Enneagrammet

I helgen var jag och två sockersystrar på kurs i känsloätning i Malmö. Det var superkul och lärorikt! Vi åkte ner i bilen på lördagsmorgonen och hade bokat ett härligt hotellrum i centrala Malmö.
 
 
I kursen så presenterades en personlighetsmodell med 9 stycken personligheter som kallas Enneagrammet. Först delas man in i en typ beroende på hur man fattar beslut: logiskt, magkänsla eller känsla. Jag är en tvättäkta känslomänniska. 
 
Sen får man titta på vad varje personlighetstyp innebär. Man kan ju känna igen sig mer eller mindre i alla, men den som dominerade för mig var personlighetyp nummer 4: indvidualisten. Sen har jag starka tendenser till nr 3 - presteraren.
 
Jag känner att denna modell var fantastisk. Många undrar hur jag kan vara så öppen om mina missöden med maten och jag fick mycket svar i Enneagrammet. Min drivkraft är äkthet och jag måste alltid vara transparent. Jag vill hitta min identitet och definiera mig själv. Jag lärde mig mycket om mig själv också. Jag får väldigt ofta frågan "Hur står man emot omgivningens trugande och hur står man emot det sociala trycket?". För mig har det aldrig varit konstigt. Jag bah: fuck off, såhär äter jag. Punkt. Och aldrig riktigt fattat grejen med hur det kan vara så hemskt att vara annorlunda. Jag hittar svaret i Enneagrammet. Min drivkraft är ju att vara annorlunda, så såklart bekommer det mig inte. Men är man inte som jag är, tycker man det är ännu mer jobbigt såklart. Nu trillade poletten ner för mig.
 
Det som var extra värdefullt i denna modell var att man liksom förstod vilka verktyg man skulle använda för att leva i tillfrisknad. Vilka verktyg som var extra kraftfulla. För mig handlade det om rutiner. Att jag måste ha rutiner för att fungera och sortera ut mitt inre känsloliv. Att göra istället för att bara känna. För mig var det klockrent, jag vet att ruckas min dag så lever jag farligt. För Ann-Ida är service extra viktigt.
 
Det var en mycket givande helg med givande insikter och verktyg att utvecklas som människa och ta hand om min känsloätning. Jag rekommenderar er starkt att hitta kurser i Enneagrammet och få fler verktyg att ta hand om er hetsätning.
 
KÖSS
 
 
7
Anonym

Vad menar du med att "service" är extra viktigt för Annida? Vad är hennes verktyg? 😄

Anonym

Haha, hon menar, lite taget ur sitt sammanhang att jag är typ 8 i enneagrammet, och denna typen mår bra av att hjälpa andra, tex att göra "service" i 12-stegsprogrammet ;)

Anonym

Great, mer pseudovetenskap... Vad är det med kvinnliga bloggare och att tro på så mycket ovetenskaplig skit som möjligt?

Svar: Och vad är det med anonyma män som tar sig rätten att spy skit över internet?
Bara för att man undersöker och går kurser för nöjes skull så behöver det inte betyda att man tror på allt. Men det är kul att utforska!
LCHFingenjoren

Jessica Högberg

Oj, var hittar man den kursen?

Svar: Hos Arteget :)
LCHFingenjoren

Agnes

Hej!
Har följt dig o sett att du gillar fettkaffe. Sen skulle du börja äta frukost. Hur gick det? Har själv druckit fettkaffe länge o började med frukost. Sen blev det inte så bra. Behöver ju inte bero på det. Hur tänker du?

Svar: Hej!
Jag tror jag skrev ngt inlägg om det. Men jag pallade bara frukost i 3 dagar, sen sket jag i det och valde fettkaffe istället :)
LCHFingenjoren

Hej My jag undrar hur mycket du väger? Och om du är nöjd med din vikt?/Jennifer

Hej My hur mycket väger du?

Anonym

Hej My!
Sjuk? Hänt nå? Eller tänker du lägga ner bloggen?
Sköt om dig!

Svar: Hej fina du!
Nä, blev bara överraskad med en överraskningsresa av maken! haha!<3
LCHFingenjoren