Boktips: Djävulsdansen

Jag vill verkligen varmt rekommendera en bok som du kan passa på att läsa under de lata dagarna på Stranden under semestertider. Djävulsdansen av Ann Söderlund och Sanna Lundell. Den är helt fantastisk!
 
Djävulsdansen handlar om medberoende, om de som är medberoende till oss beroende och hur det funkar.
 
Att vara medberoende innebär att du anpassar dig sönder för den beroende du har i din omgivning. Men denna boken är verkligen bra för alla beroende, även fast du primärt inte är medberoende. Den sammafattar nämligen typ all ledande litteratur inom beroendemedicinen väldigt fint, så du lär dig mycket om dig själv.
 
Vissa menar på att alla beroende har ett medberoende i grunden. Vi har ofta växt upp i en dysfunktionell miljö. Våra föräldrar kan ha varit beroende, psykiskt sjuka eller fysiskt sjuka i en svår sjukdom. Då anpassar sig barnet och medberoendet föds. Senare i livet kan den medberoende utveckla beroende och/eller fortsätta vara medberoende - fast till en partner och inte en förälder.
 
Är det en bok du bör läsa är det denna. Komplettera den med Sockerbomben 3.0 och Vid Sunda Vätskor (återfallsprevention) och du har en bra grund att stå på i ditt beroende. 
 
KÖSS
 
 
 
 
1
Jessica Högberg

Blir bra till solsemestern i september

Svar: jajjamen!!
LCHFingenjoren