Tacksamhet till Charlie

När jag gick in första gången till föreläsningen Ett Rikare liv, med Charlie Söderberg så kom jag som en trött, sliten och ledsen människa. Jag och Martin gick på föreläsningen för den var gratis och jag behövde bröllopspresent. Jag var höginkomsttagare, men alla mina pengar försvann i ett mörkt hål. Inte visste jag att det skulle bli starten på en helt ny tillvaro.
 
Jag hoppade på själva kursen, jag kände att jag behövde något nytt, nya perspektiv. Under kursens gång har vi tittat på resurs efter resurs. Inte bara på en resurs som pengar, utan öven ser vi fenomenen tid och energi som resurser. Resurser som är lika viktiga. Det är en helthetskurs för att jag, My, skall uppleva mitt liv rikt. I brist på energi kommer jag aldrig känna mig rik, hur mycket pengar jag har. Detsamma gäller tid. 
 
Igår var sista tillfället och vi fick med oss det allra viktigaste verktyget på vår resa hittills: tacksamhet. Så jag tänkte börja använda distinktionen på en gång. 
 
- TACK Charlie att du lärde mig att drömma. När jag kom första gången så hade jag bara gröna bockar på mitt papper. Jag tyckte mig ha uppnått allt och började sparka sönder saker där jag stod, för att ha något att göra.
 
- TACK Charlie att du visade mig hur liten ekonomisk frihet vi individer har om vi följer den traditionella vägen. Nu har jag verktyg att vara fri och oberoende.
 
- TACK Charlie att du lärde mig att träna med ypperlighet. Jag tar mig an varje träningspass med ypperlighet och bygger muskler snabbare än någonsin förut.
 
- TACK Charlie att du visade mig att jag är chef över hur jag mår. Jag kan välja att ta mig an utmaningar med lätthet och får därmed en annan attityd.
 
- TACK Charlie att du visade mig vad mitt kall är i livet. Att jag numera har en plan för hur jag skall självförverkliga mig själv.
 
- TACK Charlie att du lärde mig lilla stegets kraft. Att jag inte behöver leverera resultat på en fikarast, det handlar om att ta ett litet steg varje dag i rätt riktning.
 
- TACK Charlie att du lärde mig kommunicera med min man. Det som började med en bröllopspresent blev en skiljsmässa, men slutade i Martin & My 2.0. Idag har vi gemensamma drömmar, ett gemensamt språk och en stöttande attityd till varandras val. Vägen blev tuff och krokig, men jag vill aldrig tillbaka till det vi hade förut.
 
- Appropå val. TACK Charlie att du lärde mig välja. Att varje steg inte behöver vara ett beslut utan att det är helt okej att välja livet, precis som det är - precis bara för att jag kan.
 
- TACK Charlie att du gav mig verktygen att bygga en rik fritid. Att jag numera inte sitter på lördagen och längtar till måndag, för att jag inte kan hantera ledighet. Idag njuter jag på jobbet, men jag njuter också av alla lediga timmar. 
 
- TACK Charlie att jag numera inte bara är höginkomsttagare, jag känner mig även som en. Du lärde mig städa upp i min privata ekonomi.
 
- TACK Charlie att jag numera blivit av med mitt nässpraysberoende. Att efter ett år med konstant nästäppa numera är fri och inte behöver vara förslavad av nässpray.
 
- TACK Charlie att du lärde mig att hantera mitt shoppingberoende. Att jag numera inte shoppar mig tom och svart.
 
- TACK Charlie att du lärde mig väga mig utan ångest. Att jag för första gången kan ställa mig på vågen utan att min värld rasar. Siffrorna är bara feedback, vad är nu möjligt?
 
- TACK Charlie att du lärde mig att se min barndom och allt det svarta med tacksamhet. Inget som har hänt förut har rätt att äta min energi. Och verktyget jag fått för att hantera ryggsäcken är tacksamhet.
 
- TACK Charlie att du gav mig vänner för livet. Vertyg att hantera livet. Pengarna att bygga livet. Tiden att vårda livet. Energin att göra livet.
 
Tack Balansekonomi!
 
 
 
5
Eva

Vilken härlig feedback för mej. Jag har i många år försökt lära mina barn att 'vara rik' är man på många sätt och pengar är inte alltid det mest värdefulla man kan vara rik i.
Jag har framhållit värdet i att vara social och ha vänner, vara kreativ och kunna skapa nåt av ingenting, att vara trygg i en tro på något, att vårda hälsa och sinnesfrid. Konsten att vara tacksam och lycklig för att man alltid har en möjlighet till olika val var dag.
Att vara fri.
Jag är en s.k. 'fattigpensionär' men tittar aldrig på bara pengarna som min enda resurs.
Jag låter aldrig mej bli missunnsam mot dem som har mer, men blir jag avundsjuk på någon/ något så tänker jag att det är mitt undermedvetna som talar, saknar eller längtar, och då tänker jag att jag har ett nytt mål att följa.

Rebecca

Glöm inte att tacka dig själv, utan dig så hade du inte haft alla dessa punkter att tacka Charlie för :)

Mvh
Ett stort Fan :)

Hanna Karlsson

Superbra inlägg! Vad fantastiskt att läsa om din resa. Tack för att du delar med dig.

Helene

Jag gick på gratisföreläsningen och steg 2. Tyckte sedan det blev lite för dyrt. Föreläsningarna skakade om rejält och jag plöjde varenda bok om privatekonomi efteråt. När jag läser ditt fina inlägg ångrar mig lite att jag inte satsade...

Eva

Tack Charlie för att du lånar ut ditt namn till en verksamhet som tar mycket betalt för att få en att inse rent basala grejer kring ekonomi.... Rent onödigt att lägga pengarna på. Men vill man tro så gör man ju det...