4-dagars-hetsätning

Förra veckan tog jag ett återfall i hetsätningen. 4 dagar varade hetsätningen. Och jag lärde mig så himla mycket av mitt återfall. Eller ja, det är inget återfall. Jag har inte varit clean från hetsätning i 6 månader så jag kan inte ens ta ett återfall, är för obalanserad. Nej, inget socker eller sånt - utan hetsätning av abstinens mat. 
 
Förr i tiden kom återfallen som en blixt från en klar himmel. BAAAM så satt jag med handen i syltburken så att säga. Nu för tiden har jag blivit duktig på att se att det är på väg. Och jag visste låååångt innan att det var up and coming. 
 
Jag genomgår ju en ganska kraftig avgiftning från mina sekundära utlopp. Jag har strypt shopping, hetsätning och bekräftelse. Då bubblar massa känslor upp. Satan va jag lipar hela tiden. Och gråt är en sak, då får man liksom ut det. Men den kläggiga ångesten man inte vet in eller ut - den är jobbig att hantera. Massa känslor i ett stort hopkok. Känslor som också är motstridiga. Du vet. Man ångrar en handling ur ett perspektiv, men ur ett annat perspektiv är man tacksam. Det blir kaos i hjärnkontoret och det är lätt att äta på det.
 
Mina varningssignaler var:
 
- Hudlöshet. Jag kände att jag inte hade mitt vanliga skydd. Jag grät och panikade för skitgrejor. Saker som hände på jobbet började jag storböla på och tog allt personligt. 
 
- Rastlöshet. Det kliade i hela kroppen och jag kunde inte hitta sinnesro.
 
- Förra lördagen var det på högsta nivån. Jag började tjata på Martin att jag skulle få äta. Han sa nej. Sen fortsatte det hela veckan och det kändes som jag bara sköt upp det liksom. Trycket fanns där, jag hanterade det inte.
 
- Svårigheter att vara i nuet. Jag kunde inte vara här och nu, tankarna blev splittrade och jag hade svårt med koncentrationen.
 
- Sömnen fick sig en törn. Sov bara 5-6 timmar per natt och var helt förstörd av trötthet.
 
- Depressiva tankar om livet och döden. Sinnet blev mörkt och jag tappade förmågan att se ljuset i tunneln.
 
- Lättirritabel. Jag blev skitarg för verkligen ingenting. Noll tålamod och irriterad på allt och alla.
 
- Isolering. Jag ville inte träffa någon. Alla mellanmänskliga möten blev jättejobbiga. Helst av allt ville jag dra något gammal över mig och inte träffa någon alls.
 
Innan någon förståsigpåare kommer och säger att jag är ätstörd som vanligt så vill jag påpeka att det är samma tecken som en alkoholist uppvisar innan återfall. Därför måste jag behandla det som om det vore alkoholism. Det funkar inte annars. Det är det enda som har visat sig att fungera på maten, samma behandlingsplan som en alkoholist. 
 
KÖSS
 
11
Anonym

Tänk om fler skulle våga ta tag i sin problematik som det du gör. Du skriver det många av oss andra tänker.. Du är ung men har så otroligt mycket klokskap i bagaget. Jag har lyssnat på en föreläsning med dig och jag tycker mycket om att läsa din blogg. Heja My jag tror på dig 🖒

Anonym

Enda sättet för mig att behandla matmissbruket precis som en alkoholist gör är att gå på vlcd/lcd pulverdieter. Det är det närmaste jag kommer att avstå drogen helt precis som alkoholisten avstår alkoholen helt. För jag klassar inte pulvermat som riktig mat, det täcker mitt energibehov men är omöjlig att frossa på då det smakar typ skit. Jag tar en msk kokosolja då och då för att få i mig tillräckligt med fett men annars gör jag noll avsteg. Man slipper alla triggrar som att planera, öppna kylskåpet, laga mat, köpa ingredienser, mäta, räkna och kan koppla bort maten till 100%. Första dagarna får man givetvis abstinensbesvär från helvetet men sen blir hjärnan tyst och man är fri. Efter några månader kan man smyga in bra mat igen men så fort det börjar ta över så går jag tillbaka till pulver. Efter år av mejerifri sötningsmedelfri lchf så har jag hittat ett sätt som funkar och det är dessa måltidsersättningar, minus 40 kg och äntligen energi över till att leva livet. Låter kanske extremt men för mig är det mer extremt att äta "lagom" av min drog. Kunde vi lagom så hade vi varit friska.

För övrigt Älskar jag verkligen din blogg. Den är intelligent, rak, ärlig och så inspirerande. Tack för att du sprider kunskap inom ämnet och krossar fördomar.

Anonym

Låter som mig just nu. Hur ska man klara detta. Jag vill ju vara en glad 5 barns mamma 😴

monica

Skulle önska dig en go vovve att gå långa promenader med, aktiveras av, klappa i soffan. Så stor glädje. Under förutsättning att du/ni älskar hundar, inte är allergiska, har passning. Just nu står min hund ute på trappan, piper och vill ha ut sin liggdyna i solen. Då får jag inte stänga dörren. Men trevligt pyssel och avledning från en själv.

Lisa

Så äckelveckan fungerar inte fler gånger då?

lottikristina

Lisa,
Eller så var det äckelveckan som drev fram hetsätningen

Felicia

Jag har inte "orkat" bry mig om sockerberoendet på ett jävla tag nu. Men nu har det gått en vecka sedan jag åt socker senast!! Jävligt stolt men samtidigt, puh vad krävande det är. Men jag vet ju att det är att stå ut som gäller. Sekundärutlopp som shopping däremot har jag begränsat till 1 tillfälle/månad för max 200 kr. Men herreguuud vad mycket känslor som bubblar upp, det är nästan som jag tycker det är en rättighet att jag ska få shoppa?! Haha. Så kränkt!

Det är kämpigt allt sånthär men samtidigt gillar jag känslan av att vara igång, när man väl börjat ta tag i det igen. Jag har bara varit utan socker en vecka än så länge, men nu är jag åtminstone PÅVÄG!! Heja dig My, fortsätt kämpa!

L

Jag brukar också börja shoppa grejer och sånt för att bli av med godissuget, men att det sen går över till shoppingberoende av grejer istället, så då måste jag sluta med det sen istället. & jag känner mycket väl igen dom där motstridiga känslorna när man ska sluta. Jag har läst igenom ett par av dina artiklar & det är mycket du skriver som jag känner igen mig jätteväl i, men du är lite bättre på att formulera dig bara

Själv har jag varit godis-beroende nu ett tag & vill sluta. Och så fick jag en massa godis i present nyligen. Suck! & jag vet att jag klarar inte av att ha godis i mitt hem utan att äta från det. Vill inte ha det kvar så jag går och småäter varje dag under lång lång tid. Så vet du vad jag gör då? Jo då äter jag upp allt på en gång... för att bli av med det fort. Åt knappt någon mat igår & i förrgår för att godiset skulle rymmas. Kanske inte så bra. Men känns inge bra att slänga godiset heller.

Fint foto på dig

Kerstin

Känner igen mig... men vad GÖR du? Alkoholisten avstår drogen helt. Hur gör du? Du har skrivit tidigare att fasta inte fungerar, att det triggar istället? Har själv funderat på att fasta för att komma ur en hetsätningsperiod.

Anonym

jag känner igen mig, själv har jag mat abstinens, inte sockerbegär, haft anorexia, bulemi å rock and roll i livet hua mig... 6 år av balans å frisk med bakslag å kass måltidhållning så, ja, vad är frisk? bakslag å hetsätning händer än ibland .. men men skillnaden är nu, att jag vet att det är fel jag vet att jag kan ta mig upp ur diket igen och jag kommer växa mig starkare av det .. om jag väljer att våga se på det som du gjort.. våga titta på sanningen, å våga hantera den... kämpa ingen är fulländad ..! ibland kör man i diket, det är bara att skrapa gruset bort från knäna å fortsätta gå dit man har bestämt från början.. ;0)

THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att i förhållande till Anderson i flera år, han gjorde slut med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka, men allt var förgäves, jag ville att han tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, jag bad honom med allt jag gjort löften, men han vägrade. Jag förklarade mitt problem med min vän och hon föreslog att jag hellre bör kontakta en spell caster som kunde hjälpa mig kasta en trollformel för att föra honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trott på spell, hade jag inget annat val än att prova det, jag postas passet caster, och han berättade det var inga problem att allt kommer att bli bra innan tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, kastade han förtrollningen och överraskande i den andra dagen, var det runt 04:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag gjort löftet att någon jag känner som har en relation problem, skulle jag vara till hjälp för sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfull spell caster som hjälpte mig med min egen problem. e-post: drogunduspellcaster@gmail.com kan du maila honom om du behöver hans hjälp i din relation eller annan.

1) Love Spells
2) förlorad kärlek Spells
3) skilsmässa Spells
4) Förbindelse Spells
5) Bindnings Stava.
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare Lover
8.) som du vill ska främjas på kontoret / Lottery spell
9) vill att tillfredsställa din älskare
Kontakta denna stora man om du har något problem för en varaktig lösning
genom drogunduspellcaster@gmail.com