddan och rör tills det är jämt fördelat. Ibland behövs en slurk vatten. Häll tillbaka grönsakerna och häll på krossade tomater! Låt puttra 15 min. 
 
 
 
3

Stockholm vs Göteborg

Alltså detta inlägget är lite off topic. Bara en fundering jag har haft lite. Jag jobbar ju en del i Stockholm och har märkt av en del kulturskillnader. Det är ju ändå lite skumt, man bor ju i samma land liksom. Men det är verkligen skillnad. 
 
Betraktelse #1: I Göteborg drar majoriteten på kontoren runt i typ rutig skjorta. I Stockholm är det kavaj, slips och vit skjorta. Det är liksom en helt annan affärskultur där. Mer business på ett annat sätt. 
 
Betraktelse #2: Människor i Stockholm har mer.... skal? Kan man säga så? Alltså det känns som att man har mer integritet och lite hårdare skal på något sätt jämförelsevis.
 
Betraktelse #3: Stockholm är uppdelat. Det finns liksom utsatta områden där vissa typer av folk hänger. Typ på Söder hänger en viss typ av folk. På Stureplan en annan typ. I Göteborg hänger alla bara hejvillt överallt.
 
Jag tycker det är spännande att det faktiskt är skillnad. Kanske jag som är så mycket småstad. Eller att jag bara är förundrad över att det faktiskt är skillnad. Tycker ni att det är kulturskillnader mellan städer i Sverige?
 
KÖSS
 
13