Jag har ett beroende

Beroende är en dödlig sjukdom. Vi är så tvångsmässiga i vårt beteende att vi först dör själsligen och sedan fysiskt. Det är en biokemisk sjukdom som kapar hela livet. Sakta men säkert tar den allt vi allt har kärt. Relationer, jobb, fritid... tills vi tillslut drogar ihjäl oss. Detta är ingen sjukdom vi leker med. Och det går inte att vara lite beroende. Antingen är du tvångsmässig i ditt beteende kring drogen, eller inte. Sug kan alla känna, normis som beroende.
 
Vi är inte cancer. Vi har cancer. Vi är inte MS. Vi har MS. Precis samma med beroende. Vi är inte beroende, vi har beroende. Och det går att leva i tillfrisknad. Det finns de som har MS som inte haft symptom på år, men de har sjukdomen. Samma med beroende. Vi kan leva symptomfria i år.
 
Och ja, det är inte en dans på rosor att ha ett beroende. Det är riktigt tufft. Men alla har någon utmaning i livet. Mitt är mitt beroende. Att jag ständigt måste förhålla mig till det och jobba på att leva i tillfrisknad. Det är viktigt att ha rätt inställning till sin utmaning i livet. Givetvis får vi lov att må dåligt, vi ska inte bagatellisera vår utmaning. Men inte heller göra oss själva till offer. Vi måste också räkna med både medvind och motvind. Det kommer gå lätt i perioder, men också vara riktigt svårt i andra.
 
Det som är tufft med beroenden som exempelvis mat och relationer är att det inte går att vara svart/vit. Det går ju varken att klippa bort mat eller relationer ur livet. Vi måste bara förhålla oss till dessa. Vi måste lära oss att äta rätt, vilket gör att det finns hundratals gråzoner. Därför måste vi hela tiden vara schyssta mot oss själva. Vi kan inte förvänta oss att vara perfekta jämt.
 
Så en gång för alla. Du ÄR inte ditt beroende. Du HAR ett beroende.
 
KÖSS
 
6
Ano

Vad menar du med att du är beroende av relationer egentligen? Blir du kär till höger och vänster eller hur menar du? Att vara kär och gift är ju inget beroende som sådant

Svar: Nope! Men bekräftelse från omgivningen påverkar också belöningscentra :)
LCHFingenjoren

Anonym

Sjukt att du jämför sockerberoende med cancer! Du är ju riktigt skadad som ens jämför! Ett sockerberoende kan man bli av med, socker är ett val ingen sjukdom! Tänk noga på hur du utrycker dig i fortsättningen och sluta tyck synd om dig själv! Herregud alltså!

Jessica Högberg

Fint skrivet. Svårt att förstå om man inte varit där. Stå på dej❤

Svar: <3
LCHFingenjoren

MK

Hörredudu Anonym, du läser inlägget helt fel. My jämför verkligen inte sockerberoende med cancer, hon visar snarare på att folk är duktiga på att definiera sig som sin sjukdom.

I praktiken spelar det ingen roll hur man uttrycker sig. Jag tror ingen bryr sig om att tillrättavisa en om man säger "Jag är förkyld". Men det är en viktig tanke som My vill få fram. Skilj på sak och person.

Svar: tack för peppen!
LCHFingenjoren

Alex Hannu

Hej! Mitt namn är Alex och jag har läst din blogg väldigt länge. Sen 2013 eller 2014 om jag inte missminner mig. Jag ville bara säga tack för en otroligt peppande blogg som gett mig massor av tips och energi! <3

Jag har faktiskt börjat sälja min konst som jag lägger ner 99% av min vakna tid på. Jag har även en hemsida och det skulle betyda oerhört mycket för mig ifall du kunde gå in och kolla på den. Du kanske hittar något du gillar! :)

Jag skickar med en länk här nedanför:

http://alexhannudesign.tictail.com/

Tusen tack för en otroligt fin blogg <3

Svar: HERRE va du är begåvad!! Fantastisk fin konst!!
LCHFingenjoren

monica

Beroendegenen finns alltid kvar. Den blir inte borta för att något gått ner x antal kilon med LCHF, Biggest loser, Viktväktarna,Itrim och allt vad det heter. Och sen tror folk att personen kan leva "som vanligt" när personen aldrig har levt som vanligt; demonerna finns kvar. Man ska dra ner på kött, på salt och jag vet inte vad. Men det talas väldigt lite om neddragning av socker. Alla vidriga veckotidningsrecept. Och de som är spelberoende möts överallt av förfärande reklam. Inte enkelt vara människa.

Svar: <3
LCHFingenjoren