Kroppen i obalans

Min kropp har lätt att gå upp i vikt. Men den har alltid svarat oerhört bra på strikt LCHF också. Men inte just nu. Och jag är jävligt frustrerad. 
 
Jag har räknat igenom allt. Äter perfekt med protein, pyttelite kolisar och lagom med kalorier. Men det händer inte ett skit. 
 
Och detta är ett FUCK OFF - DRA ÅT HELVETE inlägg. Jag är inte ett dugg jävla inspirerande idag. Jag är bara jävligt sur. Att jag utsatte mig själv för sån idioti i höstas att min kropp har tagit sån jävla stryk. Jag borde fan veta bättre än såhär.  Välkommen till inlägg "sur fjortiz My". Dessa symptom har jag fått på grund av stressen som min hemska jävla höst gav:
 
- IBS 
- Knäckt hår (risit som fan)
- 4 flisor i tänder har gått pga gnisslande på nätterna
- Går inte ner i vikt
- Konstant sug mer eller mindre
 
Så sjukt vad stress gör med ens kropp. När jag fick IBS så blev jag pytteytteliten och alla bah: shit My, lägg i handbromsen. Jag kunde ärligt talat sitta på damrummet fram till lunch. Men efter de värsta hade lagt sig är min kropp som en jävla svamp. Suger åt sig ALLT. Och den vill ha mer, därför den är konstant sugen. Och jag förstår den, stackarn. Är la skiträdd att bli utsvulten och dra storlek 34/36.
 
Och nu vill min Högre Makt att jag skall praktisera: TÅLAMOD! För jag VET att om jag bah chillar, skiter i allt och äter som jag ska så kommer det att lossna. Men tyvärr ingick inte den egenskapen i paketet My när jag tillverkades.  
 
Det finaste man kan ge en kropp som är besegrad av stress är rutiner. Att äta samma mängd varje dag. Att ha förståelse att den behöver tid på sig för att "komma igen". Då behöver vi ställa bort vågen, arbeta på att koppla bort vikttankar och köra vårt race. Det är inte enkelt, men vi växer enormt av det. Jag VET ju detta. Men just nu suger det. Men det går framåt i alla fall:
 
- Har inte haft ett IBS-skov på veckor.
- Håret börjar må bra igen och bli tjockt och vackert
- Suget släpper vissa dagar
 
Så det går ju framåt, det gör det. Men det är en jävligt frustrerad ingenjör ni har här. Jag hatar att väga +10 kilo mot vad jag brukar. På att jag åkte på en utslagen mage och en kropp som är svinrädd. Men jag vet också att det kommer komma en dag då jag tittar i backspegeln och samlar ihop mina lärdomar om denna platå.
 
Det är frustrerande att äta nyttigt men inte få resultat. Men jag vet att när min kropp fattat grejjen och förstår att den är i trygghet kommer den att arbeta med mig igen. Jag får bara ge den tid och förståelse. 
 
Vad är dina tankar kring sega platåer?
 
KÖSS
 
 
 
9
Sara

Oj, vad jag behövde läsa precis det här idag! Har börjat skriva symtomdagbok sen jag började lyssna på er och inser att hormoner, stress, mens är faror för mig. Frågade om tips och råd i en sluten grupp för sockerberoende på fb men den stängdes av moderatorn med motiveringen att de inte diskuterar hormoner där. Sjukt konstigt då det påverkar så fundamentalt!

Svar: fan va skumt! Bitten Johnsson är ju verkligen en dam med hjärtat i hormoner!
LCHFingenjoren

Anonym

Tarmbakterier, skaffa rätt tarmbakterier igen.

Svar: japp! Käkar probiotika! :)
LCHFingenjoren

monica

Finns det liv, finns det hopp. OMedelbar behovstillfredställese lider jag av också, vänta en sekund, i helskotta heller. Gnager på allt. Just nu vitkål och rå morötter. Kan du skaffa bettskena. Min son har gnisslat ner sina tänder, min dotter har bettskena. Livet är en ständig strid för somliga(oss) medan andra glider fram på en räkmacka obekymrade. Räkmacka utan bröd. Håller alla tummar för dig!!

Svar: tack för pepp!!
LCHFingenjoren

Tant Grön

snälla stressa inte o hacka inte på dig själv..du är fin

Svar: <3
LCHFingenjoren

Amanda

Känner igen mig så!!! Körde extremt hårt under en period och fick enorm ångestproblematik och IBS. Efter det (när jag började äta normalt) bara sög kroppen till sig all näring och jag gick upp ordentligt i vikt (vet ej hur mycket för ville inte stressa upp mig mer genom att ställa mig på vågen). Men som sagt, det släpper när man varit snäll mot sig själv ett tag <3 Ta hand om dig.

Svar: tack för peppen <3
LCHFingenjoren

Anonym

Nya tarmbakterier! Dags att käka det och kanske testa bönor? :) Var rädd om dej!!

Svar: Japp, äter probiotika! Puss!
LCHFingenjoren

Clean%20Eating%20by%20Annika

Kan det inte vara kortisol från stress som spökar? Och vad tror du om nivåerna av leptin? Jag läser och lyssnar mycket till LeAnn Vogel från the Keto diet (healthfulpursuit.com) och hon pratar ofta om hur långa perioder av strikt keto kan ställa till det för leptinet.

Svar: Jag lägger mina korvören på stress ja :D
LCHFingenjoren

Anonym

Helt ok att ha dåliga dagar Gillar dig skarpt ändå 😍 Det är så förlösande att läsa dina inlägg Kram

Svar: PÖSS!
LCHFingenjoren

Tina

Jag tänker att det är sjukt trögt :(
En USA resa, (med efterföljande arbetstopp+jet lag delux i månader) med lite fusk, (mer än man tror då det är svårt att hitta ren mat ute på resande fot där), så verkar det som de 5 kg jag la på mig sitter som berget.
Det är 7 månader sen och ca 3 kg har kind of got off. Synd å säga att de rinner av en! :D Det går dock bättre sen jag faktiskt började räkna lite på käket sen ditt inlägg om din kostkorrigering då jag insåg att jag åt på tooook för lite, jag förösker vara noggrann med att sova, samt äter Gaba-tillskott och smörjer mig med progesteronkräm efter att ha gjort lite andra undersökningar. Stress är väl grunden till alla mina "problem", och jag har stressat så länge jag kan minnas. Sen jag flyttade hemifrån på gymnasiet tror jag. Mest positiv stress då livet ju är så kul och så mycket som ska levas, men jag tror att även den stressen tar ut sin rätt till slut, i synnerhet som man då tydligen även käkat för lite väldigt länge och helt fel för längre sen och druckit extremt mkt alkohol i 2 år under studier... Många bäckar små. Dags för lite mer me, myself & I...
Frustrerande deluxe? JA!

Svar: Ja, tålamod är en dygd. En stor utmaning!
LCHFingenjoren