Lagom?

Nu äre arg-vecka på bloggen! Tredje inlägget i rad där ni får se arg-My. I vanliga fall brukar jag vara förstående och tillmötesgående, men ibland - ibland måste man bara spy ut sig sin ilska. Men sen äre nog. Jag är ju ingen arg person hela tiden. Men man får ibland uttrycka sin naturliga känsla ilska ibland också.
 
Lilla landet jävla lagom. Vi ska vara så lagom va. Det är så sjukt. När vi är feta så borde vi banta. Då får man kritik av omgivningen att man ska ta sig i kragen och bli disciplinerad.
 
Sen när man har gått ner sina kilon då jävlar är man fanatiker. "Unnar du dig AAALDRIIIG? Alltså man behööööver inte vara så fanatiskt som du är". Vet du va? Fuck off.
 
Antingen så är man lat eller så är man fanatisk. Det är fan aldrig bra någonstans. Eller så får man kritik för att man äter för mycket fett "RENT SMÖR? BLÄÄ!" eller så får man kritik för att man äter för lite fett "Fråga: jag tycker du äter för lite fett, hur gör du då?". Eller när man är i ett bra skov och kan tillåta sig själv ett större utbud av livsmedel men ändå äta lagom "ursäkta, men lök är väll inte LCHF?" Eller när man är inne i ett dåligt skov och inte kan äta något: "Måste du bli LCHF-hitler? Du är ätstörd"
 
Såhär är det va. DET GÅR INTE ATT GÖRA ALLA NÖJDA. Mitt prio ett är inte att göra mina läsare nöjda, mitt prio ett är att göra min beroendehjärna nöjd. Eftersom det inte bara är min kropp som går i cykler, utan även mitt beroende - så måste jag anpassa maten. Likaså att vid vissa tillfällen när hormonerna peakar (som vid mens exempelvis) så måste jag tillföra mer fett eftersom sockersuget ökar. När jag är nere i ett dåligt skov så måste jag slänga ur all skit och bara äta gröna & vita grönsaker och okryddat kött. KUL. Nej. Men det är vad mitt sockerberoende behöver just då.

Mina tips till mänskligheten:
1. Tänk efter och läs på innan du lägger negativ feedback. 
2. Försök inte göra alla nöjda. Prio ett är att göra din hjärna och kropp nöjd.
 
Tänk om alla hade kunnat ta det så. Jäklar vilken trevligare tillvaro vi hade levt i då.
 
KÖSS
 
27
Eva Gustafsson

Hej My
Jag tycker du är en helt fantastisk person som delar med dig av ditt liv och mående. Jag har det inte som du har, men du ger mig verktyg för att kunna hantera personer i min omgivning! Jag har fått många aha-upplevelser. Läser din blogg ofta och tycker att intervjuerna i 4health var toppen! Ha det gott/ Eva

ettlyckligareliv.blogg.se

Tror nog att jag har skrivit det innan men jag gör det igen. Bry dig inte om negativa kommentarer My! Ha en underbar dag 🌸.

Lena i Umeå

Jag gillar ordet "lagom", men för mig betyder lagom "precis rätt mängd i aktuell situation". Så när du är i ett skov äter du lagom av det som fungerar för dig då.

Ofta tror jag ordet lagom istället används i betydelsen "det jag tycker är rätt mängd för alla i hela världen".

Jag äter lagom fett i min kost, ungefär 80 energiprocent. :)

Anonym

Asbra bild till den texten.

Kör hårt My!

Karamellen

Min kära mamma, som har ett sunt förhållande till mat kläcker ur sig just sådana saker hela tiden hon är den som säger: "jag tar en ruta choklad så är jag nöjd" "jag tar en skiva mjukt bröd till soppan" "jag tycker det är gott med grönsaker" " en kaka till kaffet är gott". Och hon MENAR det. Hon kan inte förstå ett uns vad jag försöker förklara. "Mamma, jag äter hela chokladen som en jävla macka, jag äter upp hela limpan med smör UTAN soppa, jag hatar grönsaker, ge mig hela kakburken". Hon tror på riktigt att det inte går att äta så mycket och att jag minsann är så svart eller vit.
Jag menar alltså att folk inte har en susning om problemet och kan omöjligt förstå varför vi håller på som vi gör. Det är förmodligen damer som vill banta lite och läser helt fel blogg. Kör hårt!!

Anna

Jag tycker du gör det jättebra My! Jag förstår att det är sjukt jobbigt att hela tiden bli ifrågasatt och påtvingas olika okunniga människors åsikter. Men det finns ju väldigt gott om dessa förståsejpåare som kan och vet allt. Och du vet ju att du har rätt! Att det du gör fungerar för dej. Låt inte dessa okunniga och troligtvis ganska självupptagna människor påverka dej och hur du lever ditt liv. Dom förtjänar inte att få vara under ditt skinn, så släpp inte in dom där! Vi kan, vi vet vi är pålästa och kompetenta. Att alla sen inte förstår, är inget vi kan göra ngt åt. Låt dom tro vad sjutton dom vill så länge du själv VET!
Kram!

Jenny

Uppfriskande med arg-vecka. I like it. 😊

Jenny

Uppfriskande med arg-vecka. I like it. 😊

Jenny

Uppfriskande med arg-vecka. I like it. 😊

Malin

Blockar du och väljer att inte publicera de kommentarer du talar om nu? Blir nyfiken då jag den senaste veckan inte sett någon som talar om för dig att ska unna dig saker du inte vill äta osv. i kommentarerna? Vad jag har sett har du fått 96% pepp, stöd och positiva kommentarer och sen några som har ifrågasatt om det är bra att utesluta saker som tidigare fungerat (och ja det är det väl, du gör ju det som fungerar för dig. Inget mer med det.) och om du inte tar det hela för personligt när du blir för arg? (igen, det kan ju ingen annan bedöma. Du lever ditt eget liv och känsloliv)

Menar du att du fått så mycket kritik de senaste dagarna från läsarna här inne att du nu skriver ytterligare ett "arg"-inlägg? Trist i så fall, men när man kommer utifrån och läser så får man känslan av att du är väldigt stöttad här inne. Inte tvärt om. Men jag kanske har missat något?

Anonym

Hej fina My! Du har gjort en otrolig viktresa, har förändrat ditt liv och har modet att dela med dig till okända. Så fantastiskt starkt och inspirerande😊
Det är synd om dem som inte kan/vill ha förstånd att dela det med dig på ett ödmjukt sätt. Du är en inspirationskälla, en förebild och ger det bästa till okända; dig själv😍

Emma Hällbacka

Jag blir lycklig av att läsa de här tre inläggen. Inte av att läsa att du lider och måste begränsa dig för att hantera din sjukdom, och inte för att det finns så otroligt många totalt insiktslösa människor som tror att sockerberoende är något man kan blir frisk från genom att äta socker. Det är som att säga åt en anorektiker att lära sig gå ner på ett hälsosamt sätt genom att svälta. Men jag blir glad av att se din ilska, att du står upp för oss som av en eller annan anledning väljer att utesluta mat som vi mår dåligt av, att lägga till med vissa beteenden som för utomstående verkar extrema men som för oss med matproblem gör att vi klarar vardagen och får livskvalitet. Tack för att du ryter!!

Anna

Malin: kommentarer kommer inte bara här, utan kanske på Insta, Facebook, i verkliga livet.

Ibland kanske det inte är många kommentarer, utan mer timing? 3 kommentarer en inte vill ha spridda över 3 år - helt ok. Samma kommentarer under en vecka - inte ok. Samma kommentarer under 3 månader och den sista kommer när en kämpar som mest, har sovit dåligt och bara inte orkar - inte ok.

Vi ser inte allt, och vi reagerar inte lika. För My blev den en grej för mycket den här gången.

Jag är frågande

Jag har under dessa arga dagar bara sett enstaka kommentarer som "kritiserar". Resten typ 99% är helsålda på dig och skriver saker som fy fan vad du är bra ! Bra skrivet! Du är så klok mm

Margareta

Heja My, stå på dig.
Du är en frisk fläkt i bloggvärlden, som ids ta vara på dig.
Själv pausar jag från bloggandet när det blir för tradigt.
Vi som bloggar får ofta kommentarer även via andra källor än just bloggkommentarerna. De jobbigaste jag själv får kan komma i mail eller till och med på helt endra sajter.
Jag fick på Kostdoktorn en gång läsa att jag var för fet att representera LCHF-rörelsen. Sånt biter.

Jag gillar att läsa att jag inte är ensam i kampen, även om våra situationer är väldigt olika. Jättekul att numer ha dig som kollega.

Kramar
Margareta
LCHF-magasinet

Felicia

Så fin bild! Din hy liksom lyser :)

Anonym

Jag förstår inte heller hur My kan vara så sårad; ser 99,9 % positiva kommentarer och någon enstaka ifrågasättande kommentar (inte elak, eller destruktiv, utan bara ifrågasättande). Du är chef, klara du inte av kritik på jobbet? Du har ju ändå visat att du har rätt eftersom du har gått ner 95 kg. Själv är jag från Finland och upplever att svenska bloggare (inom hälso- och fitnesskategorin) verkar helt sjuuukt känsliga och lättuppretade.

Malin

Anna: Ja, jo så är det nog och jag förstår att det är jobbigt och man ska och får ryta ifrån så ofta man vill men My kanske skulle kontakta Isabella Löwengrip och be om några tips om hur man bäst hanterar kritiken? Inte för någon annans skull men för hennes egen? Idioter som ska komma med pekpinnar kommer alltid finnas och timingen kanske är urbota dum men den enda som lider av att fortsätta vara arg och sårad är My. Personen som med flit eller helt utan avsikt sårade henne har gått vidare och gör något annat medan My fortfarande är arg och låter ilskan diktera blogginläggen.

Precis som Anonym skriver ovan så har ju my redan bevisat för sig själv med 95 tappade kilon att det här fungerar utmärkt för henne. Finns det en poäng med att bevisa det för resten av världen då? Eller räcker det att hon vet att hon är säker i sitt eget val?

Anna

Malin: tack för ett mycket utförligt, genomtänkt och trevlig svar, uppskattar det verkligen! Det du skriver om att personen som sårade har gått vidare kommer jag ta till mig och påminna mig själv om när det behövs.

Så om igen, tack för ditt svar, det är sådana här diskussioner i kommenterarna som gör en blogg extra bra!

Mikaela

Älskar dina arga inlägg. Är arg jag med just nu. Har gått ner 15 kg på 60 dagar på mitt eget sätt och på mina egna villkor men det verkar ju irritera så många. Som du säger, antigen är man lat och fet eller så är man för mycket/för bra/för strikt! Kan inte bara folk sköta sitt eget!!! Det är din kropp, ditt liv och din mat och du väljer det som passar dig så som jag också gör. Vi alla gör våra viktresor på helt olika sätt men jag har absolut inga problem med att du gjorde på ditt sätt och jag gör på mitt sätt men folk FATTAR inte det. Gaaah! Stå på dig för du är grym och inspirerar mig massor! Puss puss!

Lottsky

Själv tycker jag lagom är ett bra ord, men ingen annan än jag själv bestämmer vad som är lagom - för mig.

Ilska kan vara bra. Det kan ge kraft och energi - men att fastna i den för länge är inte bra.

Kvinnor kan inte göra rätt hur vi än gör. Det blir kritik från andra oavsett. Den bästa tjänsten du kan göra dig själv (inte lätt, jag vet) att inte ta till dig osaklig och irrelevant kritik. Du är inte på jorden för att behaga alla andra. du är här för och i dig själv!

Vad chefskapet beträffar så tror jag det är en annan sak än påhopp och osaklig kritik från människor på bloggkommentarer - själv har jag en yrkesroll och den går jag in i på jobbet. Att vi som människor är likadana i alla sammanhang oavsett vilka vi träffar tror jag inte ett dugg på nämligen...

Emma

Att jämför alkoholism med sockerberoende kan vara det absolut mest korkade jag läst. Du har uppenbarligen aldrig haft en nära relation med en alkoholist. Jag är själv sockerberoende men konsekvenserna av det är ju i inte i närheten av det som alkoholisten utsätter en för.

Narendra

Emma: Jag är alkoholist själv, och matdrogar också.
Maten var min första, största drog. Det slutade med att jag var djupt olycklig, vänlös och pojkvänslös i bortåt 30 år, när jag landade på sjukhus (för gastric bypass), 160kg tung och med ett lån på 120K kronor för att bekosta det.
När maten inte gick att droga på började jag dricka istället. Det slutade också på sjukhus med utmaxade kreditkort.

Min livskvalitet var bättre under åren jag drack än under åren jag var tjock.

Nu håller jag båda mina droger under kontroll, för det mesta. Kroppen är nog lika förstörd av båda drogerna. Alkohol var mer effektivt på att SNABBT fucka upp livet. Och det är jag nöjd med, jag behövde inte dricka så många år innan jag nådde botten. Men mitt liv var lika jävla illa när jag vägde 160kg. Ville inte gå in i en bil utifall inte bilbältet räckte. Inte flyga. Kunde inte gå långa sträckor. Inte köpa kläder. Folk stirrade och sa hatfulla kommentarer dagligen - dagligen.

Expat

Bra inlagg, bra foto!
Heja heja!!!

Johanna

Jag har följt dig ett tag man först nu inser jag att vi har ju exakt samma problem och tänker precis lika. Du har kommit längre och jag känner att jag har så mkt att lära av dig. Tack 🙏🌸

Johanna

Jag har följt dig ett tag man först nu inser jag att vi har ju exakt samma problem och tänker precis lika. Du har kommit längre och jag känner att jag har så mkt att lära av dig. Tack 🙏🌸

Johanna

Jag har följt dig ett tag man först nu inser jag att vi har ju exakt samma problem och tänker precis lika. Du har kommit längre och jag känner att jag har så mkt att lära av dig. Tack 🙏🌸