Jag vill må bra

När jag pratar med beroende och vi delar våra erfarenheter om hur vi kom på att vi var sockerberoende och hur vi håller oss cleana är svaren ofta liknande. Vi fick fasiken nog.
 
Min personliga dealbreaker är när jag tagit i från botten. Hur jag vaknar upp en dag och känner att: Nej, jag vill inte må såhär dåligt. Jag är villig att göra allt i min makt för att må bra. 
 
Vissa andra beroende hittar styrkan i ett mål, jag hittar styrka i att erkänna att jag mår piss. Och ur det bli lösningsorienterad: VARFÖR mår jag dåligt? VAD mår jag dåligt av? HUR ska jag må bra? 
 
Varje gång jag slår i botten (med matmissbruk händer det ofta om och om igen, pga att vi måste hantera vår drog), så hittar jag motivation i hotivationen. 
 
Och för att hålla mig clean tänker jag ofta tillbaka på hur jag mådde när jag mådde som sämst. Att jag vet hur kasst det blir när jag inte håller mig från sockret eller överätningen. Hur jävla jobbigt det är att ta sig därifrån. Jag blir liksom skrämd av känslan att falla tillbaka i det mörka kaninhålet.
 
Tyvärr är det ju så med matmissbruk att vi glider iväg. Det är så mycket enklare att göra sig fri från typ nikotin. Eller min abstinens från alkohol - piece of cake i jämförelse. Det är så jävla luddigt det där med maten. Visst. Abstinens från socker och andra livsmedel är enkelt att avgöra. Har jag ätit socker idag? Nähe. Då är jag abstinent. Men har jag ätit destruktivt idag? Vad fasiken vet jag. Äta måste jag göra - men var inte de två sista skoporna mat lite onödiga, jag var ju mätt? Samtidigt blir man ätstörd om man tänker så. Det gäller att vara lagom i sitt tänkande.
 
För mig är att äta destrukivt att äta så jag gör illa mig själv. Jag mår inte bra om jag äter lite för mycket till middag, men jag gör illa min själ om jag sitter som en robot och bara matar. Då är det ett beroendebeteende. Och för mig är det milslång skillnad. Det ena är överkomligt, det andra är som att skära i själen.
 
Den känslan använder jag som motivation. Att jag aldrig aldrig vill dit igen.
 
KÖSS
 
 
 
 
3
Jessica Högberg

Nä, aldrig vill jag heller dit igen!

Svar: <3
LCHFingenjoren

JEANETTE SANDELIN

Tack för boktips. Reserverade bums på bibblan.

Svar: <3
LCHFingenjoren

mia

Hej! har du fler boktips ? Jag älskar att läsa böcker om mat men som inte är receptböcker