Gulaschsoppa

Denna godingen var en riktig hit! Oj så god! En härlig gulschsoppa som är supersmidig att laga. Jag avråder dock att du äter denna om du triggar på potatis-liknande grejor, då kålroten blir lite "potatissubstitut". Annars är det fritt fram!
 
 
 
Gulaschsoppa 6 portioner
 
300g tärnad kålrot
1 tärnad stor röd paprika
800g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 tärnad gul lök
1 liter vatten
1 buljongtärning
1 matsked paprikapulver
¼ tesked cayennepeppar
1 matsked torkad oregano
½ matsked spiskummin
1,5 tesked salt
¼ tesked peppar, svart
 
Ta en hög kastrull och häll i vatten och krossade tomater och smula ner buljongtärningen. Koka upp och lägg i grönsakerna. Samtidigt så steker du löken mjuk och smular på köttfärsen. Blanda alla kryddor vid sidan om och häll på köttfärsen. Häll i köttfärs och lök i kastrullen. Puttra ca 20 min tills kålroten blivit mjuk! Servera med créme frâiche eller en stor klick smör!
 
KÖSS
9
monica

Verkar gott. Men varut oklart hur mycket smör du använt på de 3 sista recepten.

Svar: oklart för mig också! Jag höftar!
LCHFingenjoren

Anonym

Det ska vara kummin i gulasch, inte spiskummin, det är två helt olika kryddor ;) annars blir det taco-gulasch haha

Svar: haha då får det vara taco-gulasch! hahah
LCHFingenjoren

L

Alltså Wow du verkar göra så god mat, alla tre senaste recepten måste jag prova. Har också provat din örtgratinerade file med paprika osv , - jättegod!

L

Alltså Wow du verkar göra så god mat, alla tre senaste recepten måste jag prova. Har också provat din örtgratinerade file med paprika osv , - jättegod!

Svar: <3
LCHFingenjoren

Elisabeth G

Tack för receptet, soppan verkar supergod! Vi som inte kan äta mejeriprodukter behöver verkligen tips. Tyvärr är det så att de allra flesta recept som i övrigt är LCHF går bort. Samtidigt är det så onödigt. Att laga mat med grädde, creme fraiche och ost är ingen konst, där behövs egentligen inga recept. Utan dessa mejeriprodukter blir det dock lite mer avancerat (fast det fattar de flesta kokboksförfattare inte) :-)

För övrigt: finns det ingen möjlighet att spärra "Theresa"s dravel. Trist med sådan smörja på en i övrigt bra blogg.

Anna

Hej! Det ska vara spiskummin i maträtten.Kummin är en brödkryddor som smakar helt annorlunda.

Anonym

Hej! Är nyfiken på om du vet om lchfs miljöpåverkan ? Att din kost fungerar bra för dig osv är självklart ingenting jag vill ifrågasätta men det faktum att denna kosten är en extrem miljöpåverkan borde man vilja diskutera kring. Hur tycker och tänker du kring det ?
Menar inget illa , eller så. Vill bara fråga dig hur du står i denna frågan.

Elisabeth G

Anonym,
LCHF är den mest miljövänliga kosten och samtidigt den mest hälsosamma. Kor ska beta gräs och vi ska äta korna. Varken kor eller människor ska äta spannmål. Det är inte någon artegen föda för någon av oss och rent skadligt för såväl oss som miljön. Dessa monokulturer som spannmål står för är inte sunda överhuvudtaget. Spannmålsodlingen skövlar jorden utan dess like.

Grönsaker, invänder någon. Tja, lev gärna på kålrot, potatis och lök året runt...

Josefine

Det var alldeles för längesen jag åt gulasch, måste ta och göra det snart!