Frukost - nej tack

Du som följer min blogg vet att jag har påbörjat en ny behandling för mitt beroende. I den behandlingen ingår matschema. I den första verionen ingick frukost. Jag skulle äta frukost varje dag. Jag som bara tar mig en shot MCT-olja. Så det var nytt. 
 
När jag är ute och reser med jobbet så äter jag alltid frukost. Resa för mig innebär extra påfrestning och jag har mindre kontroll över mattider, så därför väljer jag frukost då som default. Men hemma i vardagen pallar jag inte. Men nu gav jag det ett försök - och vilket jäkla magplask. Jag mår verkligen inte bra av frukost. Blir "kladdig" i kroppen, obehaglig känsla. Så jag ringde hon som snickrar ihop matscheman å bah: det här FUNKAR inte för mig, jag HATAR frukost (!!!). Och genast gav hon mig ett alternativt matschema, där jag bara dricker min Brain Octane (från Succeeder.se för er som undrar) till frukost. 
 
Jag äter så himla mycket mat i mitt nya schema. Får äta sjukt mkt mer. Tydligen har jag legat på extremt mkt minus.
 
Dock rör sig inte vikten ett jävla dugg. Inte hetsätit på 6 veckor men bara tappat 2,7kg. Fruktansvärt frustrerande. Men med tanke på att jag fick IBS så antar jag att kroppen är i obalans nu. Plus att jag misshandlade den rejält under mitt sjukdomsskov. Nej, vikten är verkligen inte det centrala här. Jag har hittat tillbaka till mig själv och livsglädjen medn jag vill ha BÅDA och jag är inte van att kroppen inte svarar när jag sköter mig. Strikt LCHF har fan alltid funkat för mig  och funkat snabbt. Jag är i en process där jag lär känna min nya kropp. Den är ganska överkörd efter först ha fått gå igenom IBS-skov deluxe och sen hetsätning. Jag är övertygad om att när den får uppleva kontinuitet och balans så kommer den hitta trygghet och släppa i sin egen takt. 
 
Aja, stay tuned. Fan va jag lär mig om beroendet. Jag lär mig så extremt mycket om beroendesjukdomen av denna period. Detta kommer mynna ut i något riktigt bra, det är jag helt övertygad om!
 
KÖSS
 
 
 
14
Karamellen

Men skriv en bok kvinna!!!!
Din historia, dina kunskaper och erfarenheter samt bjud in andra sockersystrar att dela med sig av sin historia. Det saknas en bok med igenkänningsfaktor och inte så mycket medicinsk språk. Är sugen att göra det själv men är inte ens i närheten av vad du kan och har upplevt.
Gört! Jag köper boken ;)

Svar: hahaha va söt du är! JAG VILL :D
LCHFingenjoren

Tant Grön

Stressa inte ....
lär dig äta --väg dig inte
du gick ju upp fast du åt lite ...........vikten är ej viktigaste nu säger du --det tar tid att bli frisk
Ät långsamt ...tugga 30 ggr innan du sväljer---de e inte lätt men håller jag på o lär mig själv oxo

Svar: Bra tips!
LCHFingenjoren

monica

Nästan 3 kg ner på 6 veckor är ju ett halvt kilo i veckan = 26 kilo på ett år. Kan du må bra i den takten och inte våldföra dig på dig själv, så tycker jag du ska känna dig nöjd. Ha en balans i tillvaron.

Svar: Japp Så är det ju! Men samatidigt tappar man ju mycket vätska i början :) KRAM!
LCHFingenjoren

Malin

Jag är också helt frälst gällande Bulletproofcoffe. Skulle inte kunna tänka mig att äta frukost igen - någonsin! Tack för din blogg My! Den har gett mig alla verktyg jag behöver för mitt eget tillfrisknande och strikt LCHF! Håller med - skriv en bok!!

Lyssnat på den där podden än som jag och din vän A tipsade dig om på insta? Hahaha

Svar: GULLE dig! TACK för pepp!! <3 hahahaha JAAA det har jag! Kommenterade också på deras insta ;) Gjorde även A! Hahaha! KRAAAM <3
LCHFingenjoren

Linda

Skulle så gärna vilja veta hur ditt matschema ser ut. Känner igen mig i ALLT du skriver. Jag har själv hamnat i en negativ kalorifälla. Äter strikt lchf, men går bara ner om jag håller mig runt 1200 kcal/dygn... 😞Måste öka intag men vill ändå gå ner (har övervikt). Hur mkt äter du nu? Kram!

Linda

Skulle så gärna vilja veta hur ditt matschema ser ut. Känner igen mig i ALLT du skriver. Jag har själv hamnat i en negativ kalorifälla. Äter strikt lchf, men går bara ner om jag håller mig runt 1200 kcal/dygn... 😞Måste öka intag men vill ändå gå ner (har övervikt). Hur mkt äter du nu? Kram!

Svar: Man kan inte kopiera någons matschema bara sådär. Det är ju individuellt. Det tar ett tag för kroppen att öka förbränningen, så mitt råd till dig är att lägga undan vågen en månad och fokusera på att äta bra så kroppen hinner i kapp med förbränningen :) Kram!
LCHFingenjoren

eva cassy

Har följt dig länge. Tycker du är otrolig som inte tappar sugen. Men, nu vill jag veta hur de sagt till dig att äta, vad är skillnad förutom frukostintaget?? Du skriver att du skall äta "sjukt mycket".

Svar: Tack fina du! Jaaa, de har ökat på mitt fett från 100g per dag till 150, protein från 240 till 330g. Så ja, mycket mer :) KRAM!
LCHFingenjoren

Jill

Du inspirerar mig med varje inlägg. Tack för allt du så öppet delar med dig av 💜

Svar: PUSS!
LCHFingenjoren

Elisabeth G

Men du ÄTER ju frukost. Fettkaffe ger både energi och näring. Maten kan mycket väl vara i flytande form.

Svar: Ah ibland när jag orkar xD
LCHFingenjoren

Elisabeth G

Linda,
kanske är det för dig som för mig. Jag har ätit strikt LCHF i många år men bara gått ner några kilon. Efter att jag, p.g.a. reumatiska besvär, uteslöt alla mjölkprodukter utom smör har jag, sedan förra sommaren, blivit av med över 30 kg (och det finns fortfarande att ta av). Kanske gäller detsamma för dig? Mjölkproteinet kasein verkar ställa till det för en del av oss.

Svar: WORD!
LCHFingenjoren

Sonja

Alla säger man tappar vätka i början...hur skulle det gå om man ändå äta keto? Då finns ingen vätska, det finns bara hos kolhydratätare. Därför verkar det vara 'äkta' kilos som du tappade.

Äter ingen frukost heller...om jag börjar äta på morgonen då slutar jag aldirg att äta, må bättre utan.

Svar: :D Agree!
LCHFingenjoren

H

Äter du 330 gram protein per dag? Jag är nyfiken, av vilken anledning så mycket protein? Kan du snälla förklara mer :) Jag är helt hjärntvättad av lchf:s protein i din målvikt och dubbelt fett så mår dåligt psykiskt om jag överstiger de :-(

Svar: nej 330g kött = 66g protein :)
LCHFingenjoren

Tina

Jag grunnade mycket efter ditt inlägg om hjälp med din kost och att du åt för få kcal. Jag har aldrig räknat kcal, men kände igen mig i din historia där vikten far iväg av lite "fusk" t.ex.
Nu har jag laddat ner en app och matat in vad jag åt igår, igår var det hotellfrukost, ett ägg till mellis och sen middag hos en vän- en dag med rätt mycket mat för min del. Kom upp i strax över 1200 kcal grovt räknat! Va fan?!
Äter normalt 2 ägg m smör, fett-te, kanske någon babybell eller 2 under dagen och sedan kött med smör, bea grönsaker på kvällen t.ex. Rider varje dag och löptränar 2-3 ggr i veckan. Vikten har inte rört sig ett skit sista 5 mån och jag blir lätt trött. Så nu börjar jag ana att jag äter för lite, (men är ju inte hungrig mer).
Skulle vara kul att läsa om du bytt ut någon mat i din vardag till mer energität eller hur tusan klarar du att äta fler kcal nu?
(jag menar inte att du ska lägga ut ditt matschema som du antagligen betalat för, utan mer om hur tänket är annorlunda och hur eller vad du tänker annorlunda nu).

Tack för att du är du. Befriande med en sån ärlig blogg som visar att ingen är perfekt och att man lär så länge man lever.
Tjöss!

Svar: Fina du! Vilken härlig oh ärlig kommentar, tack!
Precis som du verkar jag ha en sjukt låg basalförbränning. Lägger på mig ALLT. Sjukt jobbigt!

Ah, precis! Jag äter framförallt mer kött (från 240g per dag till 385-400g beroende på träning) och mer smör (från 100g till 140g per dag).

Tack för att du läser min blogg <3
LCHFingenjoren

Tina, (igen)

OMG. Nu har jag köpt en liten köksvåg och knackat in dagligt mål i den där appen på 5% kh, 20% prot och 75% fett.
Mätt och måttat och knappat in. Är görmätt och ska ändå äta 400+ kcal till i fett och proteinform idag. My God! :'D
Blir spännande att se vad kroppen säger om detta, jag tror den blir glad på ett bra sätt då den lättat 0,4 kg redan och det har kissats MÄNGDER.
Vilket wake up call ditt inlägg gav mig!

Svar: HEJJA HEJJA!
LCHFingenjoren