Ursäkter

Som människa kan vi hitta 1000 ursäkter för att inte äta nyttig mat. Vi är jätteduktiga på att hitta på undanflykter för att inte ta tag i vår hälsa. Jag är likadan. Vi alla hör samma ursäkter av vår lilla djävul på axeln. Här har jag listat några av de vanligaste.
 
Jag har inte råd
Jo, det har du. Jag åt LCHF i alla 5 år jag pluggade till civilingenjör och då fick jag 9k/månad. Dra bort hyra, busskort, studielitteratur från det och se hur många kronor det blir över. Kål och ägg är billiga råvaror. Dessutom försvinner alla de utgifter vi lägger på mat som vi egentligen inte behöver - chips, godis, glass. Vi behöver inte köpa den dyra hälsomüslin, gör hellre egen eller ät en omelett. 
 
Jag börjar efter semestern/på måndag 
Du kan inte ta semester från en beroendesjukdom. Kroppen påverkas dessutom illa av skräp varesig det är lördag eller tisdag. Börja nu. Börja med nästa mål mat.
 
Jag har inte tid
Lite lustigt det där. Här om dagen när vi kom hem från Öland orkade vi inte laga något avancerat. Martin köpte fryspizza i ugn och jag stekte upp haricot vertes. Mitt gick seriöst mycket snabbare än hans! Idag finns det dessutom mängder färdiga sallader och i värsta fall - köp ölkorv, skinka eller koka ett ägg. Det kanske inte är det allra bästa alternativet hälsomässigt, men bra mycket bättre än Donken.
 
Det är bättre att säga: jag vill inte. För vill vi inte så kommer vi på 100 anledningar, då är det bättre att vara ärlig och uppriktig mot sig själv och omgivningen. Att vi inte hittar motivationen. 
 
Vad tänker du om det?
 
KÖSS
 
 
 
 
8
Carro

Jag håller med!

Svar: <3
LCHFingenjoren

Anonym

Jag tänker att du har rätt men att erkänna att man inte vill är jobbig att erkänna.

Svar: Tuffaste som finns i livet är att vara helt ärlig mot sig själv!
LCHFingenjoren

Malinka

det är också därför det är mycket bättre att låta bli om/när man inte har motivationen. att bråka med sig själv, att försöka tvinga in sig i ett spår där man inte vill vara just precis då är helt bortkastat. i alla fall för mig. för mig är det bättre att vänta tills den rätta motivationen, den rätta känslan och inställningen infinner sig. det är då det funkar - för mig.

och det är därför det har funkat i drygt fyra månader nu utan avsteg. och jag gillar min nuvarande inställning till det hela, och gör vad jag kan för att den ska hålla i sig (med insikten om att förr eller senare så kommer det att bli jobbigt).

Svar: Håller helt med dig!
LCHFingenjoren

Kicki

Så sant det du skriver 😊

Svar: <3
LCHFingenjoren

Jessica Högberg

Ingen igenkänning där *ironi* 😂

Svar: xD
LCHFingenjoren

Anonym

Väldigt sant! Speciellt när en är på semester. Men den största ursäkten som jag personligen brukar ha är "det är synd om mig, bara ikväll måste jag få svulla/droga".

Svar: been there!
LCHFingenjoren

Stina

Du har helt rätt!

Svar: <3
LCHFingenjoren

Anonym

Håller med! Det är så intressant det där "har inte tid"-argumentet tycker jag. Nej, ingen bara "har" tid hur som helst men du måste SKAPA tid. Dra bort från läsa-bloggar-kontot så får du plus på laga-vettig-mat-kontot, typ. Går att applicera på allt 😊

Svar: hahaha!! WORD!!
LCHFingenjoren