Resa sockerfritt

Förra veckan hade jag och Martin semester. Han hade förvarnat innan att han hade bokat upp en "hemlig" resa. I söndagskväll fick jag reda på var vi skulle. Vi skulle på cykelsemester till Danmark!
 
Martin sa att han ju visste att jag har problem med maten och haft ett tag och därför tänkte han att det var likabra och göra något, inte bara åka någonstans och foka på mat & dryck. Så gulligt tänkt! Och kan verkligen rekommendera detta till ALLA!
 
 
Det var en rolig utmaning att packa för vi ville bara ha med en ryggsäck var. Därför fick smink gå fetbort och finkläder. Hade med en sommarklänning, mediciner och tre ombyten träningskläder. Så himla skönt att slippa tänka på utséendet och bara köra på.
 
Klockan 8.00 avgick färjan från Göteborg till Fredrikshamn. Det var en trevlig färja med stor Taxfree. Vi köpte ingenting för vi ville inte ha med packning. Men det är ju en risky situation för en sockerberoende. Det enda som finns är kolhydrater, socker i storpack och sprit. Så är man nyabstinent så får man vara försiktig. Kanske undvika Taxfreen alls. Som sockerberoende MÅSTE du ha med dig egen mat på färjan. Det finns absolut ingenting alls att äta där. Kanske om man skrapar fyllningen av en räkmacka... men ingenting egentligen. Det var i alla fall smidigt att ta med cykeln. De har en egen cykelbana och man får cykla på understa bildäck. 
 
Google maps sa att det skulle ta 2h och 40 min från Fredrikshamn och Skagen. Det är en jättefin asfalterad väg och cyklar man på ganska raskt och inte stannar är det säkert möjligt att hålla den tiden. Jag och Martin är ovana cyklister så blev en del micropauser samt att vi tog lite avstickare offroad. Så vi var framme i Skagen typ 18ish. Helt möra, solbrända och rejäla skavsår både fram och bak vill jag lova xD
Martin köpte pizza och jag pölse och smör och så gick vi till stranden och åt och badade. Lite väl kallt men kanonväder.
 
Dagen efter skulle vi cykla till Hirtshals. Den vägen var ingen klassisk turistväg så det var en del grusvägar och i skog. Vi hade fett ont i kroppen så det var en rejäl utmaning att trampa på. Men det gick! Hirtshals var inget kanonställe direkt, men vi hitta en jättemysig krog nere vid hamnen som hade liveband och fantastiskt kött! 
 
Den natten sov vi 10h men det kändes som att man kunde sova 5h till. Helt slut och möra i kroppen.  Vi skulle cykla 54 km tillbaka till Fredrikshamn men ungefär halvvägs började det regna och vi tog tåget sista biten. Det var ett nice val. Hann därför turista lite i Fredrikshamn också.
 
 
 
Vad äter man?
Du hittar gammeldags fläsksvålar och riktigt smör över allt. Gammeldagsfläsksvålar är en helt annan grej än de där med bara crisp. De lägger sig bättre i magen och innehåller betydligt mer fett och inte bara protein. Det är lätt att äta LCHF i Danmark. Nu är jag dock så jävla trött på chark att jag inte vill se det på jäkligt länge. Det är ju inte optimalt att äta chark, men känns ok att göra under ett kort tag på semester.
 
 
Varför är detta såbra?
Snacka om sinnesro. Eftersom vi cyklade hela tiden blev det inte fokus på mat och suget var helt puts väck. 
 
Förbättring?
Jag rekommenderar starkt att om du är nybörjare som vi, boka två nätter i varje stad så du dels hinner turista och dels hinner läka innan nästa tur. Men har bra ont och är bra sliten efter ett par dagar.
 
Sen tog vi färjan hem och det var en mindre färja. Rena mardrömmen. Hela färjan var full och det gick knappt att röra sig. Full med barn som fullständigt knarkade sönder på socker så de skrek, sprang och grät hela tiden. Fruktansvärt! Majoriteten av barnen bah skrek efter mer godis och satt med påsar större än de själva medan föräldrarna försökte sätta några halvdana gränser samtidigt som de kryssade i den lilla taxfreen med 3 flak öl. Typ så. Inget dömmande, mer "förberedande" på att om du är nyabstinent kan det vara en tuff miljö. Så som sagt. Kom preppad med egen mat och ta hand om dig! Annars kan jag verkligen rekommendera denna typ av semester! 
 
KÖSS
 
 
5
monica

En trevlig upplevelse! Bra cykelland Danmark med lagom backar. En gång semestrade vi på Jyllands västkust och där cyklade folk på stranden miltals. Hur går det med potatismjölet. Ger det mättnad, mindre sug. Jag tycker inte det låter gott, men är förstås inte meningen. Angående barn och socker-en ryslig kombination-så fort det är nån sktivitet med barn, så ska godis med i bilden!😢😨. Hörde ett föredrag av Ann Fernholm. Man ska ge barnen broccoli. Man hör aldrig barn ligga på på golvet och skrika efter broccoli.

Svar: Låter ljuvligt! Recension kommer snart!
LCHFingenjoren

Sarah

Låter som en härlig minisemester! Är sugen på att göra detsamma, måste bara införskaffa en bättre cykel först. Däremot måste jag fråga, tycker du inte själv att det sista stycket i din text är lite väl dömande mot både föräldrar och barn?

Svar: Nää tycker jag inte! Jag vill bara förbereda alla sockerberoende på att det kan vara stressande att åka båten :)
LCHFingenjoren

Jessica Högberg

Jag är sämst på att planera så det blir ofta just räk/skagenmacka utan macka😂

Svar: hahaha det funkar ju också!
LCHFingenjoren

Kristina

Som mamma med 2 barn känner jag mig inte alls "judged" av sista stycket i din text, My. Typ alls! Bara så du vet att den också kan läsas som nåt annat än dömande.

Svar: Tack goding! <3
LCHFingenjoren

Hanna Karlsson

Det låter verkligen som en härlig semester!

Svar: Det var fantastiskt <3
LCHFingenjoren