Fyll på

Ibland är livet skumt. Att slumpen på något sätt alltid spelar ut till det bästa. I höstas så blev jag pushad av HR att ta tag i min stress med proffessionella samtal, så jag började gå i KBT igen. Vad händer då? Det visar sig att KBT-terapeuten som jag fick av en slump tilldelad jobbar med beroenden 4 dagar i veckan - företagshälsovård 1 dag i veckan. Hur slumpartat är inte det? Eller ja. Jag tror inte på slumpen. Jag tror man möter de människor man behöver möta.
 
Jag lever ju med min beroendehjärna varje dag. Den har en påverkan på hela mitt liv, givetvis. Därför pratar vi mycket beroende också, och jag lär mig mycket. Något som jag tycker är så bra som terapeuten sa "du kan inte ta bort något, utan att fylla på något annat". Jag har bottats med abstinens från hetsätning och förstår inte varför jag upplever sånt sug. Men det är klart - det är ju ett tomrum. Så nu jobbar jag stenhårt med att fylla på med annat. En sak som jag har kört stenhårt på senaste, som verkligen biter på mitt sug - är gruppträningspass på gymmet.
 
Jag tränar tung styrketräning 4 dagar i veckan på lunchen på jobbet. Tung styrketräning är fantastiskt resultatmässigt. Man tappar fettvikt och man får snygga muskler. Men det är ju inte särskilt socialt. Förr i tiden så tränade jag jämt gruppträning, men när jag insåg att jag fick mer resultat på mindre input av tung styrketräning så slutade jag med det. Men det här handlar ju inte om resultat, det här handlar ju om min själ - mitt beroende.
 
Så nu har jag det som aktivitet när jag ändå inte har något inplanerat. Det är som att hänga med kompisar liksom. Och jag har ett sånt där sjukt bra gymkort där jag kan boka in mig överallt. Ett stort gym ligger precis vid jobbet, sen samma där min lägenhet ligger och ett där jag bor. Så nice! 
 
Och jag pushar mig själv till endorfinkicken. Sen upplever jag ren lycka, på riktigt. Jag blir genuint lycklig. Sen tar jag mig tid att varva ner, sätter på en grym låt i lurarna på hemvägen och bara njuuuter. Då finns inte suget. Då glömmer jag bort mitt beroende för en stund. För mig är detta att fylla på. För mig är detta livsglädje på riktigt.
 
Så mitt bästa tips är att ställa sig frågan: Hur skall jag fylla på när jag drar bort?
 
KÖSS
 
 
11
Sonja

Vad betyder tung styrketräning för dig om jag får fråga?

Maria

Åh, jobbar på ett kampsportsställe och ser varje dag hur främlingar av alla slag svettas lite ihop och blir fantastiska vänner :) Här i tjockholmen kanske det är lite för stor rulle på vilka som är på gymmets gruppträningspass att jag aldrig tycker det blir samma grej riktigt..

Jenny

"Ett stort gym ligger precis vid jobbet, sen samma där min lägenhet ligger och ett där jag bor"
Bor du inte där din lägenhet ligger? Jag fattar inte.

Kia

Jag jobbar med att fylla på andlighet och som sockerberoende använder jag mig av sinnesrobönen. Jag har varit utbränd och träning är ett beroendeutlopp så jag har fått hitta nya vägar. Men inte ensam 😊 Jag har precis startat en blogg för att hjälpa sockersyskon inom framförallt FAA som saknar sponsor. Kolla gärna på den. Jag värdesätter din erfarenhet och feedback. Jag är ju helt ny till detta med bloggandet. https://ettsockerfrittlivblog.wordpress.com kram! 💜 Kia

Anonym

Wow! Tack för att du delade med dig av detta och såg verkligen framför mig din glädje när jag läste! Bra tips! Kram

Malin

Supersmart och nyttigt tror jag att precis som du säger, se till att fylla på med något annat.

Anonym

Svar till Jenny: Hon skrev ju "Och jag har ett sånt där sjukt bra gymkort där jag kan boka in mig överallt." så hon pratar om flera gymanläggningar, inte en.
LCHFingenjören: Jobbar du som ingenjör?

monica

Ja!! Inte bara skala bort tills ett helt tomt liv! Utan fylla på med glädje så man kan lägga sig nöjd varje kväll. Och gärna ha nåt roligt att se fram emot nästa dag. Själv tycker jag det är underbart att promenera med hundarna på vår lilla sjö under vårt fortfarande snölösa vinter. Sol, vind och is.Hoppas du kommer ut i friska luften också!

Anna ML Holm

Min bästa grej är att sätta på min bästa danslista i hörlurarna och dansa/sjunga loss framför spegeln! Ett av det bästa som finns.

Anna

Anonym: Nej, hon jobbar som plattsättare. Det är därför bloggen heter LCHF-plattsättaren.

Charlotte

Anna: HAHAHAH, jag garvade högt åt LCHF-plattsättaren. Så jäkla roligt. Ska nog döpa om mys blogg på min telefon till det😁😀😂