Att gå ner redan bortbantade kilon

Som sockerberoende hamnar jag i skov. Dessa skov innebär att jag upplever en kontrollförlust med maten periodvis. Vissa perioder känner jag inga symptom alls, andra perioder tappar jag impulskontrollen helt. 
 
Under mina 7,5 år på LCHF har jag haft oräkneliga perioder där jag gått upp 5-20 kilo. Förr i tiden ramlade jag ner i sockerfällan och åt i månader. Nu för tiden blir det att jag äter tvångsmässigt av "godkänd" mat. Och nej, det är inte en godkänd mat. Det är mitt sockertroll som lurar mig att jag klarar nötter, ärtor, majs. Efter sommarsemestern gick jag upp 8 kilo. Efter skilsmässan gick jag upp 12. När vi hela livet betingat sorg och firande med ökat födointag tar det en livstid att lära om.
 
Jag vet hur det är att gå ner kilon du redan gått ner. Jag vet skammen, smärtan och sorgen att man behöver omstarta. Jag vet hur det är att skämmas för att man återigen fick den där kontrollförlusten. Hur man undviker sina tighta fina kläder för man känner sig som jabba da hut. Hur man helst vill låsa in sig och inte visa sig för någon. 
 
Jag har gått ner kilon jag har gått upp otaliga gånger. Summa summarum har jag säkert gått ner ett halvt ton genom livet. Hur gör man då? Rätt mindset är nyckeln. Och när man är där, när man kontaterat ännu en viktuppgång är vi på FEL mindset. Vi känner oss misslyckade. Vi känner oss fula. Vi känner oss dåliga. Vi känner att det inte finns något hopp för oss. Det hela handlar om att vrida om vår inställning till rätt inställning igen. Det här är rätt mindset:
 
- Sitt inte och glo på gamla smalbilder. För fan. Får ju vem som helst att må kass.
 
- Köp kläder som är i rätt storlek just nu. För små kläder är ångestframkallande som tusan.
 
- Vikten är bara feedback. Bara helt oladdat. Ett konstaterande att du har haft en sjukdomsskov. Det är bara ett symptom på din hjärnsjukdom. 
 
- Delmål. Små små mål och belöningar längst resan.
 
- Back to basics. Dumpa alla tveksamma livsmedel. Exempel kan vara morötter, nötter osv. Tillbaka till kosten som funkar för just dig.
 
- Skaffa dig en allierad. Någon du rapporterar till och som hjälper dig längst vägen.
 
- Se varje framsteg som just ett framsteg. De dagar som du tog ett steg i rätt riktning ska du vara stolt över. Vissa dagar äter man en skopa mat för mycket. So what? Den dagen hetsåt du inte, det är fan ett steg i rätt riktning.
 
- Lägg in rörelse varje dag. Tacka din kropp att den orkar röra sig, att den är stark och fixar detta. Använd inte motion som kompensation eller som något destruktivt. Använd motion för att bygga en stark och kärleksfull relation med din kropp. 
 
- Ta hjälp. Lider du av sockerberoende så bör du söka hjälp. FAA, Arteget eller Valet är ställen dit du kan gå och få hjälp.
 
Du är inte fet. Du har fett på kroppen. Det är fan två olika saker.
 
KÖSS
 
7
Effie

Jag är inte fet... Hmm, så har jag nog aldrig sett på saken.
Och motion som kärlek...
Det känns rätt. Tack.

Anonym

Du är så klok My. Så sant du skriver, härligt att nån skriver som det är, att allt inte går på räls hela tiden. :)

Anonym

"Jag är inte fet" - är det något fel med att vara fet? Varför är fett det värsta som kan hända en människa? Försök vara lyckliga istället för att stirra på vågen.

Expat

Himla bra sagt. Omigen, och omstart. Ta det lugnt. Vi ar inte omgivningens tyckanden och asikter.

monica

Den enda mat jag inte överäter är rå vitkål, rå lök. Avskyr kokta grönsaker och en massa annat. LåtsasLCHF med bröd och annat, fröknäcke, mandelmjöl går inte alls. Och 75 % choklad !! Var i USA i 14 dagar. Det gick att finna bra mat. Min vikt stod stilla, min dotter gick ner i vikt. Jag åt upp hennes pommes frites till min fettfattiga sallad, där man fick beställa in olivolja extra. Inte enkelt vara missbrukare. Sockerberoende visste jag redan vid 5 års ålder att jag var. Så det är väldigt förvånande att folk upptäcker det i vuxen ålder.

THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom drogunduspellcaster@gmail.com

HannaKJonsson

Vilken bekräftelse på hur jag känner och tycker. Skjuttielfte omstarten tog jag igår.