Skräddarsy livet

Ofta går man omkring och känner sig dålig, man känner ett stort inre motstånd till vardagen. Kanske har man ett påfrestande jobb, eller en relation som inte ger tillräckligt. Många försöker då hela tiden ändra sig själva. Bita ihop lite till, ta ett steg till. Men hallå, så kan vi ju inte leva. 
 
"Tänk inte: hur ska jag förändra mig själv för att passa mitt liv. Tänk: hur ska jag förändra mitt liv för att passa mig?". Det var ett viktigt budskap som Balansekonomi gav oss deltagare. Hur ska jag utforma livet så det passar mina mål, drömmar och behov?
 
Min & din vardag är inte 10 av 10 alla dagar. Vissa dagar måste vi bara bita ihop och göra det vi ska. Men det är skillnad på en dålig dag och ett dåligt liv. Ska vi försöka ändra vårt jag hela tiden för att passa in i det livet vi lever, lever vi inte det optimala livet för just oss. 
 
Jag själv har ett fantastiskt jobb. Jag har aldrig varit en niotillfem-människa. På gymnasiet räknades närvaro in i betygen. Även om man klarade tentorna fick man inte bra betyg om man inte var där. Därför passade högskolan mig bättre. Där räknades tentorna, inte tiden jag la ner. 
 
Mitt jobb är skräddarsytt för mig. Det är ingen som står och räknar timmar och minuter, det de räknar är vad jag presterar, mitt resultat. Det innebär att jag har mandat att jobba varifrån jag vill och är jag sjuk i mitt sockerberoende kan jag kommunicera detta och så kan jag ta en dag off. Jag är en intervallare i hela mitt liv. Jag lägger gärna 12 timmar på jobbet en dag när det är riktigt högt tryck, men de perioder de är mindre så ser jag ingen anledning av att sitta av tiden bara för att. Jag är som bäst när läget är knivskarpt, därför behöver jag ett jobb som är utformat just så. Att det inte handlar om tiden, det handlar om resultatet.
 
Jag är sån i hela mitt liv. En intervallare. Jag är effektiv som tusan, men då behöver jag deadlines och tydliga mål. Jag är ingen som tragglar och gör saker lite hipp-happ. Pytsar ut bördan. Jag funkar bäst under deadlines. Då måste jag ha ett jobb som funkar så, annars blir jag olycklig som tusan.
 
Det är också viktigt att vara medveten om att bara för att du har ett behov idag är det inte säkert att det ser likadant ut imorgon. Att vara öppen och medveten om nya behov är A och O. Rannsaka dig själv: vad i mitt liv jobbar jag varje dag med att passa in? Känner du dig dålig i din relation eller på ditt jobb kanske inte det passar dig. Känner du att du måste böja dig och anpassa dig i all oändlighet, kanske det inte passar dig och dina behov. Var ärlig mot dig själv, det är så vi blir lyckliga.
 
KÖSS
 
 
 
 
 
 
 
 
4
Elle

Jag måste bara fråga dig, du skriver att det är svårt att göra recept när du lever mejerifritt. Jag lever också mejerifritt men köper Havregrädde, Havrecremefraish osv och det fungerar riktigt jäkla bra.

Är det inget som fungerar för dig?

Felicia

Elle, i en LCHF-kost så ingår ju inte såna produkter.

Anonym

Soyagrädde? Soyabönor ingår

Vivisfaxarn

Hela mitt yrkesliv hade jag ett jobb där det var viktigast att man var där prick, på 70 och 80-talet fick vi inte ens kafferast på morgonen. Så många omkring mej som inte uträttade speciellt mycket och inte var ett enda dugg engagerade i jobbet. Jag älskade jobbet och var väldigt engagerad. Det var inte populärt hos mina kolleger.
Man skulle gnälla och klaga. Mitt jobb fanns bara i kommunal regi, så möjligheten att byta fanns inte. Som sagt, älskade jobbet, men man ska nog inte jobba i en verksamhet som styrs av politiker brukarnjag säga!