Bakis

Att vi blir bakis av för mycket alkohol är ingen nyhet, men att vi blir bakis av socker brukar det inte talas om. 
 
När jag åt socker så agerade jag som en alkoholist. Jag planerade hela dagen hur jag skulle få socker, sen så anskaffade jag mig socker, åt och sedan återhämtade mig från sviterna. Jag blir riktigt jävla bakfull av socker. Vaknar upp trött, ont i huvudet och kallsvettig. Magen brakar. Dopaminnivåerna är nere på minus. Jag mår hemskt. 
 
Det är inte samma ångest som när man har druckit i den månen att "herregud, vad gjorde jag igår?". Inga sånna bakisångestgrejor. Men man ångrar djupt att man åt och man ångrar djupt de val man gjorde. Men den kemiska bakfyllan är den samma, i alla fall för mig. 
 
Det är då man märker att socker är ett gift, att kroppen behöver detoxas när sockret går ur kroppen.
 
Vi får ju ofta abstinensbesvär också när vi detoxas. Vi blir svarta i sinnet och ledsna. Har svårt att hålla humöret uppe och det är därför vi vill ha mer av vår drog, för att kicka upp dopaminet igen. När man fått en kick av dopamin på kemisk väg, blir systemet uttröttat och landar på lägre än normalt efteråt. Då är vi inne i den onda spiralen som vi måste bryta, och som är så svår att bryta eftersom vi mår så psykiskt dåligt.
 
KÖSS
 
 
4
Maja

Jag blir också extremt sockerbakis. Stänger in mig, drar ner persiennerna. Ligger på soffan hela dagen med huvudvärk och muskelvärk och tycker livet är besvärligt. Sover från och till under hela dagen. Svarar inte i telefon pga av ångest och självhat. Ställer in om jag bestämt nåt med en kompis. Funderar bara på hur jag ska få i mig mer mjölmat och socker igen. Så går karusellen om med mjölmat varvat med socker.

L

Ja inte mår man bra dagen efter. Ont i magen, på dåligt humör, svag osv.

Jag vet inte om jag kan kallas sockerberoende? Det är som att jag är beroende av det ibland, men ibland inte.

Ibland när jag har varit utan det länge så kan jag vara fri från sug efter godis. Kan känna att det är lite gott alltså om jag får smaka av nån, men jag går inte & längtar efter det.

Men just nu är jag inne i beroende av det faktiskt. Kanske för att det har varit kalas och firanden hela jäkla tiden på senaste. Sen jul typ. Så just nu försöker hålla mig borta från dom värsta godisätarna jag känner, så mycket jag kan, eftersom dom helatin ska bjuda på gofika, för nu vill jag faktiskt komma ur detta

Hanna Karlsson

Jag mår inte bra av för mycket socker. Den här veckan har matrutinerna fungerat bra och jag märker stor skillnad mot när det blir alldeles för mycket skräp.

sara

Instämmer! Om jag haft sockerpaus ett bra tag räcker det med några bitar godis för att jag ska vara förstörd dagen därpå.